Bjuder på en bild från idag

Lite halv sliten kanske men äsch!


Ursäkta mig igen..

Vet att uppdateringen är dålig men ärligt talat så orkar jag inte just nu, missfallet har förstört kroppen eller något.
Till och från mår jag riktigt kasst, är trött, slut i kroppen, huvudvärk, obalans med hormonerna och andra stunder mår jag strålande.
Sedan har jag ju idag varit hemma med Viola och tagit tag i mina sysslor så jag har tvättat, hängt tvätt, dammsugit, diskat och gjort rent i köket.
Plus att vi var på öppna förskolan idag och sedan spenderade kvällen hos svärfamiljen.
Försöker få Viola att somna om men det känns inte troligt så lär väl få vara vaken till tolv säkert..
God natt i alla fall och ska bättra mig när kroppen är med på noterna igen!


Den trötta lilla grisen

Hon sov då djupt tills vi klev på tunnelbanan då det började låta hej vilt..
Hoppas verkligen att hon somnar om så att hon får sova ut annars brukar hon bli så gnällig.
Vi är snart vid öppna förskolan för att leka med andra barn idag.


Nyttig frukost idag

Viola fick två leverpastej smörgåsar och magen yoghurt men ett varsitt ägg åt vi också.
Mysigt att äta frukost i lugn och ro idag.


Är det inte lite tidigt?

Det är väl några månader kvar eller har jag fel..


Foton på grabben

Idag fick jag flera foton på vad han gjort idag.
Har även fått prata lite i telefonen men har var lite upptagen så han blev sur för att jag störde en stund.
Så jag har fått boka in en tid vi ska prata, klockan tio imorgon bitti ska jag & Viola prata med William.
Som jag längtar och vad roligt det ska bli att få se Violas reaktion när hon hör storebror.


Mys innan frukosten


Schysst start på nya jobbet

Känns lite typiskt och tråkigt att allt var tvungen att hända just nu när jag skulle börja på nytt jobb i måndags.
Men jag tycker ändå att det har gått bra hittills och hoppas på att det kommer gå ännu bättre idag.
Har även börjat prata mer med mina nya kollegor som verkar vara ett muntert gäng.
Är sjukt trött idag och hade mer än gärna sovit vidare men måste upp och fixa så att jag får med allt som Milla kommer behöva idag.
Har sådan tur att hon jobbar hemifrån ibland och har erbjudit sig att ta henne då om det går så att jag kan jobba.
Så idag blir det första gången dom är ensamma en hel dag men det tror jag kommer få strålande!
Det var nog lite tur i oturen att jag började denna vecka för nu har jag sluppit att bara vara hemma & vara nedstämd utan blir ju tvingad att tänka på annat.
Sen har tiden också gått fortare vilket har känts skönt!
Bör dock gå och köpa mig en kalender så att jag kan skriva in vilka dagar jag jobbar och vem som är barnvakt när så det blir enklare att hålla koll.


Min fina hockey kille

Dagens enda bild blir detta, spelar hockey med min morbror på landet.


Åh vilka fina vänner jag har!

Det har verkligen öst fina tröstande ord hela dagen från i stort sett alla jag känner eller pratar med ofta.
Det värmer mer än ni tror och i detta fall hade jag nog varit ett nerv vrak nu om inte Facebook med dess grupper hade funnits, där jag slängt ur mig det mesta.
Förutom allt stöd har det visat sig att missfall är så otroligt mycket vanligare än man kan tro när man är mitt uppe i det och googlar runt.
Eller jag googlade och läste överallt hur vanligt det var men inte hade jag hört mina vänner prata om det förens nu.
Så man är aldrig så ensam som man känner sig, önskade bara att Kim förstod bättre hur det känns för mig men det kanske är att förvänta mig för mycket.
Han är ju ändå man och känner inte hur något känns i min kropp så det ända han kan göra är väl att finnas där och torka tårarna.
Blir även lite chockad över hur otroligt många som läst bloggen just idag och som har hört av sig efteråt.
Det är fint och underbart med medmänsklighet!

Glömde skriva att det gjordes ett ultraljud även igår och då såg han inte heller någon graviditet så har försökt vara inställd på missfall sedan förra veckan.
Många frågar hur jag mår och jag vet faktiskt inte, ganska konstigt kanske men jaa jag är nog ledsen, besviken & känner mig tom nu.
Låter nog lite konstigt nu men det känns lite som att alla mina känslor har dött för jag är varken glad, arg eller ledsen utan jag bara är.
Tack och lov vet jag att det kommer gå över med tiden och att få vara hemma från torsdag kommer nog underlätta en del.
Få gosa med Viola och njuta av att ha ett barn innan söndagen då mammas stora hjärta kommer hem för då skadat kramas och pussas!
Jag har i alla fall två friska underbara barn att glädjas över och det är bättre än inga barn alls.


Den där hemligheten..

Ja jag vet inte riktigt vart jag ska börja, har stirrat på skärmen i säkert femton minuter innan jag äntligen fick första meningen skriven.
Men så här är det i alla fall.
För två veckor sedan gick jag och väntade på att dagarna skulle gå så att mensen kunde komma så den veckan blev överstökad, var lite osäker på vilket datum jag skulle få den eftersom det har varit lite olika senaste månaderna.
Men den 14e februari var första tänkbara dagen och den kom inte då vilket glädje mig så vi kunde mysa lite extra på alla hjärtans dag utan att känna mig som en förblödande ko..haha.
På lördagen den 16e kände jag bara att nej nu borde den ha kommit jag är säkert gravid bara för det..så på vägen hem från Kajsa svängde jag in på OK och sköljde av bilen & köpte med mig ett test.
Tog det när jag kom hem vid tolv på natten eller något sånt och jag störtgrät när det blev ett svagt positivt test och Kim han blev till ett lik som knappt pratade med mig på ett dygn.
Här har ni en bild på hur testet såg ut (lite missvisande dock pga av plastglaset och reflektionen från kameran).
 
 
 
Vi hamnade i chock för vi hade ju skyddat oss, jag hade p-ring i två månader och övergick sedan till cerazette direkt för att jag var för snål för att köpa p.ring när jag hade pillerna hemma sedan tidigare & glömde dessutom bort det så då tog jag det som fanns hemma.
Jag har alltid hatat piller och detta förändrade inte den åsikten.
Men ja här var vi nu och försökte räkna ut när det hade blivit till och Kim kände att han ville att jag skulle testa mig en gång till efter några dagar så vi väntade tills onsdagen den 20e för att kunna testa via öppna förskolan så jag slapp köpa ännu ett test.
Och då fanns det ingen tvekan om att jag var gravid, testet visade ett solklart plus och det ser ni ju själva.
 
 
Vi var tvugna att prata om hur vi skulle göra och jag kände att det var viktigt att veta hur långt gången jag var innan jag kunde ta ställning om abort över huvud taget så jag goolade efter ställen som erbjöd privat ultraljudsundersökning och hittade tillslut ett ställe i Fridhemsplan.
Så när jag ringde i torsdags den 21a fick jag tid samma dag klockan 15 och det förstörde planerna jag hade för dagen men tack och lov kunde mamma ta barnen då som jag skrev om.
Fick göra ultraljudet men hon såg ingen graviditet men vätska bakom livmodern och sa att jag antingen är väldigt tidigt gången, har början på missfall eller utomhavandeskap så hon skickade mig för att lämna blodprov för att mäta hcg-värdet (hormonet i kroppen som ökar vid graviditet).
Skulle fått svaret på fredagen med slarv med mitt blodprov gjorde att hon inte fick det på fredagen utan jag skulle få vänta tills måndagen, vilken olidlig väntan det var!
 
Vid det här läget hade jag kunnit googla alla syskonvagnar som finns, tagit fram mått, mätt dörrarna, mätt bagageluckan, jämfört dom, kollat in priser, mejlat och kollat beställning från Holland och fått med mig Kim för att låta honom klämma lite.
Vi funderade på en Mountain Buggy Duette tills vi kände på den och tyckte den var alldeles för trång i sittdelen plus att Viola skulle få sitta framåtvänd, när hon sedan visade oss hur stora alla vagnar blev ihopfällda blev valet enkelt.
Det skulle få bli en Bugaboo Donkey som jag tittat på länge och visat massor av bilder på & berättat vad mina vänner tycker om den vagnen så Kim litade på det och tyckte vi skulle köra på den vagnen.
Så vi tänkte mejla Tim igen och höra hur vi kunde göra med betalningen men det hann vi aldrig med..
För på söndagen just precis när Kims föräldrar kom så händer det som inte får hända, jag får ont i magen så jag går på toa och självklart hade jag börjat blöda men inte alls mycket.
Låter resten skrivas kort för några detaljer tror jag ingen bryr sig om, hade inte så ont som jag hade väntat mig vid ett missfall så jag tvekade på om det verkligen var det och blödde heller inte så mycket som jag hört att man kan göra.
Men när dom hade gått ringde jag sjukvårdsupplyssningen och blev växlad tre gånger innan jag fick prata med någon som bokade mig en tid till lätt akuten på måndag morgon.
 
Vi hade bestämt oss för att inte berätta någonting förens vid rutinultraljuder när vi visste könet, ja vi hade bestämt oss för att behålla då jag i samband med plusset hade ordnat mig ett arbete, men när jag var tvungen att åka till sjukhuset bestämde vi oss för att berätta för mamma så att hon kunde möta mig tidigare och ta Viola innan jag skulle vidare till jobbet.
Där sprack den planen men så blir det ju ibland och det är inte ens det tråkigaste med detta.
Fick lämna nytt blodprov igår för att mäta hcg-värdet igen och se om det stigit eller sjunkit och fick veta svaret idag, den hade sjunkit och finns knappt längre så där försvann den sista gnutta hopp vi hade.
Missfall var nu ett faktum och de känns förjävligt, har gråtit vid varje tillfälle som varit lämpligt och är otroligt känslig just nu..
Känns extra jobbigt att det blev såhär när vi äntligen hade bestämt oss för att behålla men som Kim säger så händer allt av en mening och förmodligen skötte kroppen detta åt oss då något inte var rätt med bebisen.
Får se när Viola blir storasyster om hon ens kommer bli det, jag känner mig extremt kluven just nu men det har nog med alla känslor att göra.
 
Så tyvärr blev det ingen glädje alls med denna hemlighet.

Äntligen hemkörning från MAX!

Trodde aldrig att detta skulle bli verklighet men det blev det och ännu bättre att MAX var först än McDonalds.
Ska nog kolla om dom jag hemkörning till oss, kan vara bra att veta haha.


Grabben njuter av villa livet på landet

Skönt att se att någon har det bra denna vecka i alla fall.


Gosungen!

Först ställde hon tillbaka vattnet och sedan dansade hon med nallen.


Baka ah men tjena!

Tänkte ju baka scones imorse men det var bara att glömma när Viola svansade efter mig hela tiden.
Slet i mina byxor, gnällde så fort hon var ensam,gick i vägen, ställde sig och väsnades mot sovrumsdörren och ville leka hela tiden.
Så jag fick strunta i det och myste med henne istället.
Kim var ändå vaken runt tio tiden så då fick han ta henne så att jag kunde laga lunch.

Nu däremot sitter jag och funderar på vad jag ska baka förutom bröd.
Kanske blir någon god kaka att fika på eller inget beroende på vad som hinns med.


God afton kära läsare

Nu har hela dagen gått och det är dags för oss eller mig i alla fall att sova nu.
Vi glömde tyvärr bort att kolla på den där saken efter bion så det hoppas jag att vi gör imorgon istället då det är halv viktigt.
Åt god middag som vanligt och umgicks med Kims familj men det känns konstigt att det är söndag imorgon eftersom vi vanligtvis kommer över på söndagarna.
Viola somnade direkt när jag satte henne i bilbarnstolen för att börja klä på oss och åka hemåt.
Så trött var hon efter kaos kvällen igår och hon sov vidare i sängen som en sten.
Vi har kollat på två avsnitt av The Walking Dead nu under kvällen och passat på mysa.
Nu är jag super trött och har ont överallt, god natt!


Dejt med mannen

Nu ska vi hämta biljetterna till bion vi ska se innan filmen börjar kvart över ett.
Vi ska se Små citroner gula, en romantisk komedi är det på Svenska så jag hoppas den är bra.
Viola är med Kims hela familj, föräldrar och båda systrarna, i Nacka och ska väl kolla lite där.
Efter bion ska vi passa på att kolla på en sak innan vi åker hem till dom för att äta middag, kanske bubblar också vi får se.
Passar på att gör något bara vi nu när vi bara har ett barn som behövde barnvakt och för omväxlingens skull gör vi något under dagen istället för på kvällen.
Tjingeling nu ska vi umgås innan filmen!


Kärlek till min underbara fästman

Jag skrev igår att jag hoppades att busen skulle sova länge imorse men icke då..
Runt halv åtta om inte lite tidigare var hon vaken och i ren reflex reste jag mig upp och halv sprang in till Williams rum för att sova vidare där och förhoppningsvis slippa gå upp.
I sömnen hör jag hur Kim har gått upp och stänger dörrarna till rummet så Viola inte kan gå in där.
Ger henne frukost och fixar så när jag sen vaknat och hunnit sträcka på mig skickar jag sms och ber dom komma.
Då öppnas dörren och båda tittar in varav Viola blir helt lycklig i ansiktet & springer till sängen så sen myser vi allihopa i sängen en stund.
Kan tillägga att klockan var lite efter nio när dom kom så då fick jag en schysst sovmorgon och 8 1/2 timmars sömn så jag är rätt utvilad idag.
Är så himla tacksam över att jag har en så bra sambo och pappa till Viola som även är som en pappa för William och som tar sitt ansvar!

Imorgon ska Kim få sovmorgon och då tänker jag baka scones så när han går upp eller när vi väcker honom står frukosten på bordet.


Natti natti

Nu är vi hemma och har krupit ner i sängen, det blev sent idag men vi hade väldigt trevligt.
Är trött som bara den så ska bli skönt att sova.
Hoppas Viola sover länge med tanke på hur sent hon somnade..


Det är så här det är


Fredagsmyser med Bella

Idag fick Viola för första gången någonsin smaka något onyttigt och det gick absolut hem.
Hon moffade i sig popcorn och hade det riktigt mysigt!


Den där hemliga hemligheten

Åh vad roligt det är med hemligheter för folk blir så nyfikna och gissar på allt möjligt haha.
Men än dröjer det innan våra familjer & vänner och ni läsare får reda på något så ni får längta i några veckor till.
Mamma var väldigt nyfiken igår när hon fick passa barnen på öppna förskolan helt oplanterat.
Men det dök upp en sak jag var tvungen att fixa just då efter ett telefonsamtal så det var tur att mamma kunde med så kort varsel!
Det är något roligt, mysigt, nytt & spännande i alla fall men och andra sidan det är ju mycket.
Nytt jobb, flytt, ny vagn, ny bil, bröllop, syskon ja listan går att göra längre.
Sug på karamellen ni, gissar någon rätt med en kommentar här så får den personen något.
Förslagsvis fika med barnen eller en kväll med mig om det är någon som känner mig.


Försöker sätta på sig vanten

Nu är vi äntligen hemma och sötnosen satt så fint och försökte men sen la hon sig på golvet och sparkade när det inte gick.


Fixa busshållsplatsen nu..

Tänkte bara beklaga mig lite över den bedrövliga hållplatsen igen.
Bilderna är från i onsdags eller igår och jag fick faktiskt be chaufförer köra fram och längre ifrån trottoarer för att ens komma sv för vi kom inte av första gången.
Ni ser ju själva hur dåligt plogat det är..


På väg in till öppna förskolan


Vinkar hej då till pappa


Shame on me

Det blev inte ett endast inlägg igår men det var så mycket igår så jag hann faktiskt inte.
Blev ändrade planer hit och dit och små stressigt däremellan men överlag en bra dag.
Så ursäkta mig för att jag glömde er igår!


Läskiga unge haha!

Sedan jag kom hem vid nio har Wille lekt rövare.
Han ropade på mig, satte sig i sängen, vilade omkull och sov vidare, han jag legat och vridit sig, varit uppe och gått till toan tror vi (kollade inte).
Men tvekar på att han gjorde något då det var tyst, ingen lampa tändes och när jag kollade sov han i sängen.
Lite kul med tanke på att vi pratade om just detta igår med Bella och Robin.
Men nu för han allt sova vidare för natten utan att vandra omkring och Viola behöver inte heller prata i sömnen idag.
För nu ska jag sova och ikväll vill jag sova bra, god natt!


Vår duktiga tjej!

Tydligen kan hon dricka ur sugrör märkte jag idag när vi lunchade på Tacobar med mamma/mormor.


Det gick SJUKT bra!!

Intervjun gick strålande och chefen erbjöd mig att börja redan imorgon!
Det kommer nog inte gå men nu ska jag prata med mamma när jag mött henne, ringa förskolechefen på Williams dagis, prata med pappa om sommaren och semester och kolla vad jag har för möjligheter att börja jobba nu.
Samt hur många dagar , en tanke är att börja med två dagar och sedan öka så Viola hinner vänja sig vid att jag inte är med henne och det inte blir sådan chock som i somras.
Känner mig så himla glad nu och onsdagen är räddad.
Mitt enda bekymmer är hur det kommer bli med sommarjobbet som jag är erbjuden av Papyrus men ska ta upp det nästa gång hon ringer.
En tanke är att jobba tre dagar på det här eventuella jobbet och två hos dom för att visa mitt intresse.
Blir jag även erbjuden kvällskörning på Smålands Logistik kanske jag kan pussla in det också.
Känner mig oväntat peppad för vad arbetslivet har att erbjuda mig jämfört med hemmalivet.


Arbetsintervju nästa!

Nu är jag och barnen på väg mot gullmarsplan för att möta mamma, klantade mig så sjukt imorse..
Missade bussen vi var tvungna att ta för att hinna till dagis så nu får Wille hänga med, letade efter ett sl-kort att fylla på men hittade det inte ens så var väldigt onödigt.
Dessutom fungerade inte nya kortet att fylla på så måste fixa det på sl-center men sen kom mamma på att vi bara byter kort så fixar hon det åt mig.
Hann i alla fall med att platta håret, duscha, sminka mig och hitta något att ta på mig samtidigt som båda barnen åt frukost och William sedan klädde på sig.
Är lite små nervös över hur det kommer gå faktiskt men jag hoppas på det bästa och att det är ungefär som Atousa sa.
Ett jobb som funkar med att jag har Viola hemma skulle vara super, mer arbetslivserfarenhet och det ökar chanserna för jobb i framtiden.
Dessutom är jag väldigt tidig eftersom jag ska vara där tio men är framme om några minuter.
Kanske får komma in tidigare om jag har tur.
Uppdaterar er efteråt, håll tummarna!


Upp och hoppa!

Jag känner inte riktigt för att gå upp nu för Viola vaknade till inatt så jag har inte sovit så jätte bra.
Men upp måste jag ändå och göra frukost, klä på mig och fixa mig.
Det blir tyvärr ingen träff idag med Thessan för hon skulle vara hundvakt eller något så vi får ses en annan dag.
Tänker se något positivt idag och det är att det inte snöar nu under morgonen och att dom plogade gångvägarna igår.
Även att Viola sover nu när hon brukar vara vaken så jag hinner fixa allt ostört och utan gnäll så kan jag bara ta upp henne när hon ska äta.


Potatistjuven..


Vegetariska recept

Har fått en del frågor om jag inte kan dela med mig av några av de rätter jag gillar så nu kör jag!
 
 
Tomat och paprikagryta med oliver och basilika
 
Ingredienser för 4 portioner
 
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 500 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljonr (vatten & träning eller fond)
  • 1 förp hela skalade tomater, ca 400 g
  • 4 lagerblad
  • 2 gula paprikor
  • 3 tomater
  • 1 kruka oregano
  • ca 1 dl svarta oliver
  • salt
  • peppar
Skala och hacka lök & vitlök. Dela, kärna ur och hacka den spanska pepparn.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Fräs dem, lökhack och peppar i en gryta med olivoljan. Häll i biljung, tomater med smadet och lagerblad.
Koka tills potatisen är mjuk, ca 15-25 min.
Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar, skär tomaterna i grova tärningar och grovhacka oreganon.
Lägg det i grytan tillsammansmed oliverna. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
 
(för att göra grytan för köttätare kan man servera med t.ex. stekta köttbullar eller skivade kryddiga korvar som värms i grytan)
 
 
Grönsakslasagne
 
Ingredienser
  • 200 g färska lasgneplattor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1 zucchini ca 300 g
  • 4 dl lätt créme fraíche
  • 150 g fetaost
  • 1 dl riven gratängost
  • salt
  • peppar
  • rucola
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva/hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan och tillsätt krossade tomater och socker. Låt koka ihop i 5-10 min.
Skär zucchinen i grova bitar och låt den koka i créme fraíche ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Värva plattorna med tomatsås, créme fraíchesås och smulad fetaost.
Spara lite av den vita såsen och bred över på översta lagret. Strö på osten.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 mintuer.
Servera lasagne med rucola.
 
 
Quornwok med teriyakisås
 
Ingredienser
  • 1 pkt quornbitar, 300 g
  • 2 msk olja
  • 2 strimlade morötter
  • 1 strimlad purjolök
  • 2 strimlade paprikor
  • 1 pkt äggnudlar, 250 g
Teriyakisås
Blanda ihop 1 hackad vitlöksklyfta, 2 msk riven ingerfära, 1 dl ljus soya och eventuellt 2 tsk sesamolja.
 
Tina och bryn quornen.
Bryn även grönsakerna och blanda dem med quornbitarna.
Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
Blanda samman såsen.
Blanda nudlar, quorn & grönsaker. Häll över såsen och blanda.
Serveras i skålar.
 
 
Vegetarisk schnitsel med klyftpotatis
 
Ingredienser
  • ca 600 g potatis
  • vegetarisk schintsel (hälsans kök)
  • salt
  • svatpeppar
  • olja
  • torkad rosmarin
  • körsbärstomater
  • gurka
  • kruk sallad
  • fetaost
  • paprikamix
  • mjölk
  • smör
  • 1 förp bearnaisesås
Sätt ugnen på 200-220 grader.
Dela potatisen i två halvor och dela sedan halvorna till två halvor, det blir då klyftor.
Lägg bakplåtspapper på en ugnsform och lägg sedan dit potatisen. Ringla över olja. Strö på salt, peppar och rosmarin.
Stek dom tinade schnitslarna på medel värme och låt dom brynas.
Hacka 1 kruka sallad, ½ förp körsbärstomater i halvor, ½ gurka, ½ gul & ½ röd paprika och 1 förp fetaost. Lägg upp i en salladsskål och blanda runt.
Tillaga bearnaisesås enligt förpackningen, vanligtvis följande: smält 50 g margarin, vispa ner påsens innehåll och tillsätt 2,5 dl vatten eller mjölk.
Servera schnitslarna med klyftpotatis, bearnaisesås och sallad.

Detta kommer bli en super vecka!

Jag bara känner det i hela kroppen, sprudlar av glädje och känner mig bara så tillfreds med mig själv & hur allt är just nu. En underbar känsla verkligen som jag hoppas kan få stanna länge länge!
Men hur som helst så började veckan bra igår med måndag då vi lämnade på dagis som vanligt och jag såg att dom målat under dagen, blev helt lycklig när jag såg hur duktig han blivit på att rita gubbar & framför allt sig själv.
Visst blev han lite putt när vi skulle hem men sen vände han och så bara gick vi, av en slump träffade vi på Ida & Hugo och Hugos mormor längs vägen så vi gjorde sällskap en bit innan vi skiljdes åt och vi fortsatte hemåt.
När vi kom hem så lekte vi, lagade mat och fick äta innan Kim kom hem för han jobbade över men det gick bra ändå. Viola fick en smörgås innan middagen så vi slapp lyssna på hennes ljuva stämma för hon är alltid så, att så fort hon ser att man står vid spisen, kylskåpet eller skåpen så kommer hon springandes och börjar gnälla haha.
Sedan flöt kvällen på och pojkarna smet in i sovrummet och bowlade på paddan medan vi tjejer höll på med annat.
Dom somnade i en bra tid så jag fick se Familjen Annorlunda ostört och sen la vi oss tidigt men tyvärr fastnade jag vid telefonen och sov ändå inte förens runt tolv men tanken var god.
 
Har en kompis som har barn med vattkoppor så funderar återigen på om man ska försöka smitta barnen så det är avklarat innan vi båda jobbar och någon måste vabba i sådana fall. Det är ju inte varmt utomhus så dom slipper lida av värmen samtidigt om dom skulle bli sjuka nu.
Mammsen min är inte alls för idén om att smitta barnen utan tycker nog det kommer när det kommer men eftersom jag själv fick vattkoppor vid 12-13 år så vet jag hur hemskt det är att få det när man inte är ett litet barn och det sägs ju att det är "lättare" att ha det när man är liten?
Hur som helst kanske vi försöker träffa dom i veckan, pappa lugn det tar två veckor innan det slår ut så du kan umgås med William som vanligt undertiden. Pappa har nämligen precis haft lunginflamation den stackarn men nu är han frisk!
 
Nu ser jag bara hur hemmet ser ut som en tillfällig katastrof så jag ska strax ge mig på att plocka bort alla leksaker, dammsuga eftersom Viola gått omkring och smulat sönden en vissen blomma..
Sedan ska jag också lägga mig och vila, har man tur kanske man somnar, innan det är dags för mellanmål & hämtning på dagis.
Vi ska direkt till centrum för att handla några ingredienser till kvällens middag för idag kommer förmodligen Bella & Robin över så då blir det vegetariskt, som jag för överigt har en dille på just nu och även oliver, det ska bli trevligt!
 
Annars är det små saker som gör denna vecka till en bra vecka men vill ju inte avslöja allt nu men kan skriva kortfattat, imorgon ska jag eventuellt träffa en gammal goding under dagen som följer med oss till öppna förskolan, på kvällen ska jag hem till Mikkis utan barnen på Me & I träff, på torsdag ska Kim ut och äta med jobbet så kanske bjuder hem någon på middag då, på fredag är grabben ledig så då ska vi till öppna förskolan innan han åker till landet i en vecka.
Utöver alla roliga små händelser under veckan så är jag så otroligt kär i min fina underbara fästman!

Två middag från Linas

Knasigakorvspett med pastarör och tomatsås
 
Ingredienser
  • bratwurst
  • champinjoner
  • gul lök
  • gul paprika
  • körsbärstomater
  • passerade tomater
  • pastarör
  • vitlöksklyftor
  • grillspett
  • honung
  • olja
  • salt
  • torkad oregano
  • torkad timjan
  • vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär 4 bratwurst i stubbar och 1 gul paprika i klyftor. Trä korv, paprika och ½ ask champinjoner på grillspett (ca 8 st). Lägg i en ugnsform och pensla på lite olja & tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
Koka 4 portioner pastarör enligt anvisning på förpackningen..
Finhacka ½ gul lök och 2 vitlöksklyftor.
Fräs all lök i olja i en liten kastrull.Tillsätt 1 förp passerade tomater, 2 tsk honung, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 tsk torkad oregano, ½ tsk torkad timjan och ½ tsk salt. Låt sjuda i 8-10 min.
Lägg ner ½ ask körsbörstomater i tomatsåsen och låt allt bli varmt, eller servera tomaterna som de är till tomatsås, korvspett och nykokt pasta.
 
 
Krämig fläskfilépasta med paprikaringar
 
Ingredienser
  • bananschalottenlök
  • champinjoner
  • créme fraíche
  • fläskfilé
  • gul paprika
  • pasta
  • persilja
  • röd paprika
  • vitlökfsklyfta
  • kinesisk soja
  • kycklingbuljong
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Koka 4 portioner pasta enligt anvignin på förpackningen.
Strimla ca 500 g fläskfilé. Finhacka 1 bananschalottenlök, kvarta ½ ask champinjoner och fräs allt i 2 msk smör i en rymlig stekpappa.
Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta, 1½ tsk kinesisk soja och 2 krm svartpeppar. Pudra över 1½ msk vetemjöl och rör runt.
Rör ner 1 dl créme fraíche, 2½ dl mjölk och 1 tärning kycklingbuljong i pannan. Koka ihop i 3-4 min och smaka eventuellt av med lite salt.
Skär 1 röd paprika och 1 gul paprika i ringar och lägg upp i en skål.
Strö 2/3 pkt persilja över fläskfilépannan och servera direkt till nykokt pasta och paprikaringar.

Tre middag från Linas

Toms thaigryta med lime och kokosmjölk
 
Ingredienser
  • gul lök
  • kokosmjölk
  • körsbärstomater
  • lime
  • morötter
  • vitlöksklyfta
  • honung
  • kycklingbuljong
  • malen ingerföra
  • mjölk
  • olja
  • ris
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
Koka 4 portioner ris.
Finhacka ½ gul lök och 1 vitlöksklyfta, skala och skär 300g morötter i tunna slantar.
Fräs allt i olja i en rymlig kastrull och tillsätt sedan 2 krm sambal oelek, 2 tsk honung, 2 krm malen ingerfära, 1½ dl mjölk, 1 tärning kycklingbuljong och 200 ml kokosmjölk. Låt puttra i ca 5 min.
Finriv skalet från 1 lime och lågg i en skålt ill garnering.
Skär 600 g torskfilé i 3 cm stora bitar, pressa över limejucie och kryddam med 2 krm salt & 1 krm svartpeppar. Lägg fisken i grytan och låt sjuda i ca 5 min eller tills fisken är genomstekt.
Halvera ½ ask körsbärstomater.
Strö tomater och limeskal över grytan och servera med ris.
 
 
Smaskiga hamburgare med dippsås och majskolv
 
Ingredienser
  • créme fraíche
  • gul lök
  • gurka
  • hamburgerbröd
  • majskolv
  • matlagningstoghurt
  • morötter
  • köttfärs
  • romansallad
  • tomater
  • ketchup
  • senap
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • sambal oelek
Koka 700 g majskolv enligt anvisning på förpackningen.
Blanda i en skål: 1 dl créme fraiche, 1 dl matlagningsyoghurt, 1 tsk senap, 1½ msk ketchup och 1 krm sambal oelek. Finhacka 1/3 gul lök (2-3 msk) och rör ner i såsen.
Skiva 2 tomater & ½ gul lök. Bryt av bland från ½ romansallad ochs kär 200 g morötter & ½ gurka i stavar. Lägg upp allt på ett far.
Blaanda 500 g köttfärs med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Forma färsen till 4 burgare och stek på båda sidor i lite olja.
Servera hamburgare i humburgerbröd med grönsaker, dippsås och kokt majskolv.
 
 
Grekisk örtkyckling med tzatziki oxh minipotatis
 
Ingredienser
  • gurka
  • kycklingben
  • matlagningsyoghurt
  • persilja
  • somansallad
  • småpotatis
  • tomater
  • vitlöksklyfta
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • torkad oregano
  • torkad timjan
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg 900 g småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och strö på salt. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Blanda i en bunke: 2 msk olja, 2 msk torkad oregande, 1 tsk torkad timjan, 3/4 tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Blanda ner ca 900 g kycklingben och rör om ordentligt.
Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i övre delen av ugnen i ca 25 min eller tills kycklingen är genomstekt.
Grovriv ½ gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkani en skål och blanda ner 1 dl matlagningsyoghurt, 1/3 pkt persilja och 1 pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och svartpeppar.
Klyfta 3 tomater, riv blad från ½ romansallad och lägg upp på ett fat.
Servera grekisk kyckling med ugnsrostad minipotatis, tzatziki och grönsaker.

Vilken konstnär till son man har

Älskar hur fina vi är på familjefotot haha!


Williams första självporträtt!

Ja man kan ju inte bli annat än helt varm i kroppen & i mamma hjärtat.


Vi fastnade i leken

Och höll på att glömma bort brorsan som skulle hämtas på dagis men vi hann klä på oss, hinna med bussen & komma i god tid ändå.
Var tvungen att ta med bilden när jag gapar även fast jag ser helt muppug ut för jag tycker det är så gulligt att hon också gapar.
Och det gula suddiga på dna bilden är en tallrik som hon kastade på mig.


Viola den knubbisen går också upp i vikt

Hon var idag 76cm mot sist på 1års kontrollen få Jon var 75cm så på längden växer hon inte lika mycket längre.
Hon vägde runt 9kg sist har jag för mig men hittar inte lappen just nu.


Glädjande besked!

Vägde mig också när vi vad på BVC och ni ser ju vad vågen visar.
Förmodligen lite fel eftersom jag hade kläder på mig men räknar ändå på att jag väger 50kg just nu.


Morsning korsning!

Nu ska vi gå upp och äta frukost, jag är verkligen vrålhungrig magen skriker efter mat!
Har sovit så himla gott i natt så jag borde inte känna mig seg men det gör jag ändå.
Barnen är uppe och leker, jag hör en häst som gnäggar haha.
Kim gick nyligen och han var rejält trött idag men då satt han uppe och kollade någon match som började halv tolv.
Så det är inte så konstigt att han var trött, kan inte fått sova längre än 5-6 timmar om han såg hela matchen.
Måndag är det också som alla verkar beklaga sig för men inte jag, jag funderar för fullt på om jag ska baka bröd, åka förbi BVC eller fixa en annan sak.


Bara så att ni vet..

Tänkte bara varna för att uppdateringen kan komma att bli kass närmsta veckan för det har dykt upp lite saker jag måste ta itu med.
Men ni får självklart veta vad det handlar om senare men inte just nu, spännande va..
Hoppas i alla fall på det bästa och att man jag lite tur med sig nu!
Ska inte skriva för mycket för då blir det tokigt så nu får ni hållas ett tag haha.


Dejt med grannen!

Tanken var god men det blev si sådär eftersom jag fick sovmorgon imorse och då rann tiden iväg.
Men vi hade tänkt att vi skulle ses halv tio, ändrade det till tio och vi sågs halv elva till slut.
Tålmodiga Ebba mötte oss ändå med ett leende på läpparna fast båda barnen sov så den enda som lekte i parken vi gick till var William.
Oj vad länge sen det var vi sågs sen hon började plugga för hon har väldigt mycket och det är väl så det är när man går i skolan plus att vara med familjen också.
Eftersom det var ett tag sedan vi sågs hade vi massor att prata om idag & det var så skönt!
Har bestämt att vi ska till öppna förskolan på fredag men ska försöka ses innan dess också.
Riktigt roligt att ha grannar man umgås med, blir så tråkigt annars när man alltid måste åka iväg.


Söndags häng hos svärfamiljen

Den ena ser på film och den andra röjer i favorit hörnan på soffan.


Zumba gör susen!

Jag och grabben stod och dansade i tjugo minuter innan mellanmålet och vi var helt slut efteråt.
Jag är helt säker på att jag kommer ha träningsvärk i magen imorgon men om jag jag det så ska jag njuta för det var pr sedan sist!
Han tyckte att vissa steg var väldigt svåra men det förstår jag för det gick väldigt snabbt ibland och jag hade svårt att hänga med ibland.
Men det skrattade vi bara bort och spolade fram till något lättare.
Viola var rätt sugen för hon satt och kollade på TVn en stund men sedan gick hon mest omkring och i vägen för oss.
Detta är perfekt träning när man är hemma så jag ska köra det regelbundet med styrka och yoga så hoppas jag att det ger resultat.
Kanske till och med får barnen att bli intresserade för dans, det vore väldigt roligt eftersom jag själv dansade från att jag var 5år.
Men det återstår att se och tyvärr finns det inga bilder på oss för Kim hann aldrig fota oss.


Tatuerat våra kära barn

Fick stora så måste ju även lilla få.


Dagens middag

Tikki Masala med ris serverat med fetaost sallad & en skål med oliver till mig.
Recept kommer senare.


Så här ser det ut ibland..

Och då är det bara vardagsrummet men det är ju tur att dom städar efter sig haha!


Söt ungar!


God natt alla fina!

Nu är Harry Potter slut så nu ska jag släcka ljusen, göra mig i ordning för natten och krypa mer i sängen.
Kajsa åkte hem runt halv elva tror jag så det blev lagom sent ikväll, behöver ju lite energi tills imorgon.
Har suttit med gråten i halsen och tårfyllda ögon till och från under vissa scener, har blivit så känslig efter barnen haha!
Får se när Kim kommer hem men jag tycker i alla fall att det ska bli skönt att sova nu.
Sov gott.


Ursäkta usel uppdatering idag!

Ni får ursäkta mig men idag har jag varit tok upptagen sedan morgonen känns det som.
Efter att vi hade lämnat på dagis åkte vi in till öppna förskolan, värmde på vår lunch, umgicks & hade trevligt samt pysslade.
Så nu ska jag höra med Kim om han tycker ena blir bra som present till svärmor.
Vi var väldigt få idag fast jag hade trott att det skulle komma fler idag men det var bara skönt så att man kunde pyssla och låta Viola leka undertiden.
När dom stängde så gjorde jag sällskap med Jaccqui in till stan för att gå och byta pajformen som hade fått en spricka och hon skulle göra ett ärende i stan.
Sedan tog jag en promenad medan Viola sov till Gamla stan där jag tog tunnelbanan mot dagis.
Passade på att handla lite till middagen så att vi inte behövde ta oss till centrum innan vi kunde gå hem.
Det var en dålig hämtning idag med mycket protester och ännu en gång tjatar han om att han vill bli hämtad klockan fem istället för tre..
Men när han äntligen lugnat sig så förklarade jag igen varför jag hämtar tre, hur det annars skulle vara, hur det kommer att bli förmodligen och att vi ska njuta nu.
Distraherade även med att vi skulle baka en kladdkaka till kvällen när vi kom hem & han var så duktig!
Förutom att han sumpade ett ägg rakt över halva bänken och golvet men det torkade vi snabbt upp så att inte Viola kunde kladda ner köket.
Under tiden vi höll på med kakan hade jag börjar med middagen och eftersom både kakan & potatisen skulle in i ugnen blev det inge flyt med med att få potatisen färdig samtidigt som schnitseln.
Så barnen började med att äta varsin sådan, grönsaker & bearnaisesås i väntan på potatisen och dom tyckte det var så gott!
Efter ett tag var potatisen färdig och dom orkade tack & lov äta lite av den också innan dom blev mätta.
Innan jag tog ner Viola ur matstolen passade jag på att dammsuga & skura golven för då kunde hon inte attackera hinken med vatten.

Kajsa kom över och umgicks med oss idag efter middagen så när hon kom hade vi bestämt att vi skulle gå till centrum & köpa mys.
Men jag behövde först hälla ut skur vattnet och gå på toa, under den korta tiden hann William spåra ur helt tyvärr.
Han fick bland annat för sig att stå/gå/hoppa på vardagsrums bordet så han blev utan kladdkaka idag och vilket hejdundrande liv det blev då.
Vi kom i alla fall till och från centrum utan några större problem och att komma ut den lilla stunden behövde nog båda två.
När jag och Kajsa fikade åt barnen kvällsmål men jösses vilket liv han förde ett tag innan han åt upp det som serverades (yoghurt) fast efter en stund tog han förnuftet till fånga.
Han bad mig att komma in i rummet, satt och kramades länge, förklarade varför han inte fick någon bit, kom överens om att vi kan fika allihopa imorgon om han är snäll då och inte gör dumheter.
Det var så mysigt för då kom Viola traskandes och ville också komma upp så jag satte henne bakom William och då gav hon honom en bamse kram & en puss.
Vid det lagret var det sov dags för båda så jag gjorde i ordning dom, satte på band och nattade dom.
Sa god natt, pussade & kramade god natt, sa att jag älskade honom & fick höra samma tillbaka samt att vi ses imorgon.
Sedan satt vi i flera timmar och pratade om allt möjligt, det var så trevligt!
Hon frågade även om jag ville komma över till henne imorgon kväll utan barnen men vi får se om det går, Kim måste jobba en av dagarna men vet inte vilken än.
Det vore dock super trevligt då jag inte är iväg utan barnen särskilt ofta.
Har haft en mycket bra fredag & njutit av tiden som Kim inte varit hemma under.


Idag promenerar vi till dagis

Jag klantade mig så att vi missade ena bussen och hade ingen lust att vänta idag så vi går istället.


I väntan på mys framför lyxfällan

Sitter och mumsar på geléhjärtan med ett glas rött rose & ett glas fanta exotic medan mannen läser bok för William.
Viola somnade när jag la ner henne i sängen, så trött var hon!
Förresten så måste jag passa på att säga hur mycket jag gillar mitt coola Sagaform vinglas.


Mammas finklädda älsklingar


Mannen vet hur det ska vara

Vilken tjej vill inte få rosor på alla hjärtans dag? Så romantiskt!
Vi stoppade ner hans ros i samma vas då det kändes larvigt att ha den i en egen vas.


Chokladpudding & grädde

Idag åt William upp nästan allt han som tidigare inte har gillat chokladpudding.


Middagen fint uppdukad på bordet

Tulpanerna köpte vi idag så nu har vi vår fint i fönstret.
Rosen valde William ut till Kim och han blev så glad.


En rofylld dag fylld med extra kärlek

Började dagen med att äta frukost, klä på oss, gå till bussen & sen vidare mot dagis som varje dag.
Redan då hade jag börjat fundera på vad jag skulle servera middagen i och tyckte det hade varit kul om vi hade haft en hjärtformad skål.
Så jag åkte först in till Skanstull och gick på Cervera & Åhléns men hittade inte det jag letade efter så jag fortsatte in till stan.
Tog Åhléns först men hittade fortfarande inte det jag letade efter så jag fick till Mique och där hittade jag äntligen något som föll mig i smaken.
Det blev en hjärtformad pajform, en djup hjärtskål, tre små hjärtformade skålar med lägre kant och så fyra hjärtformade skedar.
Alla små skålar och pajformen är handmålade står det på dom vilket känns väldigt fint, insidan är röd och utsidan är vit.
Dessutom köpte jag det till ett bra pris och nu finns det till andra tillfällen också.
Tiden hade gått så jag och Viola åt lunch i stan istället för att åka hem, hon hade med säkerhet somnat på vägen hem och vi har ingen mat hemma som inte är fryst dessutom.
Efter att vi hade ätit så åkte vi hem, ringde Papyrus och lämnade uppgifter och började städa medan hon sov men avbröts snabbt fast det gick bra ändå.
Hon lekte och jag städade, diskade och förberedde middagen så när vi skulle gå var allt färdigt.
Vi tog bussen till centrum för att panta burkar, köpa blommor & dricka.
Det enda jag gjorde när vi kom hem från centrum var att sätta på ugnen & plattan till potatisen.
Sedan gick vi ut igen och kastade alla sopor så att det skulle vara fint överallt.
William valde ut fin kläder att ha på sig och jag tog på Viola en fin klänning, dukade bordet och sedan hoppade jag in i duschen så fort Kim hade öppnat dörren.
Bytte kläder och gav honom sen en stor kram & puss!
Avnjöt god middag och efterrätt med lugna barn med stor aptit idag.
Nu ser William på film innan läggdags och har fått några geléhjärtan medan Viola busar för fullt men har börjat gnugga sig i ögonen.


Lekte fågelmamma vid mellanmålet

Hon vägde äta pannkakan själv så då gjorde jag maten till något roligt och då gick det bra.
Efter varje gång hon fått en bit sa hon "mmm" och gav en puss när hon tog emot biten!


Vi tjejer lunchade på Taco Bar

Hon var super duktig idag, helt underbar & sa inte ett ljud förutom "MMM".
Gjorde en chansning när jag beställde två enchiladas åt henne men hon lämnade bara två bitar och ett nachochips den glupska danen!
Men nog har hon druckit mycket vatten senunder dagen och inte så konstigt det.


Håller i handen på öppna

Kärleken till er går inte att beskriva, ni är för underbara när ni är glada!


Mammas lilla hjälpreda idag

Idag sålde vi Williams sulky (den på bilden) och han var så duktig som körde vagnen från bilen i gullmarsplan till SöS.
På och av bussen utan problem, det enda jobbiga var att han körde på mina fötter ibland..
Men nu slipper den vagnen ta plats i barnvagnsförrådet nå mer och jag blev några kronor rikare.


Grey's Anatomy säsongstart!

Sitter här bänkad som vanligt och är så glad över att det har börjat igen, dagen innan alla hjärtans dag, bra planeratför då kommer man somna glad.
Kim sitter bredvid och kollar på fotboll på paddan så han slipper höra hur jag helt plötsligt kan börja skratta eller säga "åååh" haha.
I nästa paus ska jag gå och ordna mig lite kvällsmys till programet, det blir nog vatten och en apelsin.
Oj nu börjar det igen, hej svej!

Håller i sig & sitter och gungar


Pannkakans dag & Fettisdagen idag!

Hade ingen som helst aning om att Pannkakans dag ens fanns förens jag läste det på Per Morbergs facebook sida och googlade det efteråt, finns snart dagar för allt.
Samtidigt tyckte jag det var konstigt med alla uppdateringar om semlor idag så googlade och såg att det var fettisdagen idag och att dom delar dag detta år.
Då behövde jag inte fundera på middag längre utan det blev självklart pannkakor hos oss, alla åt och var glada men främst Viola som fick lite sylt på två av hennes FYRA pannkakor som hon slukade!
Jag undrar vart allt tar vägen på henne för hon är ju verkligen inte stor eller tjock..
Ida stannade tills strax innan åtta när jag skulle natta barnen & vi hade det trevligt, blir ju inte så mycket att umgås när barnen är med men lite hann vi i alla fall prata om och bestämde att försöka ses snart igen.
Hon hade tagit med en box rosé vin som vi smuttade på och sen gav hon mig resten av boxen så nu har jag ifall jag blir sugen någon gång.
 
Men några semlor blev det inte här hemma för det tycker jag inte om, Ida har ätit för många i år som hon ville inte heller ha idag, Viola får inte & William hade ätit på dagis.
Kim är inte hemma och han kanske har ätit en hos sina föräldrar så kändes dumt att köpa hem semlor och att baka egna kom absolut inte ens upp som en tanke hos mig.
Nej usch jag låter resten av Svenska befolkningen gotta sig i fetto bullen istället för mig.

Det här är inte okej!!

Ska leta rätt på vem man ringer och klagar hos för nu är det nog!
Sådär ser vår ena busshållsplats ut och när jag ska gå av med vagnen får jag vrida den samtidigt som jag kliver av och sen nuddar dörrarna vid vagnen för att kunna stänga och åka vidare så att jag kan gå.
För jag får inte ens plats att gå när bussen står inne och det skulle aldrig gå om en annan vagn vill på där!
Hur svårt kan det vara att skotta ordentligt vid busshållsplatserna?!
När Wille ska gå av får han nästan panik för att han blir så rädd, det är f*n inte rätt någonstans!".


Skridsko tisdag!

Först fick Viola omkring på isen och tyckte det var jätte roligt sen blev hon charmerad av brorsans vänner.
Men det blev lite jobbigt efter ett tag så då ville hon åka vagn så skjutsade jag omkring henne.
Kändes så skönt att snöra på mig grillorna idag men jag kände direkt hur ovältränad kroppen är nu.
Barnen lekte också kyckling leken "kom alla mina små kycklingar" & det tyckte dom var väldigt roligt.
Till lunch tackade vi för den trevliga stunden och gick mot bussen medan barnen åt lite mellanmål innan lunchen.


Slumra in slumra in..

Det är dags gör mig att sova nu, har redan sovit en timme i Williams säng och är så trött.
Blir ännu tröttare av att lyssna på hur tungt Viola andas när hon sover och hur gulligt det låter.
Missade dock Familjen Annorlunda så det får jag se i efterhand men det gör inget.
Hoppas på mig lite skönhetssömn nu, god natt på er!


En tråk dag avklarad

Har haft en sån där måste göra viktiga saker dag idag och har inte alla gjort något särskilt kul.
Bara varit hemma, skickat iväg mitt CV, fixat annat på datorn, kollat vagnar då båda förhoppningsvis snart är sålda och det har lett till en halv missnöjd Viola.

Men morgondagen blir mycket bättre för då ska Wille åka skridskor och vi kanske stannar en stund & snörar på mig mina skridskor för imorgon ska dom ha klubba & puck också.
Ska eventuellt träffa Kajsa imorgon men har inte riktigt bestämt det än utan bara pratat löst om det på telefon men åker ogärna kommunalt så långt när jag har grabben på dagis.
Det blir för stressigt och struligt med att se till att Viola äter & sover när hon ska.
Kim ska på matchen imorgon med svärfar så då har jag bjudit hem Ida på en mys kväll.
Ska bjuda på någon god vegetarisk rätt som alla kommer gilla men har inte bestämt mig för vad än.
Super bra med en kött fri dag i veckan, någon som alla borde ha.
Trevligt att få umgås med en kompis som dessutom gillar barnen & som William också gillar, att inte bara umgås med mammor.


Det känns sjukt bra!

Har hela tiden trott att jag skulle ha ångest och må dålig men jag känner sån otrolig lättnad!
Att redan nu veta att hon börjar i augusti och Kim har ett datum att begära ledighet runt är bra, ute i god tid så han inte kan bli nekad.
Längtar så efter att börja jobba men enbart av anledningen att kunna spara så mycket som möjligt så att vi kan köpa så snart som möjligt.
Det känns mer verkligt nu och speciellt eftersom jag sökte fler jobb i lördags.
Jag tror och hoppas att det kommer gå bra för hon är ju förtjust i andra barn men är samtidigt en liten morsgris när jag är i närheten.
Men eftersom det var så himla enkelt att skola in William hoppas jag på samma tur denna gång!
Vilken tur att jag gick in för att ändra inkomsten så att jag såg att hon redan är erbjuden plats.


Vardagen knackar på dörren

Ja imorgon är det dags för dom vanliga rutinerna igen och gå upp tidigt för nu ska han äntligen tillbaka till dagis efter en hel vecka hemma.
Som han har längtat, tjatat & räknat ner dagarna och nu är det dags!
Ska faktiskt bli skönt och bra att få gå tillbaka när vi haft en så bra vecka hemma för då känns det bättre.
Hade känts super trist om veckan bara vart skit och jätte jobbig och sen lämna på dagis igen precis som att man lämnar bort så fort som möjligt..
Nä jag skulle absolut kunna ha honom hemma mer men nu vill han leka med någon annan än Viola och kunna prata med någon som svarar honom.
Ska passa på att vila lite under kommande vecka när hon sover och baka mera bröd samt planera veckans mat.
Måste även ta tag i att inkomst ändra på försäkringskassans & Stockholm stads hemsidor så dagis avgiften och framtida föräldrapenning för Kim blir rätt.
Ska även skicka iväg mitt CV till dom sista jobben jag tänkt söka och försöka hinna leta extra/helgjobb under veckan.
Tänker även ringa frisören och kolla om hon har någon ledig tid snart då mitt hår är katastrof.
Så där kommer lite mer än 1000kr ryka av vagn pengarna men får förhoppningsvis sulkyn såld i veckan då jag har fått några svar på nya annonsen jag lade upp idag på Facebook.
Får jag barnens tänkta bröllops kläder sålda så får jag tillbaka pengarna jag ska klippa mig för.


Ute i parken med Bella och åkte tefat

Tyvärr har jag inga bilder på William för precis då dog telefonen..
Men jag hann med att fånga prinsessan på bild när hon tog en liten promenad.


Det ser lite roligt ut


Jag älskar frukost mys med barnen


På paddan ikväll visas..

En film jag inte sett på evigheter men som jag läst boken om och minns att jag gillade den då.
Skönt att den står själv utan att man håller i den.
Så denna får söva mig nu för sport vill jag verkligen inte se denna tid..


Sleep tight tonight!

Jag tänker i alla fall drömma lite nu.. :)


Farsan balo visar hur man gör!

Så himla gulligt att William iakttog hur Kim tog upp kloten, vilka klot han spelade med, räknade kloten & såg till att kloten låg bra.
Klappade även händerna varje gång det gick bra för någon & gjorde tummen upp ibland och sa "toppen!".


Det var roligt & uppskattat!

Än så länge är jag störst men om några år är det nog annat..


Kaos hos grannen

Nu är vi på väg mot Bella för att lämna Viola och sedan åka & bowla med prinsen.
Men efter några timmar hos Melissa hoppas jag att han inte somnar i bilen innan vi är framme.
Det blev rätt högljutt med spring, lek, bus, krockar, fejk gråt, fika med ett flygande bullfat, skratt & några förlåt.
Förmodligen så det är när man låter två vilda pojkar leka tillsammans, kan inte föreställa mig hur det hade varit om våra två andra grannar också hade kommit över med deras barn.
Får se till att ses oftare med tanke på hur nära vi bor och hur bra barnen passar ihop!
Det var så skönt att få prata med någon utan nåt barn som slet i en, tjatade eller gnällde konstant för Wille och Jacob kan leka rätt bra själva så vi kunde sitta & fika.
Hennes sambo höll ett öga på dom till en början men när han åkte så förflyttade vi oss till vardagsrummet för att ha bättre koll.
Tycker det är väldigt kul hur bra dom leker med tanke på att William är så pass mycket äldre.
Men han får passa sig för nu börjar Jacob säga ifrån när grabben dummar sig, ett tag brottades dom i soffan och Wille var i ett rejält underläge för Jacob la sig bara på honom & mosade honom.
Det såg riktigt kul ut faktiskt för han hade väldigt svårt att få bort Jacob och låg liksom & pep för att försöka få bort honom eller något.
Ska bli intressant att se hur dom kommer leka till våren och sommaren när Viola också kommer vilja vara med i leken.


Sovmorgon var precis det jag behövde!

Fick upp min kära imorse så att jag fick sova ut idag och det behövde jag verkligen!
Har sovit så otroligt bra inatt med ett undantag när jag fick sendrag i foten från ingenstans men det försvann fort.
Viola tror jag bara har tappat nappen två gånger sedan vi somnade, skönt men längtar tills hon stoppar in den själv.
När vi sov hos mamma sov barnen i sonens rum och det gick strålande vad jag vet så har fått någon tanke om man ska testa det snart.
Fast då får dom mindre utrymme i rummet och lite läskigt känns det ändå fast det säkert skulle gå bra.

När William kom till vårt sovrum imorse innan Kim hade gått upp så hör man hur Viola började skratta & trampa i sängen och pratade med honom, ur gulligt!
Han berättade även om att moster Tinda hade ramlat i cykel backen hos mormor & slagit i ryggen så att hon grät.
Det var någon mer som han sa som var så himla gulligt och omtänksamt men jag minns inte det nu.
Nu har jag legat och dragit mig i sängen ett tag, lyssnat på fågelkvitter & hur dom leker men jag hör tydligt att Viola börjar bli gnällig och hoppas på att mamma kommer snart.
Så nu tänker jag slänga iväg ett sms till Kim om att han kan komma in med henne så att vi får mysa lite innan dagen börjar.
God morgon på er!


Laga egen marmelad?

Funderar starkt på att försöka mig på att laga marmelad någon dag, apelsinerna är ju billiga titt som tätt & vi har mycket apelsiner hemma.
Ska googla mig fram till något bra recept eller har någon av er läsare ett recept kanske? Kommentera i sådana fall.
Hoppas att jag inte tar mig vattnet över huvudet nu men det tror jag inte, ska bli roligt sen när det är dags.
Snart kanske vi också har ett litet lager hemma & får smycka burkarna med någon fin etikett och band.
Kunna ge bort en burk i födelsedagspresent vore trevligt!


Där slog tröttheten till..

Helt plötsligt blev jag bara så otroligt trött, som en blixt från himlen, fast det är nog inte då konstigt ändå.
Har ju haft båda barnen hemma hela veckan & gjort massor av saker plus att det blev väldigt sent när vi sov hos mamma.
Klockan två på natten slutade vi prata och gick & lade oss, inte varit vaken så länge på väldigt länge minns inte ens när senast var.
Men det var så mysigt & så skönt, få prata ostört om allt och ingenting verkligen.
Sov i Williams säng i en timme nu ikväll efter att jag hade läst bok för honom & kära nån vad skönt det var!
Hade utan problem kunnat sova vidare för natten men valde att gå upp så att jag och Kim får umgås lite.
Kommer dock inte bli så sent ikväll ändå för imorgon är det lördag med massor av lek & bus.
Lär vara lika trött imorgon kväll som jag är idag då vi ska leka hos grannen efter lunch & sen åka och lämna Viola till gudmor Bella för att sedan gå ut & äta med William och avsluta med bowling.
Har man skött sig under veckan ska man få känna det så imorgon kommer han bli super glad!


Skön lekstil på tösen


Ny bloggdesign

Kände att det var lite fel att ha vårstädat i lägenheten men ha lämnat bloggen kvar med juldesignen..tomtar nu i februari? nejnej.
Så denna design får duga så länge för jag har inte riktigt bestämt mig för om jag är nöjd med den eller inte.
Den rosa bakgrundsfärgen känns si sådär så vi får se hur jag gör..
Med denna design hoppas jag på att våren inte kommer allt för sent i år men så länge får man väl fortsätta njuta av vintern & försöka göra vintersaker så att man inte deppat ihop helt.
Men jag längtar så tills jag & barnen kan plocka blommor, se koutsläppet & gå på picknickar.

Dagens middag

Idag är det fredag och då känner jag för att lyxa til det lite så idag blir det:

Potatisklyftor i ugn som jag gör själv med olika kryddor, salt & olja
Fläskfilé som Kim får ansvara för när han kommit hem som serveras med bearnaisesås
 
Till efterrätt blir det hallonsmulpaj med vaniljsås till, mums!
 

Så j*vla dålig stil!!

Skrev ju tidigare idag om garderoben vi hade tänkt köpa & hämta i helgen.
Så jag mejlar henne för att fråga hur stor det är nedmonterat och när det passar bäst att komma.
Då får jag till svar:
Garderoben är tyvärr såld. Med vänlig hälsning, *****

Allvarligt gör man verkligen så?! Blev så himla förbannad först..
Mejlade senast henne igår och skrev att kvällen inte funkade & inte fredagen heller för att vi har två barn men kan på lördagen.
Men sen kollade jag blocket igen och hittade en exakt likadan garderob fast fullhöjd och vita skjutdörrar så får hoppas på den istället.
Den finns i stan så blir inte heller någon lång bit att åka om köpet går igenom denna gång.
Tar inte ut något i förväg än så länge utan skriver när det är hämtat och betalt.


Frukostmys hos mamma


Morsning korsning!

Hittade lite kläder hos mamma bland annat min student hoodtröja.


På pendeln på väg till Älvsjö

Nu är vi på väg till Älvsjö för att ta bussen hem till mamma då hon bjuder oss på middag idag.
Tänkte först försöka möta Kim för att ta bilen men kom sen på att bilbarnstolen till Viola inte sitter i bilen så äsch..
Ska bli jätte mysigt att umgås lite med mamma mitt i veckan.
Få träffa syrran & hennes kulle samtidigt dessutom.


Jag och mina pinglor

Nu är vi på väg till öppna för att jag valde att tvätta håret när Viola ändå sov innan vi fick.
Hade jag inte gjort det så hade vi redan varit där nu.


Deg på jäsning

Har ställt in degen i ugnen för att ingen ska råka slita ner den/peta på den.
Självklart är ugnen avstängd och har en kopp med lite vatten under för att jag har läst att det kan vara bra när degen ska jäsa.
Bakar rostbrödet jag la upp recept på senast.


Snart blir det ordning & reda här hemma

När denna snygga garderob flyttar in, äntligen mera plats för alla kläder.
Vårt sovrum är kaos när det kommer till att få plats med tösens kläder..
Vi har en byrå till hennes kläder men ändå har vi tre kassar med kläder ståendes bredvid..inte så snyggt eller praktiskt.
Så jag och mamma har ju kollat garderober på IKEA och så har jag hållit utkik på blocket.
Med lite is i magen kan man göra rejäla fynd, som detta en garderob på 2*2 meter med djupet 58cm och spegel skjutdörrar för 700kr!
Kan tillägga att det ingår inredning dessutom så det är ju kanon.
Den är nedsatt för en knappt synbar skada längst upp på ena dörren.
Sen är den ju så snygg att vi kommer ta med den när det är dags för flytt.
Mycket glad mamma nu och en glad sambo över att garderoben inte kostar flera tusen som det gör när man köper nytt.
Dessutom finns den i Nacka så vi behöver heller inte åka långt för att hämta den.



Tidigare idag när vi var ute

Försökte spela fotboll med en is/snöboll med Viola, inte så lyckat.

 

 

 


Så ser det ut i köket nu

Hemtrevligt och inbjudande till en god måltid.

 


Idag är jag en supermorsa!

Ibland tror jag verkligen att det finns en supermorsa i alla mammor för idag har jag från att ha vaknat segt haft energi som en duracellkanin utan att känna mig överkörd av en lastbil nu på kvällen, det ända som känns är benen men det är för att vi gått en del idag.
Idag har jag hunnit med att tvätta 11 maskiner, hänga/vika ihop tvätten, bäddat om vår säng, gjort rent badrummen, dammsugit hela lägenheten, skurat golven, handlat, diskat och nu väntar jag på att tyget till vagnen & bilbarnstolen ska torka så att jag kan trä på det igen så att vi kan sälja dom.
Kan tillägga att båda barnen har varit hemma idag och vi har hunnit med lek, mys, varit ute emellan tvättstugan och inget gnäll eller tjafs under hela dagen!
Jag har även bytt vaxduken i köket nu under kvällen (äntligen!) och gjort fint på fönsterbrädan så nu ser det mycket finare ut i köket och vi välkomnar våren varmt när den tänker komma, kanske köper hem några tulpaner för att få den rätta känslan & planterar om blommorna.
Har verkligen inget akut att göra längre och det känns så himla skönt, det enda som återstår är att tvätta upp suffletterna men det får jag göra när William är på dagis eller vagnarna bara inte ska användas.
Längtar så mycket efter att få dom sålda så att vi kan köpa ny vagn, lutar fortfarande åt en Brio Smile.
Imorgon ska vi ägna hela dagen till att bara göra roliga, mysiga saker som att åka till öppna förskolan efter lunch och pyssla lite då det är pyssel onsdag imorgon, laga precis vad han vill ha & bara göra dagen och kvällen så mysig som möjligt då Kim ska på matchen & sover inte hemma.
Funderar på om jag ska sätta en deg på morgonen så att vi har nybakt rostbröd till kvällsmålet, är så sugern på en marmeladsmörgås!
Det ska bli så mysigt att få krypa ner i sängen sen med nytvättade sängkläder & även nytvättade kuddar och täcke.

Leker och busar

Viola tömmer hela lådan på lego, räls & gubbar medan vi ska leka tågrånare som i Nalle Puh filmen.


Tiden räcker inte riktigt till..

Känner bara en massa ångest nu när jag tänkt sova, får så dåligt samvete över hur lite jag har fått gjort idag & senaste tiden.
Hemskt men måste ta tag i det nu, helst igår men kanske imorgon om jag har tur!
Kryper i hela kroppen och längtar så tills det inte finns något att göra, lite knäppt kanske men må så vara.
Jag måste hur som helst hänga upp tvätten som ligger i maskinen, tvätta dom ner spydda gosedjuren, bädda om vår säng, dammsuga och skura köksgolvet, dra ihop bordet & byta vaxduk.
Sen vill jag även göra fint vid symaskinen, göra rent toaletterna nu när de e färdig spytt, göra rent badrummen noggrant, boka tid till tvättstugan och tvätta bort all tvätt, tvätta suffletterna på vagnarna, fota dom & lägga upp annons på dom och allt annat jag vill bli av med.
Det vore även ett plus i kanten om jag hade massor av tid & energi över när allt det där är ordnat för då vill jag pyssla med barnen.
Ännu lyxigare vore det med en tid till frisören och ett besök på salongen men vem driver jag med?
Mig själv uppenbarligen för när har man tid med sånt här när man har två barn hemma, är tacksam så länge dom inte bråkar dagarna in & ut haha!
Nej jag måste passa på att ge busarna beröm för dom är stundvis riktiga änglar som leker hur fint som helst & gör söta, roliga och fina saker.
Nu ska jag i alla fall sova och hoppas på att vakna pigg som en duracellkanin så att jag hinner fixa lite innan frukosten.
God natt på er.


Vilken dramaqueen säger jag bara.

Stor grät imorse när frukosten tog slut men slutade snabbt.
Då åt hon ändå en och en halv tallrik havregrynsgröt, tokan har inget stopp haha!
Men det är bättre att sluta ge då och sen ge frukt innan lunchen annars äter hon tills hon får kväljningar eller börjar leka med maten.


Dags för att spela lite

Passar på när Viola ändå sover, elektronik är så sjukt bra att ha ibland!
Som nu när jag inte orkar spela ett klassiskt spel så är paddan min räddning.


"VAB" imorgon..

Fast nej juste jag kan inte ens ta ut dagar för jag har inget jobb att vara borta från eftersom mitt jobb är att vara hemma.
Skönt ibland att slippa allt krångel för nu är allt jag behöver göra, be Kim att ringa och sjukanmäla honom när han går till garaget.
Så jag slipper till och med vakna till tidigt för att ringa ett samtal och sedan somna om.
Får bli massor av lugna lekar imorgon och mat som är snäll för magen.
Lite surt att han spydde ner sängen när jag precis hade bäddat den innan han la sig för att sova.
Jag längtar tok mycket efter barn som hinner upp ur sängen innan dom spyr men vi får fortsätta träna på det så kommer det väl snart.
God natt så hoppas jag att det är slut nu.


Myser bara jag & grabben

Orkade inte laga någon middag idag så det fick bli pizza, mums!


Gott med fika till mellanmål

Viola får självklart inte smaka utan hon äter frukt.


Ute på promenad med familjen

Det tar ju dock hundra år nu när hon går men men.


Matlusten försvinner aldrig..

Sitter och bläddrar igenom kokboken & pekar ut sånt som vi ätit, sånt som ser gott ut och sånt som han tycker vi ska testa.


Jahapp och det var det..

Snart är nog maskinen färdig med Williams sängkläder som han spydde ner för lite mer än en timme sedan så nu blir det ändrade planer för morgondagen.
Det vart rosa eftersom han drack blåbärssaft under kalaset men det kom jag inte på förens efter ett tag så fört var jag fundersam över att tacosen kom upp rosa.
Vi skulle åka och hälsa på Kims familj imorgon men det hoppar vi nu för att inte riskera att smitta någon även om det skulle vara så att han bara spydde den enda gången.
Hoppas att han inte blir värre eller att Viola blir jätte dålig under natten/morgonen.
Ska krypa ner i sängen nu innan någon väcker mig så länge dom inte sover som stockar resten av natten.
Hallonpajen blev orörd så får festa på den imorgon om alla kan äta normalt.

Åt h*lvete med lördagsmyset!

Hade räknat stenhårt med en mysig kväll också men jag hann inte ens gå på toa efter middagen innan dom blev sig själva igen.
Kim har de riktigt lyxigt som slapp nattningen idag.
Först speedade dom upp varandra, började med knäpp lekar & slutade lyssna på mig och sen blev det krig när dom skulle sova.
Sist så skrek dom ikapp & Viola är värst av dom för hon har kommit på ett monster skrik som skär igenom märg och ben verkligen..
Så det blev ingen paj & inget lördagsgodis men Wille somnade i alla fall snabbt när han väl lagt sig, utan att ens fråga efter kvällsmål.
Men Viola hon den lilla räkan hon har sjungit opera i en timme till och från, tycker synd våra grannar.
Nu är hon lugn, ligger i sängen och jag hoppas att hon också somnar snart så jag kan ta checka in på rehab i soffan.
Är helt förstörd i huvudet nu sorgligt nog haha.
Men jag har ju en hel paj att trösta mig i så det känns nog bra om en halvtimme eller så.


Mums hallonpaj!

Serveras med vaniljsås.
Recept på vanlig smulan ur Rutiga kokboken, kan lägga in senare.


Kalas lördag, så roligt

Nu är vi på väg hem från Vera & Jim som har haft kalas för deras Viggo som fyllde 1år i torsdags.
Vi åkte dit hela familjen för ovanlighetens skull och det var uppskattat från Williams sida.
Det gick verkligen jätte bra idag, båda barnen var lugna & fina och lyssnade bra.
Vi behövde verkligen det här efter en rätt stökig vecka och med flera dåliga upplever från tidigare kalas då någon gnällt eller spårat ur.
Dessutom var det super mysigt & lyxigt att Kim följde med för då fick båda uppmärksamhet hela tiden & det hann aldrig ens bli början till något tjafs.
Fick träffa Veras föräldrar och deras vänner samt vänners barn & fikade men presenterna hann Viggo inte öppna innan vi åkte hemåt för han somnade och vi ville åka innan något hände & för att hinna mysa hemma.

Nu ska jag handla till middagen ikväll & efterrätten samt några godisar tror jag.
Är själv med barnen efter middagen för Kim ska iväg på spelkväll så tänker nog mysa till det själv sen med eller utan vakna barn.


God morgon!


Syskonmys i badkaret med skum

William fick ta skydd från allt skvättande och det var även därför han ville gå upp till slut.
"Nej mamma nu räcker det Viola skvätter bar en massa, ta upp mig".


Jag sa ju det haha!

Gick in för att släcka lampan och vad ser man då? Jo två sovande små grisar.


Fredagsmys när barnen äntligen somnat.

Ja vi får väl se när båda sover för än så länge är Viola klar vaken i sängen & gnäller en del.
Men i Williams rum tror jag att båda har somnat för det är väldigt tyst nu..

Och kommentarer om att inte dricka med barnen hemma kan ni spara på för man blir inte full på en öl..


Vår nya kvällssyssla innan läggdags

Lite Wii Super Mario Kart.


Precis det man vill ha efter en dag på jobbet

Min fina gubbe kom hem med choklad igår, har man en bra sambo eller vad?


RSS 2.0