Pedantiskt rent och söndagsmys med älskling..

Nu har jag dammsugit alla rum förutom mitt pedantiskt noga och när jag får tid över ska jag skura golven, sen har jag diskat två gånger, sorterat sopor & pantat burkar.
Under tiden fluffade min syster kuddarna i soffan och la dem snyggt så nu ser det helt okej ut, som det ska göra helt enkelt.
Så nu har jag hunnit med en hel del under den tid William sov bredvid mamma.
I veckan blir det nog till att äga någon av eftermiddag/förmiddag eller kvällen beroende på när jag ska vara och köra, till att rensa garderoben och sortera ut för litet, oandväntbart, kläder som går att sälja och kläder jag kan kasta så slipper jag stå och leta kläder i en halv timme varje morgon eller när jag ska någonstans.
Ne nu är det dags att fundera på vad jag eller mamma ska laga för middag för nu ska William få Flygande Kalle till middag.
Det känns som att hans matvägran börjar ge med sig, men det går inte fort men huvudsaken är att han äter över huvudtaget.

Under tiden jag ska äta middag och dammsuga mitt rum pedantiskt noga ska jag längta tills Robin kommer så att vi kan ha söndagsmys, vanligtvis heter det ju fredagsmys som i reklamen.
Men bor man inte ihop är varje kväll mys-kväll i alla fall hemma hos oss och nej vi vräker inte i oss chips & godis bara för det. Lite kvalitets tid efter att William somnat räcker gott och väl som mys för oss, känslan av att få se på tv utan att någon ålar omkring och sliter i ens tutta är guld värd.
Förut trodde jag att ja aldrig mer skulle få se på tv i lugn och ro men jag förhastade mig nog där.

Blev ingen vinst mot SSK..

Igår hade vi träningsmatch mot Södertälje som jag skrev och det gick inte så bra, precis som vår tränare hade sagt men det var inte så konstigt för de ställde upp med ett mycket bättre lag och de hade antaligen tränat längre på is än vad vi har.
Hade blivit mer match om de hade ställt upp med ett jämnbördigt lag istället för de lag de hade.
Men nästa gång då kanske det blir andra bullar!
Sen fick jag inte stå något som jag trodde och ärligt talat var det skönt för jag vet att hade jag stått och råkat släppa in billiga mål hade jag blivit besviken på mig själv eftersom jag var så mycket bättre innan jag fick barn.
Men men shit happens och det var ingen serie match så det var inte hela världen enligt mig, bara att fortsätta träna och ha lite mera fys så kommer vi orka bättre till vintern.

alla inlägg kan inte vara roliga

Nu har man äntligen pallrat sig upp ur sängen och äter frukost, jag blev faktiskt förvånad över att jag vaknade så sent.
Men efter att jag satt ner junior på golvet så att han kunde leka blev det så tyst att jag somnade om, när jag åt frukost sa mamma att William hade krypit in till henne och ställt sig mot hennes säng. Så det var nog därför jag tyckte det var så tyst att jag somnade om.

Om en stund ska vi nog ut och gå så att jag får min dagliga motion och William sin dagliga tupplur.

Senare idag kommer Robin hit igen för att vara här veckan ut, ska bli skönt för det känns bra när vi är med varandra mycket.
Känns det så här bara när vi är hos varandra undrar jag hur det kommer bli när vi flyttar ihop.

Nu måste jag kila.

Frågestund

Tänkte ha lite frågestund nu,
ni kanske inte har några frågor men jag kan iaf ha ett inlägg där ni kan fråga saker.
Så ös på med alla möjliga slags frågor så svarar jag ifall det blir några!

time to update

Tänkte bara uppdatera er lite grann, anledningen till att jag inte skrivit något på någon dag är att jag går en intensivkurs via skolan då vi övningskör varje dag. Så när jag kommer hem har jag fullt upp med att vara med min familj & plugga teori.
Det går hur bra som helst för er som undrar.
Sen har jag ju tränat någon kväll också och idag är första träningsmatchen mot Södertälje, får se om jag får stå en period,
men jag har inga förhoppningar eftersom jag vet hur ur form jag är.
Blev kanske lite otydligen men när jag övningskör är det Robin som tar hand om vår guldklimp! 
Så nu är han hemma och sen kommer han tillbaka imorgon kväll och har honom hela nästa vecka, sen när vi ska tillbaka till skolan får vi se hur ofta jag är där och hur mycket jag pluggar hemifrån.

Nu måste jag äta frukost och leka med William, peace.

träningsvärk som aldrig förr!

Var på träning igår och jag tror inte jag skrev något om det, är hur som helst helt förstörd och har ont överallt därav inga inlägg. Först var det vanlig uppvärmning och sen hade deras tränare Eken lite lätt fys med oss som jag tyckte var hur jobbig som helst men jag klarade det och det var huvudsaken!
Sen var det 1.20h träning och jag trodde det var en 50min träning haha men det gick bra ändå, släppte in några lätta mål men jag eller ingen hoppas jag, hade några höga förväntningar på mig själv.
Fick beröm av en tjej som tyckte jag var jätte bra vilket var roligt att höra och innan träning började var alla frågvisa om hur gammal jag var, varför jag slutade & då sa jag som de var så då blev de lite chockade men sen var det nog med det och fokus på träningen.
Så nu är jag super stolt över mig själv och längtar tills nästa träning imorgon kväll så att stelheten försvinner helt och håller.

Adios nu ska vi se på Ice Age 3 och äta ostbågar , www.letmewatchthis.com

Anamaria gör comeback,hockeymorsa varför inte?

Igår följde jag som sagt med Emma till ishallen lagom till när hon hade träning, hon hämtade mig på moppen hemma hos mig och jag hann precis springa upp och byta kläder och äta upp min smörgås i en rasande fart.
Undertiden hon tränade passade jag på att övningsköra med pappa och sen när deras träning var slut pratade jag med deras tränare och vi bestämde att jag ska vara med under försäsongen och se hur det går,  
I'M BACK IN THE GAME.
Bestämde att jag inte behöver binda mig till något förens jag kännt efter men jag längtar så sjukt mycket efter att få svettas och ta i & förhoppningsvis bygga lite muskler och gå upp i vikt samt förbättra min kondition.

Sen när försäsongen är över får vi se hur det blir, ska i alla fall delta på deras träning imorgon men kommer dock inte ihåg vilken tid men det ska jag kolla strax och då ska jag passa på att prata med han som är ekonomi ansvarig.
Pappa deltog i föräldrarmötet som hölls igårkväll så Emma skjutsade hem mig till en förfärad William, hörde från det att hon stänge av mopeden att han skrek så det tog inte lång tid tills han hade somnat.
Ska bli intressant hur jag ska lösa barnpassning under den tid jag kommer vara och träna men det ska nog gå bra.

Intensiv övningskörning B-körkort v35-36,

Livet är underbart allt går bara så himla bra just nu.
Kommer antagligen få den bbästa skolstarten någonsin nu i tvåan, ska ägna de två första veckorna att övningsköra i princip varje dag med två olika körskolor genom skolan. Första veckan blir det i Nacka och andra veckan blir det i Globen.
Jag som knappt kört något är lite nervös inför hur det ska gå men det kommer nog gå bra.
Eftersom de gick igenom hela teoriboken udner vårterminen ska jag plugga teori den närmsta tiden som en galning!
Ska ta hjälp av Robin med en del tänkte jag, synd att vi inte kan övningsköra lagligt för han är grym som handledare!
Kan tänka mig att William aldrig kommer bli osams under den tid kommer övningsköra eftersom Robin förklarar så bra, men när vi ska köra kanske det blir lite skrik och så för jag kommer nog vara nervös till skillnad från Robin.

Får se hur det blir med barnpassning under de timmar jag ska övningsköra, men så länge Robin inte har något jobb på dagtid har vi tänkt att han ska ha William. M en det kommer nog inte fungera om han ska ha honom varje dag för han vill ju hemskt gärna vara hemma hos honom men jag tror det blir en för stor omställning.
Men vi får helt enkelt testa oss fram till bästa resultat, hur som helst ska vi nog fixa det så att jag kommer få köra ostörd.

min lilla bodybuilder




"mys" med datan i knät

Nu sover William i sin säng efter en kort promenad så nu tänkte jag vila framför datan och när han vaknat ska jag dammsuga och diska, vill inte störa när han och syrran sover.
Ska passa på att duscha innan han vaknar.
M och jag kom fram till att det blir bättre om vi går till parken efter jag varit i skolan, för William vaknade ju ändå ca en timme innan S så hade vi gått till parken hade William ändå sovit nu.


Nu ska jag se ifall det finns någon film värd att se på www.letmewatchthis.com

Upp och hoppa idag är det skola!

Idag vaknade William vid sju så nu har han ätit frukost ska strax slänga i mig något och sen skulle M höra av sig när hon var färdig så skulle vi till parken med våra söner en stund innan det är sovdags.
Skolan börjar ju idag, så vid ett ska vi vara vid Lindvreten, hoppas plutten är på bra humör och uppför sig bra annars blir det lite jobbigt.
Skulle uppdaterat igår men av någon anledning fungerade inte internet på hela dagen (?) hmm.
Ne nu msåte jag lägga på ett kol så att jag är färdig när M är klar.

Hörs senare!

kort uppdatering...

Nu sover William i sin säng sen tjugo minuter tillbaka och jag njute ri fulla drag av att se på CSI:NY i tystnad, det gick faktiskt väldigt fort idag.
Vi är hemma nu igen och jag har tagit lite bilder men det blir inga nu, laddar upp några bra när jag är pigg.
Är helt förstörd över brist på sömn under helgen, William är inte lika lätt att natta när vi är hos Robin varför vet jag inte men så är det och sen vaknade han väldigt tidigt idag & jag och Robin låg och diskuterade religion bla innan vi somnade igår natt.
Eftersom religion är ett känsligt ämna så väljer jag att inte ta upp något av det vi diskuterade, inte just nu i alla fall.
Då var klockan ändå inte särskilt sent när vi somnade men nu har jag vant på mig att sova när William sover så de gånger jag kämpar för att vara vaken längre blir jag jätte trött och seg på morgonen efter.
Så nu har jag lite ångest över att jag inte övningskörde idag men det får bli imorgon och alla andra kvällar då jag är pigg.

Sen är jag rejält taggad inför skolstarten på onsdag, jag är nog ganska ensam om det men det står jag för!
Imorgon ska jag nog gå förbi elgiganten och köpa en hdmi sladd så att jag kan koppla upp filmer/videoklipp i datan till tvn och se på stor skärm, de borde inte kosta särskilt mycket. Pappa trodde några hundra kronor.

Jag är en mamma som är väldigt ambitiös...

Ska strax äta frukost och fixa lite, men sen någon gång idag när vi har fixat allt så åker vi till Robin över helgen.
Blir sista lediga helgen för mig för skolan drar igång på torsdag och då blir det till att plugga som en galning, när jag gått ut tvåan vill jag försöka att inte ha ett enda g men det kommer säkert bli ett eller två som i år men försöka duger.
Hur som helst så blir det nog inte att jag uppdaterar i helgen eftersom jag vill mysa med min familj när jag kan, sen har vi faktiskt tänkt lösa det så att Robin är med William så ofta han kan tills han skaffat arbete så hinner jag vara i skolan i stort sett tills han fått ett jobb då och det är ju super bra för då hinner jag plugga allt jag inte hann från vårterminen och ta reda på vad som ska göras fram till höstlovet.
Känner också att jag ska plugga lite i häftet i naturkunskap jag fick av J innan sommarlovet för det har jag inte hunnit än så länge och det är inte världens lättaste sak att plugga när man tar hand om en liten prick som är överallt samtidigt.

Så drar issäsongen igång den 19e aug enligt fågeln Emma L.

Har nyss kollat runt på de nya lagen i min gamla förening och tittat när första ispasset är. Så den 19e ska jag ner till hallen och träna & prata med deras tränare då jag inte tänkt träna alla dagar i veckan och undrade om de gick bra ifall ja kunde träna kanske tre dagar. Kan ju inte träna hur ofta som helst eftersom jag har familj nu. 

Känner verkligen att det här är något jag vill göra, avsluta ännu ett kapitel i mitt liv och slippa känna att jag aldrig hann leva färdigt mitt ungdomsliv. För innan jag fick barn var sporten allt i mitt liv, har tränat sen jag var fem och ett halvt år fram tills jag blev gravid så det är en enorm omställning att inte träna någonting alls nu. 

Förut kunde det bli upp till sex-sju tärningar i veckan och nu blir det bara den hederliga promenaden jag tar varje dag. Längtar som aldrig förr till att kunna börja träna och få den kropp jag vill ha.
Ska bli så skönt när jag slutat amma helt för då kommer jag öka mer i vikt och muskelmassa.

En kort promenad blev till en lite längre promenad.

Nu har jag och Malin gått fram och tillbaka till Coop Forum vid Västberga och då ringde mamma när vi var framme så då köpte jag en present till min kära storasyster, hoppas hon blir glad.
Annars så var det inte särskilt långt dit faktiskt men vägen tillbaka kändes som en evighet, först fick Sam grötpuré och då fick William en burk med youghurt och några frukter sen blev vi lite hungriga så det blev två cheeseburgare och en pommes var.
När vi precis gått ut occh jag tänkte börja med pommesfriten så ser jag att William fått tag i en cheeseburgare och lyckats kasta med den så att burgaren flög ur pappret så det blev en aning ketchup på byxorna och en ostbit på sittdynan.
Så någon dag blir det till att tvätta sittdynan och alla lösa delar, vilken buse man har!

Efter det så började vi gå igen och då var det Sams tur som började gnälla lite så Malin sprang och gömde sig lite här och var en bit tills det inte fungerade längre, då fick hon sätta honom i selen och då somnade han.
Sen efter ännu en bit började William gnälla men det gick bra så pass länge att Malin och jag hann säga hejdå sen fick jag sätta mig på en sten och ge han tutten då somnade han.

Så nu sover han i sin säng och jag ligger i soffan helt utslagen och tänkte titta på kanal5s webb-tv.

"Hej jag har en blogg och tjänar mer än jag borde, alla älskar mig"...NOT

Nu har jag nyss matat junior och burken tog slut så det fick blir lite banan men nu tror jag han är mätt för han sitter på golvet och leker med en kastrull.
Så nu ska jag höra av mig till Malin för vi skulle gå till Coop och köpa en pool till dem som de ska ha hemma med sådana där bollar som finns i bollhav på McDonalds sen skulle Sam och William leka ett tag.

Annars så satt jag och tittade igenom alla mode/fjortis-bloggare som Kissie och Dessie, ja jag blir långt ifrån glad när man kollar in deras bloggar men men.
Såg också den nya (?) bloggen, falsksanning och det var lite rolig läsning i den om man gillar eller känner till de olika modebloggarna eller som jag kallar de fjortisbloggare som tror de är något.
Får ägna att annat inlägg till att skriva om det jag läste om i bloggarna senare till kvällen.
Jag kan i alla fall säga att jag är STOLT över att vara mamma fast jag bara är sjutton år, that's it!

Jag älskar er, utan er fungerar jag inte som jag ska. Ni är det bästa som hänt mig!

 Hur söt kan man bli när man sover

 Träning med liten bebis

 Försök inte smita

Min son är som en liten bläckfisk

Nu har har fattat hur han tar sig fram, imorse när jag gjorde gröt kröp han från mitt rum in i köket och ut i hallen och in i vardagsrummet sen vände han och kröp tillbaka till mig lagom till när gröten vad klar.
Måste säga att William känns som om han vore en åtta armad bläckfisk, han når allt till & med saker han inte ska nå och han börjar ställa sig upp mot saker titt som tätt, han tar sig fram lika snabbt som en ferrari så nu är livet lite jobbigare än när han bara satt stilla men jag njuter ändå.
Han är bara bebis en gång och det är nu så jag ska inte klaga.

Idag tog jag och min kära en promenad till Långbro park och gungade junior en stund sen gick vi vidare och hem, en av de få gånger som han överraska mig med förslaget att ta en lång promenad.
Hur mysigt är det inte att själv inte behöva tjata till sig en promenad!

Om ett tag ska vi ha myspys och äta kräftor & ostpaj och bara  njuta av livet. Igår kväll såg vi på Hitch och den filmen var verkligen hur bra som helst, satt med ett leende igenom hela filmen. Idag innan jag övningskörde satte vi på Chuck & Larry men jag hann inte se klart den så jag får se den någon annan dag eller så ser vi om den till kvällen.


Natti natti

Nu ska vi sova eller William sover redan och imorgon tänkte vi hitta något något roligt, utflykt någonstans eller så :)
Det är iaf därför jag inte uppdaterar förens nu för jag har varit här sen i eftermiddagen.
Blir ett jätte tråkigt inlägg men imorgon får vi se när jag uppdaterar, det blir nog om jag får lite tid över.

nya mysdressen

Blir ett foto på min nya mysdress jag investerade i igår på ikea faktiskt, har ett par svarta byxor i samma material som tröjan. Är mycket nöjd med dressen och jag brukar inte klä mig i rosa så mamma blev lite chockad.

Jag vill inte bli väckt fem på morgonen resten av livet!

Nu är jag äntligen på benen, det har varit en olidlig morgon!
William vaknade vid FEM på morgonen, det var en total chock för mig som alltid fått sova mer eller mindre ändå till åtta-nio sen han föddes och helt plötsligt ville han upp ur sängen vid sex.
Fast jag tror jag vet varför han vaknade vid fem, han försökte bajsa så idag på väg till Robin ska jag köpa lite katrinplommon puré och ge lite för att se om det hjälper honom. För tidigare har det gått hur bra som helst att bajsa.
Att han vaknade så tidigt var för mycket med mig för jag hade sovit ganska dåligt så jag drog nytta av att jag fortfarande bor hemma och jag gick in till mamma runt sju och sa som det var 
- "han vaknade vid fem (?!) så jag behöver sova en stund, snälla?" då sa hon 
- "oj så tidigt och okej självklart".
Vilken super mamma jag har ibland, fick hur som helst en timmes vila sen vaknade jag av att han skrek, kollade lite snabbt på klockan och såg att det är tuttedags så han fick tutte och sen somnade han.
Så nu sitter jag i min ensamhet i köket och njuter av tystnaden för att strax göra mig lite frukost.

Ni kanske tänker "men oj hur ska hon någonsin kunna flytta hemifrån och klara sig utan all hjälp hon får" och svaret är:
Att när jag vet att det snart är dags för oss att flytta kommer jag sluta be mamma om små saker och börja förbereda mig själv både psykiskt och fysiskt för att klara allt själv. Sen är det visserligen tänkt att Robin ska bo med oss livet ut men det är ingen säkerhet så jag ska självklart lära mig att ta hand om oss helt själv och inte leva på att jag bor hemma & kan få den hjälp jag behöver.
Kan jag klara av att avsluta min gymnasieutbildning samtidigt som jag är mamma kan jag självklart klara av att bo själv.

Bilden från Långsjön

 Glad liten kille som badat med sin mamma

 Lille Sam och hans mammas ben som skuggar honom när han leker

 Vad han studerar allt som rör sig


Nej jag är helt slut och det kryper i benen för att jag har gått så mycket de senaste dagarna, idag fick jag för mig att gå till IKEA när det var som absolut varmast så jag klagade hela vägen fram och höll på att dö längs vägen.
Men väl framme vid mitt mål var jag stolt över mig själv, blev till att handla så att mamma kunde laga mat till jr hoppas att han gillar det nu, sen tog vi bussen och åkte hem.
Precis när vi skulle ut och leka ringde pappa så vi körde en stund, sen köpte jag med mat hem och nu har jag sett på CSI Miami och det blev lite protester när det var sov dags men nu sussar han lugnt i sin säng.
Så nu är det hög tid för mig att sova och ringa Robin & säga god natt, imorgon ska vi åka till honom och innan dess ska jag kolla på fiskar. Hittar jag någon fin och inte alltför dyg får han nog en fisk i två års present haha.

Nej usch nu dör datan om bara någon minut så god natt.


Lek,plask och kryp vid Långsjön

Nu håller vi på att äta frukost för att sedan träffa Malin och Sam, vi ska åka till Långsjön idag igen och hoppas på att det är mindre folk på morgonen än på eftermiddagen så att våra små bebisar kan få bada eller sitta i sanden.
Tänkte ta bussen vid nio om vi hinner med det, båda har inte haft den bästa nattsömn man kan få men så är det ibland och då kan vi vila senare idag.

Sen har Robin äntligen (!) gjort rent hans akvarium, stor städat rummet och möblerat om så det ska bli spännande och se hur det ser ut nu. Han vill att jag ska köpa han en fisk men jag sa nej för då kommen den ändå bara dö om några månader men om han lovar att sköta akvariummet kanske han får en liten fin fisk.

Nu måste jag kila, hejsvej!

Ungdom,mamma & tråkig?

Jag tycker det känns kul och givande att umgås med folk som också har barn för nu känns det som att vi har mer gemensamt än vad jag har med alla andra kompisar i min egen ålder, lite som att jag växer ifrån dem med rollen att vara mamma.
Men sånt händer förr eller senare ändå och då gäller det bara att respektera mina ungdomsvänner/gamla klasskamrater och deras sätt att tänka på och att de vill vara ungdomar & förhoppningsvis växer de ikapp någon gång.
Jag kan inte förvänta mig att de ska tänka som en mamma eller en vuxen människa när de är ungdomar, det är vi unga föräldrar som får växa ifrån ungdomen på ett sätt men ändå kombinera det vuxenliv vi lever med att ibland bara vara ungdom.

Hur löser ni andra unga föräldrar det med att umgås med era gamla vänner?

Men och andra sidan tycker de säkert att jag blivit tråkigt och allvarlig, typ att "mitt gamla jag har försvunnit" och det kanske är så men jag trivs med den jag är idag och hur jag lever. Jag älskar mitt liv & jag tycker det är underbart att vara förälder och en dag kommer de också att göra det fast antagligen inte på några år.
Alla vill inte ha barn tidigt.
Det är egentligen ingen större skillnad på att vara ung mamma och mamma vid 20-30års åldern för vi har samma uppgift ändå, det ända som skiljer sig är att har man haft jobb i flera år så har man betydligt bättre ekonomi än om man inte avslutat sin utbildning, man bor nog ihop & behöver inte ränka alla pengar de gör av med, de har antagligen större tålamod, de känner inte samma behov av att hänga ute med poolarna m.m.
Men jaa det där är och andra sidan väldigt individuellt och beror helt på hur man var innan skaffade barn.


Långbro lekplats

Nu sover min lilla prins och jag njuter som aldrig förr nu när han somnade så tidigt, tjugo i nio sov han.
Ska verkligen försöka få han att fortsätta somna vid den här tiden för då behöver jag inte vara vaken hela kvällen för att få lite egen tid och sen är det bra om han somnar nu istället för efter nio.

Måste säga att jag tycker kvalitén på Allsång på Skansen har blivit väldigt dålig på senare år för när jag var liten/mindre brukade jag gilla att titta på Allsång eller det dög i alla fall. Men nu tycker jag inte alls om det, massa dö tid som de fyller ut med tråkiga människor som ska stå och snacka om massa ointressant skit eller prata så snabbt att man inte hör vad de säger.
Kom att tänka på det bara för att det går på tvn i väntan på att Real housewives of New York ska börja.

Idag har vi varit med Malin och Sam, först gick vi till Långbro park fast tog lite tid för oss att hitta dig så William hann somna men då lekte vi med Sam i sanden. Senare efter halv fyra gick vi till långbro och satte oss i gräset vid dammen, William sov såklart då också men vaknade en stund innan Sam skulle somna.
Vi matade ankorna och fiskarna (?) med bröd, det finns tydligen fiskar som gillar att äta bröd det visste jag faktiskt inte.
Sen var de tvugna att kila hem och fixa lite innan hennes man kom hem, så vi får se om det blir parken imorgon också innan vi ska åka till Robin.

William äter smörgås

Nu ska jag övningsköra med pappa så det får bli ordentlig uppdatering till kvällen hoppas ni står ut med det.

Annars så åt William sin första smörgås nyss, filmade och fotade medans han åt för det måste jag bara ha tills han blir gammal. Tuggorna var verkligen hur små och söta som helst!
Laddar upp ett foto senare om jag hittar något bra.

Här är en bild från när han åt smörgås tidigare idag.

 Titta vilken små söta tuggor!

Bärpaj á la Anamaria

 Innan 
 Under tiden
 Efter

Receptet får bli min lilla hemlighet, två testkaniner uppgav uppgifter om att den smakade utsökt.
Så nu ska jag och min belåtna mage som mumsar vidare på den goda pajen gå och lägga oss & mysa med min guldklimp i sängen.
Nattinatti!

Jag blir så upprörd!

Det här en en av många saker som rör mig och gör mig djupt upprörd!

Mamma och jag hade varit i Skärholmen som jag skrev tidigare och handlat frukt/grönsaker & lite mat. Står som vanligt och väntar på att bussen ska köra fram och vi får plats i främre barnvagnsplatsen med en liten sulky bredvid.
Bussen startar och kör iväg, kollade lite snabbt vem som körde bussen och såg att det var en tjej så jag tänkte okej skönt en lugn hemfärd. För att oftast  när det har varit en tjej som kört den buss vi oftast åker med så går det lite lugnare än när det är en man/gubbe som kör.
Fast hon var inte alls som jag hade förväntat mig, kör nästan som en rallyförare och då händer det som är alla mammors mardröm antar jag.
Hon kör in i en rondell enligt mig, alldeles för fort, så barnvagnen välte!
Hjärtat hoppade upp i halsen och jag kände mig nästan som en överkokt spagetti.
Det var ju bara ren tur att jag hade en sådan reflex att jag fångade vagnen innan handtaget slog i golvet och ännu mera tur att William av någon underlig anledning inte fattade att vagnen välte för att jag ställde upp den så snabbt.
Annars hade ju han blivit jätte ledsen och jag hade varit tvungen att ta upp honom.

Nu kommer det värsta.

Kvinnan som körde bussen sket i det!
Hon bokstavligen stuntade i att det var något som lät lite underligt under hennes tur, hon kollade inte ens i spegeln? eller frågade om det gick bra?
Att min son hade kunnat slagit huvudet i golvet eller ännu värre slungats ur vagnen brydde hon sig inte om eller det tror jag inte för hon körde vidare i samma hastighet.
Pappan som hade sulkyn bredvid höll självklart i hans vagn resten av resan.
Men att man kan vara så iskall, har hon inte hört talats om medkänsla?

Det där gjorde hur som helst att jag blev fruktansvärt upprörd och fick lust att ringa upp busslink & skälla ut dem över telefon!
Men mamma fick mig att lugna mig och jag tog ut ilskan genom att övningsköra & det gick strålande.
Fast till nästa gång ska jag spänna fast vagnen med alla möjliga rep för att vara på säkra sidan, ska det verkligen behöva vara så?!

Vilket skönt kvällsväder

Nu sitter jag ute på gården och bara njuter av livet, det är faktiskt väldigt tyst och fridfullt men de kan bero på att folk äter middag nu. Vi tänkte äta ute idag eftersom William ligger i vagnen här ute med mig och sover.

Sitter faktiskt och kollar på bilar, samma som vi har fast kombi alltså en 855 för er som vet hur den modellen ser ut.
Vi vill helst ha en 2.0L motor men det är inte så jätte vanligt verkar det som och det är nog inte så konstigt.
Har hittat en-två fina bilar som jag tycker att Robin ska kolla på med mig när han kommer hem, företag som säljer begagnade och nya bilar eftersom vi tycker det är dumt att betala onödigt mycket pengar för en bil om man kan få en bra bil för en mindra summa en den man betalar för sprillans nya.

Nu är det dags för middag så vi hörs senare om jag får lite tid över.

chillar galet vid långsjön med malin och sam

Jag hade tänkt uppdatera nu men pappa kommer när som helst och vi ska övningsköra, jag körde ju igår och det gick rätt bra. Pappa trodde inte att jag skulle lyckas parkera i rutan men det gjorde jag till och med när jag backade gjorde jag det, fast på andra försöket.

William och jag har träffat Malin och hennes son Sam tidigare idag, vi åkte till Långsjön och låg och pratade på en filt i någon timme sen var jag tvungen att åka till Skärholmen för jag trodde vi hade bup idag men det är imorgon, så det var ju lite tråkigt men men. 
Det var hur som helst väldigt fint att gå vid långsjön så där blir det nog fler promenader, ska ta dit Robin någon gång för han gillar att bada och sola.

William har lärt sig att krypa!

Nu ska jag ut till min son som sitte ute med sin moster & mormor och lite grannar, dags för mat.
När jag tänker på mat, hur många andra är det som har problem med barnmat?
Vårat problem är att han helst bara äter röd mat (alltså mat med tomatpure eller liknande) han äter helt enkelt inte det vi hittills har lagat hemma, någon som har nå bra barnmats puré tips möjligtvist?

Om fyrtio minuter kommer pappa över och ska skruva ihop min hylla så nu kanske jag får lite ordning i mitt rum, sen ska jag möblera om så att jag får så mycket fri yta som möjligt som William kan leka på.

Höll nästan på att glömma men han kröp igår för första gången!
Han hade tydligen krypit en liten bit ute hos Robin när han mamma leka med honom men det såg vi inte, men igår kröp han verkligen, det var hur gulligt som helst!
Så nu är jag redo med filmkameran dygnet runt!
Men det var lite oturligt att Robin precis hade åkt hem för bara någon timme sedan och då såklart så kröp William och idag åkte de till Åland så han får vänta och se när han kryper tills de kommer hem igen.
Nu känns det verkligen att jag är mamma, när jag kan se hur min son har utvecklats sen han kom ut och jag blir så stolt och glad att jag får gåshud, nästan så att jag blir tårögd.
Jag vet att valet jag gjorde att behålla var det enda rätta nu i efterhand, har ju tänkt efter några gånger hur de hade varit om vi hade gjort abort. Då vi hade en kris exempel och jag kände att jag hade förstört mitt liv men ändå inte och nu känner vi båda att det var tur att vi inte gjorde abort.

Men nu måste jag kila ner så ha en bra dag i solen alla läsare!

Övningsköra personbil

Idag ska jag övningsköra med pappa, övningskörde för första gången med Robin i Småland. Helt ärligt tycker jag nog att hans bil är lättare att köra med fast den är större,tyngre och klumpigare men det kanske känns så bara för att pappa har en kombi. Fick testa att övningsköra när jag var ca 13år då min syster började övningsköra men det var inte seriöst, nu däremot känner jag pressen av att hantera pappas bil utomordentligt eftersom hans bil är ny och nylackad på huven och taket.
När jag övningskörde Robins bil råkade jag backa in nosen i staketet lite lätt men de blev bara lite röd färg på kofångaren som gick att tvätta bort med en tvättsvamp, släppte upp kopplingen för snabbt så nu vet jag det till nästa gång att göra det långsamt.
 Blir en liten bild på hur det såg ut.
Jag blev faktiskt förvånad över att Robin inte skällde ut mig men han skrattade lite och tog ett foto sen sa han väl typ "det är sånt som händer", vilken pojkvän man har!
Vi körde absolut inte på någon större väg! utan på en liten okörd väg mitt ute i skogen så ni får inte tro att vi inte är orädda om hans körkort eller om mitt som jag ska ta.
Men han var förvånad över att det gick så bra att hitta dragläget, motorstopp en gång har jag för mig.

Vecka 35-36 ska vi ha en intensiv period i skolan då de räknar med att vi har all kunskap som behövs för B-körkortet för att kunna fåbörja vår utbildning och övningsköra lastbil.
Så nu blir det till att övningsköra med pappa så fort han har tid och det passar mig att lämna William hemma, känns lite hemskt att övningsköra eftersom jag värnar om miljön men samtidigt vill jag ha mitt körkort och då går det ju åt lite extra bensin men sen kan jag väl gottgöra det med att skaffa mig en miljövänlig bil.

Igår kollade jag på Volvo 855 2.0L motor och hittade en jätte fin och väkskött bil som hade gått 19000mil men då var den precis såld, vilken osis! Robins 850 har ju gått 20100mil nu bara för någon dag sen så vi ska byta kamrem så snart som möjligt men jag vill att vi ska skaffa kombi, mycket rymligare än en sedan fast visst vi får in barnvagnen utan problem och packning.
Vi lyckades åka till Småland utan att lämna massa saker hemma men ändå och Robin skulle säkert vilja ha en kombi (det låter i alla fall som det när vi pratar om det) men det är de att han har skött bilen hur bra som helst sen kan köpte den och han skulle bli förstörd om han köpte ner sig så vi väntar nog ändå med bil tills det är absolut nödvändigt.
Synd bara att hans bil äter bensin som en annan dricker vatten!

Dagis ångest! (ja jag vet det heter förskola)

Har nyligen varit ute och gått omkring här och letar efter förskolor, jag har hittat en möjligtvis två som jag tycker är rätt så bra. Ellen Fries och en annan som jag just nu glömt namnet på och båda ligger i Fruängen en kvart ifrån hemmet vilket blir lagom att gå innan jag ska åka till skolan.
Men jag har ett problem, jag är så äckligt kräsen!? 
Jag vill hitta ett drömdagis som har allt jag tycker min son förtjänar, jag/vi (robin) vill inte att det:
 ska vara för nära vägarna   (avgaser)
 inte se ut som att alkisarna hänger där under varma kvällar   (vem vill hitta en ölburk på sitt barns dagis?)
 inte vara för stenigt   (olycksrisken blir alldeles för hög under vinter halvåret då de med största sanolikhet har stenberg som backar att åka i på vintern)
 inte att förskolepersonalen ska stå i ett hörn och dricka kaffe medans barnen leker (de ska väl ändå vara aktiva)
 inte att grupperna ska vara för stora så att min son glöms bort bland alla de andra barnen

Jag är helt enkelt hispig, jag skulle helst om det gick ha han hemma till nästa höst för då är han mycket större att lämna bort än nu. Men det finns säkert flera mammor än mig som känner som jag gör nu när det kommer till förskolor, känslan att ingen annan än just du själv kan vara bättre på att ta hand om ditt/dina barn.

Jag antar att vi vill att vi ska få en trygghetskänsla när vi lämnar bort honom till helt främmande människor, han är ju ändå det absolut bästa som finns och vi kan inte tänka oss ett liv utan vår son.
Vi vill kunna se på gården att den ger oss en talande känsla om "här kommer ert barn att leka och ha roligt, utvecklas som aldrig förr och inte ramla och slå sig & få åka till akuten, skaffa sig små lekkamrater och inomhus kommer han utveckla allt som ska utvecklas samt få god mat som mättar hans lilla mage då han känner sig hungrig"
Men vi kanske begär alldeles för mycket, man kanske inte kan få allt? 

Om någon har några bra tips på bra dagis är ni hjärtligt välkomna att lämna en liten kommentar.

PS. dagmammor då? Är det bättre än dagis, det finns självklart fördelar och nackdelar med båda alternativen. Ska han gå hos dagmamma måste vi känna oss säkra på den personen, om hon/han blir sjuk vem är det så som ska ta hand om honom? om William inte trivs hos dagmamman men inte vågar säga det? 
Det finns ju massor med frågor man skulle vilja ställa till en allvetande person som har svar på allt.

RSS 2.0