Ändrade planer!

Nu ska jag och min andra halva se på film, mysa & börja reparera oss igen.
För det känns som att vi har tappat bort oss under detta halvår med underbara Viola.
Inte för att skryta eller så men vi hade verkligen den perfekta relationen i 1år ungefär och Kim var underbar under graviditeten, vi var aldrig osams och de blev aldrig bråk, vi kommunicerade jätte bra & kärleken fanns överallt.
Men sedan har de sakta men säkert gått utför och vi är verkligen i en djup svacka och efter ett ganska stort bråk igår så har vi bestämt oss för att skjuta på bröllopsplanerna.
Kim kan verkligen yttra sig fel ibland, han är inte den smidigaste kniven i lådan ibland.
Vi ville från första början gifta oss för att vi kände att vi hade den perfekta relationen så då skulle ända skillnaden bli att vi delade efternamn.
Men nu är det inte så längre och det känns inte så som det ska göra en månad innan & vi tycker att detta känns bäst för oss.
Vi vill hitta tillbaka till vår perfekta tillvaro och vi lär få kämpa lite och ägna mer tid åt varandra men vi kommer fixa det, för vi älskar varandra och ser en framtid tillsammans!
Vem vet när det blir dags att planera om bröllopet för att fullfölja det.

Natti!

Nu säger jag god natt för imorgon ska jag ut och åka igen fast i en annan bil än den jag ska ha nästa vecka då den tydligen ska ned till Småland inatt för att en annan bil där gått sönder .
Ska åka med en kille som kör med släp då det ska bli härligt!
Missar tyvärr fotbollen även fast jag skulle kunna se den i sovrummet men måste som sagt sova nu annars orkar jag inte imorgon.
Mormor är här såklart och ska sova över för att vara med barnen tills jag är hemma, hon hade med sig jordgubbar så det mumsade vi på som kvällsmål.

Pyssel morgon

Efter en jätte mysig morgon med bok stund i sängen och god frukost så sitter vi nu och målar & pysslar.
William målar så fint, Viola ligger i Nalle Puh soffan och jag pysslar med de sista korten.
Sedan ska vi laga lunch och efter lunchen beger vi oss mot Kajsa för en lek eftermiddag med barnen.
Tycker det är så kul att William gillar att pyssla så mycket.

Någon som vet?

Finns det någon här som vet när blogg-appen kommer börja fungera igen?
Börjar verkligen bli riktigt less på att inte kunna blogga som vanligt och på att vara tvungen att överföra alla bilder för att kunna ladda upp dem.
Sedan är det lite drygt att använda safari eftersom allt blir så konstigt när jag bloggar via safari.
Fick höra att det kommer vara så tills alla fått nya designen men när har alla fått den då, varför finns det ingen info på startsidan?!
Ne nog klagat om det men om någon vet något så kommentera gärna för det är trist att inte kunna uppdatera enkelt och snabbt.

Så himla trött!!

Just nu är jag bara så otroligt trött, dels i kroppen och sedan psykiskt då jag tänker på alldeles för mycket saker samtidigt.
Fruktansvärt trött på trotsåldern och sonen som är helt fruktansvärd till och från, jag förstår inte vart min goa pojke tagit vägen när han visar sig från sina sämsta sidor.
Hade en jätte slapp dag igår när jag åkte med och hade bara en lossning på vår körning och sedan hjälpte vi andra med deras saker så att vi fick något att göra.
När jag kom hem var det lugnt till en början men sedan började det..
Blev så j*vla arg och ledsen att jag gick och la mig utan att äta och jag sov så himla tungt att jag blev helt varmt i hela kroppen och var tvungen att gå upp och dricka.
Idag var det lite bättre men är fortfarande väldigt trött just nu men är vaken för att jag pysslat med de sista korten, nästan helt färdig!
Det är dock för mörkt för att göra det sista så de ska jag göra imorgon bitti.

Så dåligt!

Jag ska som sagt åka med idag och fy vad jobbigt det var att vakna denna tid och ännu värre att komma upp och inte strunta i att äta frukost för att jag var så trött.
Dessutom klantade jag mig och glömde plånboken i bilen igår så fick hämta den på morgonen och tack vare det så missade jag bussen som gick 04:11 och nej det gick ju inte en buss tjugo minuter senare utan en timme senare..
Så nu får jag ta första tunnelbanan som går 04:57 och då är jag i gullmarsplan strax efteråt men det går bra ändå för jag ringer och säger det när jag är på väg, det är ingen panik så med att jag ska vara där prick 05:00.
Men jag tycker det är dåligt att det bara finns ett kommunalt färdmedel i timmen så "sent" för det är ju inte så kul att behöva gå upp onödigt tidigt eller behöva stressa för att man får ta den som går senare.
Till råga på allt så öser regnet ned nu och det började det göra precis efter att bussen hade gått så nu får jag plaska mig ned til tunnelbanan.
Tur att varseljackan tål regn och att skorna också gör det för annars skulle jag vara genomvåt när jag väl är framme även tur att vi hittade ett stort paraply liggandes vid vägen i björkhagen förra veckan(tror jag det var).
Nåväl det är bara att bita i det sura äpplet och ge mig iväg så att jag kan gå i lugn takt, hoppas på en lugn och inte alltför lång dag idag.
Saknar redan mina fina barn när jag tänker på att jag missar morgon stunden..
Hej så länge!

Mobil foton från helgen

Jag lånade pappas kamera i helgen och därför tog jag bara några enstaka foton med mobilen, de fotona kommer komma upp senare när pappa fört över dem på en sticka till mig.
Den näst sista är en skojbild men kan säga att hon öppnade munnen när han visade henne burken haha, tydligen vet hon redan nu att öl & sommar hör ihop.
Den sista bilden avslöjar hur dåligt det gick när jag försökte pyssla med korten...färgen gick inte bort i första taget..var tydligen inte ens för pappersbruk fast den fanns bland papperspysslet på panduro.
Besviken blev jag men korten blev fina ändå för jag gjorde på ett annat sätt istället. Foto kommer på det också.
 

Premiär för nya bilbarnstolen

Vi ville testa hur han satt i den så vi vände honom nu i helgen men har vänt tillbaka honom nu, dels för att han inte riktigt växt ur den bakåtvända och sedan för att han bara satt och tramsade och tryckte fötterna i sätet framför.
 
 
 
 

God natt

Måste sova nu på en gång för imorgon ska jag åka med inför jobbet nästa vecka och då ska jag vara vid bilen i slaktishusområdet 05:00!
Så ni förstår ju att jag verkligen behöver somna NU för att orka morgondagen.
Snälla mamma har barnen från att Kim åker till jobbet till att jag kommer hem.
Bilderna jag lovade får vänta tills imorgon eftersom appen fortfarande inte fungerar..
Sov gott!

Midsommar

Vi åkte upp i torsdags kväll och vi hittade en ny väg dit, av någon anledning lyckas jag och Kim alltid ta olika vägar upp haha.
Det låter ju ganska knäppt att jag som åkt dit i stort sett hela mitt liv inte hittar så att vi kör samma väg varje gång men så är det i alla fall, det blir helt enkelt några skratt längs vägen när vi ska dit men snart är det nog slut på nya vägar.
På fredagen så flöt dagen på som vanligt och vi åt sill lunch ute i det fina vädret, efter det tänkte jag duscha men då ena avloppet inte fungerar som det ska och jag var för lat för att skruva ihop duschen nere så tog jag ena slangen utomhus och ställde mig på en sten och duschade.
Det är nog inte så ofta som man duschar utomhus och det var lite krångligt med värmen då det först va kallt, sedan lagom och sist för varmt så det var ju tur att man bara skulle ta en snabb dusch haha.
William och mamma gick ned till brunn där midsommarfirandet var innan jag skulle duscha för att komma så nära stången som möjligt och för att se ifall de träffade på någon som vi känner.
När vi kom ned så låg han och sov på en filt, då hade han somnat efter en kvart lagom tills då stången var uppe.
Så det blev ingen dans runt stången detta år heller..kanske nästa år då de kanske kan dansa tillsammans!
Jag blev tvungen att väcka honom och han var inte så otrevlig faktiskt men butter och tyst jätte länge men då vi hade min och syrrans gamla vagn så kunde han sitta på fotsaken och slapp gå.
Den vagnen är från 88 och är fortfarande i fint skick, laddar upp foto på det i nästa inlägg.
Sedan gick vi hemåt och kollade på allt längs vägen och så grillade vi till kvällen, åt chips till fotbollen..
 
Under lördagen så gick vi upp jätte sent då vi hade lagt oss så sent på fredagen och William sov uppe med mormor så vi märkte inte när han gick upp.
Under dagen så höll han sig sysselsatt med att hålla på i tomten tillsammans med Anders och morfar, grillade igen och åt melon & fetaost sallad till.
Sedan jordgubbar, kex & ost till kvällen och William ville ha vanlig ost på kexet och skivade jordgubbar ovanpå, jätte gulligt!
Då fick han sova nere med oss efter att det blev krig när det blev dags att sova, tack vare det så sov han väldigt länge.
Till lunch i söndags innan vi åkte så blev det räksmörgås och det stor gillade William som är helt galen i räkor.
 
Vi hade det jätte bra under helgen och jag & Kim har varit jätte glada, utvilade och sådär kära som man är i början, super mysigt!
Allt känns helt perfekt och det känns så overkligt att vi är man & hustru om bara 47 dagar med idag inräknat.

Svärmor, svärsyster, svärfar & Viola :)

Bilderna är från då vi firade att jag hade fyllt år.
 
 
 

William cyklar

Bilderna är från i våras då William var på landet med mormor och morfar.
 
 
 
 

Hem ljuva hem

Igår kväll kom vi hem efter en underbar helg på landet och ett lyckat midsommarfirande.
William var vaken nästan hela vägen hem men när vi hade lämnat av mamma så somnade han efter en stund och så sov han vidare efter att vi kom hem.
Men sedan blev han kissnödig och då borstade vi även tänderna och efter det var han vaken ett tag så Kim lade sig med honom och han somnade lagom till fotbollen.
Jag gjorde mig och min kära varsin räksmörgås till fotbollen och tittade med honom samtidigt som jag samlade på mig lite adresser så att korten kan postas idag.
Det var så otroligt skönt att komma bort från allt och att kunna gå ut som man ville, inte behöva gå till en lekpark för att underhålla William, varva ned och få mysa med familjen.

Skit spel!

Har spelat yatzy med Kim fem gånger nu och jag förstår inte varför vi spelar tillsammans.
Vi är båda så otroligt dåliga förlorare och älskar att vinna haha.
Så ni kan ju lista ut själva att stämningen nu är spänd i några minuter..

God morgon

Nu har jag och Kim ätit frukost ute i solen för en stund sedan och bara att äta frukosten ute är helt underbart.
William vaknade dock tidigt eftersom han aldrig kissade när vi kom hit igår kväll men han låg kvar i sängen ganska länge.
När han började tjata om att han var hungrig så fick han gå upp och jag fick höra att han ätit frukost med Anders i solen utanför garaget.
Just nu ligger jag i en solsäng och slappar efter att ha gjort rent Violas vagn som ska vara här uppe.
William springer omkring och leker och om ett tag är det dags för lunch innan vi ska gå ned till stången och dansa.

God natt

Dags att sova och jag hoppas att Viola somnar snabbt efter att hon ätit färdigt.
Mysigt att somna till en tänd brasa, ja vi kommer självklart se till att det slocknar.
William sov vidare och det såg så kul ut när Kim la honom i våningssängen för han fick verkligen böja sig ned.
Kommer sova gott inatt och hoppas på att vi slipper mygg.

Nu är vi på väg

Om en stund så passerar vi Enköping och närmar oss landet, det ska bli så skönt att komma bort lite från all stress och bara få vara.
Vi ska fira midsommar där med mina föräldrar och morbror som bor där och Willifm har längtar hela veckan tills vi skulle åka upp.
Jag hoppas att vädret är på vår sida annars får vi väl fira i regnkläder.
William somnade efter fem-tio minuter och sover än, han är helt utslagen verkligen, kan tyvärr inte dela med mig av någon bild..
Nya bilbarnstolen invigs nu i helgen och sedan får vi se om vi byter tillbaka eller om denna får sitta kvar.
Han blev så himla glad när jag kom hem med den och ville åka på en gång.
Nu lär han sova och får träffa morfar och mormor imorgon istället.
Jag, Kim, Viola och mamma åker hem på söndag för vi behöver hennes hjälp så att jag kan åka med på körningen jag ska ha innan jag börjar jobba.
Friska upp minnet lite och gå igenom allt så att jag har bästa förutsättningarna för att få två bra veckor.
Men Kim jobbar och då kommer mamma ha Viola från att han åker tills att jag kommer hem.
William får välja om han vill stanna kvar på landet med morfar eller inte.
Känner att hela familjen behöver denna helg och då får vi njuta av hus livet och känna ifall det kommer passa oss..
Jag önskar alla en trevlig helg och hoppas att vädret är på allas sida!

Nu ska här scrapas!

Jag var som sagt inne på panduro idag för att köpa sprayfärg och usch vad dyrt allt är på panduro..
Testade att måla med vattenfärg igår men det blev inte så som jag ville ha det så William fick den teckningen av mig.
Nu borde det bli precis så som jag vill ha det utan några färgklumpar eller att pappret blir konstigt.
Så i helgen ska jag fixa alla kort och skicka iväg dem, ska bli så kul att få göra mitt första scrap projekt.

Förlåt!

Nu hann jag inte ladda upp lite foton innan vi åkte ändå, blev så mycket att göra ändå och speciellt när Wille kom hem med skrubb sår som han gnällt över titt som tätt..
Får ladda upp massor på söndag istället om inte appen börjar fungera innan dess!
Jag hann inte heller göra något inlägg om alla bilbarnstolar men det ska jag försöka göra via telefonen ikväll.
Krångligt men de är värt ett försök ändå.

Svar på fråga

Stövlarna är köpta på DinSko men finns även på Deichman Sko(stavning?) där de även är billigare men Williams storlek fanns inte där så därför köpte vi dem på DinSko.

Blixten stövlarna

 

Effektivitet!!

Idag har jag fått så sjukt mycket gjort känns det som.
Lämnade på dagis och efter det åkte jag hem och satte Viola i bilbarnstolen för att åka till Högdalen och möta Kim där efter att han hade varit hos tandläkaren.
Sedan följde vi med till jobbet och sedan åkte vi till mamma och hämtade henne där, lämnade henne på Kvantum, åkte till Lekia och kollade på bilbarnstolar åt pappa(morfar), åkte till pappa och hämtade min & syrrans gamla sittvagn som ska till landet.
Efter det åkte jag och hjälpte mamma att handla och sedan åkte vi till Skärholmen så att jag kunde gå förbi Panduro & då träffade jag Terese en kort stund då hon var i centrum, sen lämnade jag mamma i Fruängen vid Lidl.
Sen hämtade jag Kim på jobbet och körde till Gullmarsplan där jag hoppade av och åkte till stan för att hämta bilbarnstolen som hade kommit.
På tunnelbanan på vägen hem träffade jag på Melissa och Jacob.
Nu återstår disken, packa kläder, packa bilen och damsugga och torka golven innan vi åker.

Så lyxigt!!

Måste bara säga att jag tycker de är så lyxigt att de är/har varit fem barn på dagis denna vecka!
Kan även tillägga att två av ordinarie personal är lediga idag och ändå så kommer det en vikarie.
Då är de på de flesta dagis en personal på fem-sex barn.
Kollade på måndag och då var det TVÅ barn som inte stod som lediga, det är ju helt sjukt haha.
Sedan stod det i veckobrevet vi föräldrar fått att hon som startat dagiset funderar på att låta barngruppen förbli på tio barn istället för att ta in fem nya precis vid starten.
Förmodligen på grund av flytten till det nybyggda dagiset vid kärrtorps ip och för att låta dem bli trygga där först men vi får se hur det blir.

Hjälp på traven

Imorgon tänker jag göra ett inlägg som förhoppningsvis är till lite hjälp till alla er som är på jakt efter framåtvända bilbarnstolar.
Eftersom jag precis letat färdigt i den djungeln så hjälper jag gärna andra nu.
Just nu håller jag på att hjälpa pappa med stol till William och imorgon ska han få prova Akta Graco stolar i Kungens Kurva, tror det var Lekia som har tre olika modeller medan Barnens Hus bara har en modell.
Tänkte lägga upp lite länkar och skriva vad jag tycker om de olika stolarna.
Det är nämligen väldigt många butiker som har nedsatta priser denna vecka.
Ja mer får ni veta imorgon.

Grillat är gott

Idag så grillade vi i vår park, det är en parklek, då det var bra väder och jag lovat William det i flera månader.
När det var så bra väder och jag inte hade någon lust att laga mat så passade det perfekt med grillad korv.
Vi åt dock före Kim för William orkade inte vänta och Kim kom hem senare än vanligt.
Vi har tänkt att grilla tidigare men det har aldrig blivit av och jag tror parken stängde/stänger snart för sommaren så att säga "nästa gång" kändes inte lägligt eftersom det kanske inte blir fler tillfällen under sommaren.
Jag är faktiskt förvånad över att i stort sett alla barn där äter sin mat ganska stilla och inte frestas över att försöka leka samtidigt som de äter.
William satt stilla och åt upp sina korvar utan att ens tänka tanken att cykla samtidigt eller sitta på en cykel för att ingen skulle ta den.
Detta kommer vi garanterat att göra om!

Usch va tråkigt

Kollade nyss igenom bloggen och fy vad trist det ser ut utan några bilder, tomt på något vis.
Får ladda upp massa foton imorgon så att ni har något att titta på, det är ganska kul att se vad några bilder har för betydelse.
Att det kan göra så stor skillnad.
Jag hoppas innerligt att appen börjar fungera snart!

Sol smart

Jag har nyss köpt Viola två nya solhattar som man knyter under hakan, en rosa och en vit med blåa prickar på.
Man måste ju vara noga med att skydda de små från solen och den förra jag köpte halkar bara av så nu fick det bli med band.
Sedan är det detta med att hålla dem i skuggan och klä i svala kläder, båda barnen är väldigt varma av sig och Viola blir jätte svettig när hon har tjocktröja.
Så tunnare långärmade tröjor är verkligen en höjdare, tyvärr har vi inte så många sådana tröjor och likaså byxor.
Man köper söta små shorts fast man egentligen borde köpa långbyxor i något svalt tyg för då är det enklare att skydda mot solen.
Dels då de kryper men även när hon sitter i vagnen, just nu har vi ett påslakan men det blir snart för varmt att ha och då vore längre byxor jätte bra.
Men hur viktigt är det egentligen att de hålls i skuggan, alltså hur snabbt blir de typ bränn skadade?
Om det ligger en liten fot i solen eller en arm i femton min har de hunnit ta skada av det eller blir det bra om man inte slarvar utöver det?
Bör bebisar under halvåret ha solglasögon?
Och om man ska utomlands är soldräkter smart eller onödigt?

Nya gummistövlar

Igår efter mycket letande så hittade vi äntligen ett par stövlar!
Mamma letade igenom centrum när jag provade klänningen och sedan mötte vi upp henne och på Din Sko då hittade vi Blixten McQueen stövlar.
Någon här hemma vill att de ska regna nu haha.
Tänkte att han ska bara vara på dagis i två dagar till sedan är han ledig i 6 veckor och då räcker det med ett par sådana gummistövlar.
Till hösten om de som mamma köpt inte ska vara till dagis så får det bli ett par dyrare då istället.

Så gulligt!

Varje morgon kommer William in till oss när Kim åker till jobbet, då pussar & kramar han Kim och säger hej då.
Sedan kryper han upp i sängen och ber mig att flytta på mig så att han får ligga bredvid Viola.
Man måste nämligen mysa och sträcka på sig på morgonen innan man kan gå upp och äta frukost.
Så fort William kommer och Viola ser honom så ler hon med hela ansiktet och skrattar, det är verkligen syskonkärlek och jag hoppas att det håller i sig.
Han brukar berätta om vädret på morgonen, sjunga för henne, hålla om henne och klappa henne på kinden och pussa på handen.
Det är så himla gulligt att kolla på!

Tack för tipset & svar på fråga

Fick en kommentar om fyllnings problemet till tårtan och ja vi pratade om att ha festen om 1år men ändrade oss.
Då skulle det ju inte bli en bröllopsfest utan ef fest och det är stor skillnad.
Ja vi har loksl att vara i men behövde ingen jätte stor lokal eftersom vi ska ha det intimt med familj, släkt och närmsta vänner till oss.
Tack för tipsen om fyllning och svaret på ifall sockerpasta(sugarpaste) smakar gott.
Kommentera gärna mera om ni har fler förslag, de mottages gärna!
Jag vill även påminna er alla om att jag läser alla kommentarer även fast jag inte svarar på allt så fortsätt kommentera för det är så kul med respons på det jag skriver.

Svar på fråga

Någon undrade om jag bloggar via appen.
 
Nej jag kämpar på via safari eftersom appen inte fungerar än och det är jobbigt och inte lika smidigt..
Men appen kommer tydligen inte fungera förens alla har fått den nya designen.

På väg hem

Nu är jag på väg hem och det var faktiskt kul & skönt att komma iväg lite.
Hamnade i en grupp med intressanta människor och framförallt trevliga så det kändes inte alls konstigt att diskutera med främmande människor.
När jag gick ut där ifrån så träffade jag på Linda som skulle göra samma sak som mig.
Vi bestämde att vi ska försöka ses nästa vecka med barnen och hitta på något.
När William lagt sig så ska jag laga en väldigt sen middag till mig och min kära och verkligen anstränga mig och kolla på fotbollen med Kim.
Det blir ricotta pasta med tärnad bacon idag för det är jag sugen på, William har ätit fiskpinnar efter att ha valt det själv.
Är hemma om en kvart och då ska jag pussa på mina fina!

Fram och tillbaka

Nu är jag på väg till Fridhemsplan för att delta i en marknadsundersökning i gruppform om barnmat.
Jag fick ett mejl från Allt för föräldrar om detta och om man var intresserad så kunde man ringa eller mejla företsget som gör denna undersökning så jag gjorde båda och igår blev jag uppringd och fick svara på frågor ifall jag passade in i målgruppen.
Det gjorde jag och eftersom man får 500kr i ersättning så tyckte jag att det är värt två timmar ifrån min familj.
Jag tror det blir intressant och kul att komma hemifrån en kort stund.
Fick dock åka före hem från dagis för att hinna byta kläder och skynda mig till tunnelbanan men denna gång glömde jag inte att lämna nycklar till mamma.
Hon passar barnen tills Kim kommit hem.

Vill du också delta i den à undersökning så kontakta mig här eller privat om du känner mig!

Skönt!

Nu är det färdigt med klänningen och jag behöver inte tänka något mer på den förens han ringer.
800kr kommer det gå på och då syr han in den lite i midjan och syr upp den 1dm och det tror jag kommer bli perfekt.
Skorna mejlade jag om och de sa att antingen returnerar jag dem eller så tar jag bort rosorna på det ena bandet och får tillbaka 300kr.
Valet var ganska givet där och jag väntar nu på att se pengarna kommit tillbaka på Kims konto eftersom han betalade skorna.
Men de pengarna ska läggas på klänningen så det är inga pengar vi ändå kommer få tillbaka.
Fick även hjälp med buketten och vi var ganska eniga om vilja blommor det ska vara och färg på dem samt formen på buketten.
Det känns väldigt bra för hon förstod min tanke om hur jag vill att det ska se ut och hon gav mig tips om hur buketten ska knytas/stoppas ned i någon sak jag inte minns namnet på.
Dessutom har Kim skrivit ut hälften av korten så nu om han hinner återstår korten till de få vänner vi bjudit.
Känns som en stor lättnad nu när så mycket blivit gjort under denna dag!

Hjälp av kär vän!

Nu har jag precis mött upp Thessan i Globen efter mycket letande efter gummistövel till William utan någon framgång.
Nu ska vi prata lite om bröllopet och så ska hon hjälpa mig med blommor till buketten.
Hon har nämligen gått florist linjen så hon är ju lite insatt i blomvärlden.
Hon ska även få se skorna och bild på klänningen så att hon får en bättre bild av  vikka blommor som passar till klänningen.
Efter vi umgåtts så ska jag åka till Skärholmen och fixa klänningen.

Så nöjd med dagiset!

Åh jag älskar Williams dagis, idag ska de äta en sommar tårta i skogen och göra en midsommarstång att dansa runt :')
Det gulligaste av allt är att en av fröknarna sitter och vispar grädden för hand.
De tänkte aldrig på att be någon förälder som lämnar vid nio att ta med sig en el visp om de hade en.

Mot dagis och iväg

Nu är vi strax vid dagis och efter att jag lämnat honom ska jag i äg på stövel jakt..igen.
Snälla finns det något märke ni kan rekommendera för ny skiter jag faktiskt i färgen bara den inte går sönder igen!
Lämnade nämligen tillbaka hans fina stövlar igår eftersom de gått sönder och det har ju regnat inatt så det är ju lite kris nu.

God natt!

Nej nu sover Viola äntligen efter lite gnäll och snurrande i sängen så nu begraver jag mig i sängen fast jag inte är trött, de är ju bra mysigt att gosa ned sig under täcket ibland.
Slår nog på någon av de filmer som vi börjat sett på och myser lite.
Imorgon måste man gå upp i tid för då ska William till dagis igen för han ska bara vara där tills på torsdag och sedan har han sommarlov tilsl V.32 och jag vet att han hemskt gärna v ill dit och leka med de få barn som är där.
Sov gott alla trötta småbarns föräldrar och ni andra också!

Jaha och fyllning då?

Jag har hört mig omkring efter hur mycket en bröllopstårta kostar och ifall min idé om utseendet är rimiligt och möjligt att göra och det är det nog.
Men varken jag eller Kim har lust att lägga en förmögenhet på en tårta och det är inte för att vi inte har pengarna till det utan för att vi tycker det är onödigt, ca 3000kr för  en tårta kommer bara inte på frågan.
Räknade nämligen ut det själv att en av de jag hört med skulle ta ungefär det priset och då när mamma har erbjudit sig att göra vår tårta gratis så får hon helt enkelt göra en test tårta först.
För hon är så gullig så hon tänker goola efter olika recept, fyllningar, hur hon ska lyckas med utseendet och färgerna ja allt helt enkelt.
Men gubbarna köper vi separat för de kommer hon nog inte kunna göra men vem vet hon kanske överraskar oss helt och hållet.
I alla fall så bli jag inte riktigt klok på detta med fyllning, vad f*an ska vi ha i tårtan?
Kim är inte riktigt till någon hjälp tyvärr, "ja men den ska ju smaka tårta" fick jag till svar när jag frågade vad han tyckte att tårtan ska smaka.
Å ibland är han ju för underbar!
Jag vill att det ska vara något som även William kommer tycka om för annars lär han med all säkerhet sätta sig på tvären och stor gråta.
Ni som är gifta eller planerar bröllop, vad hade ni/kommer att ha i tårtan?
Förslag mottages mer än gärna då det står stilla i mitt huvud om vad vi kan ha i, den kommer vara i tre våningar och vi gillar allt men de får absolut inte vara några som helst spår av nötter för det är min syster allergisk mot och även Kim.
Lägger till att de kan äta marsipan :P
Ännu en fråga, sockerpasta, gott eller inte gott för det ser ju fint ut? hehe.

Svar på kommentar

Alexandra skrev följande

Vill bara säga att dagens barnmat på burk inte innehåller några som helst konstigheter. Det som gör att de håller så länge är ju för att det är vacum i burken. Ett ex: Nestlé Spaghetti med köttfärsås innehåller Vatten,kokt pasta, nötkött, tomatpure, lök, vetemjöl, morötter, palsternacka, raps och solrosolja, oregano och vitpeppar. inget annat, inga tillsatser. MEN jag förstår att du föredrar hemmalagat! Det gör jag med! =) och min tös hade inga problem med magen när hon började med smakisar! ;)

Tack för informationen, jag hade faktiskt ingen aning om vad en burk innehåller för jag tycker det ser så äckligt ut att jag inte ens lagt ned tid på att kolla på innehållsförteckningen.
Men ja det känns lite "fräschare" med hemmalagat än något som är nedmalt i en burk haha.
I en annan kommentar fick jag även tipset att prova barnmat från Ellas kök så om det krisar vet jag det, tack!

Ojoj..

Viola sover sedan ca 40 min tillbaka och jag oroar mig över när hon tänker vakna för att sedan somna för natten.
Skulle behöva en till natts bra sömn för att få tillbaka lite krafter men det har blivit lite konstigt med sovtiderna idag i och med att vi åkte till öppna förskolan & hon vaknade lite för tidigt.
Men hon behöver förmodligen sova annars skulle hon vara vaken nu.
Hon kanske chockad oss och somnar tidigt ändå och inte vid elva-tolv för hon brukar somna för natten efter nio och det är inte helt omöjligt ändå.

Beställt bilbarnstolen!

Nu är bilbarnstolen betald och snart kommer vi få hämta ut den i butik.
Det blev Maxi Cosi FeroFix efter mycket och om men, vi är mycket nöjda med vårt beslut!
Vad har ni med stora barn för bilbarnstol?

Mot barnsäkethetsbutiken

Nu är vi på väg till en butik i Fridhemsplan för att få hjälp med nästa bilbarnstol.
Daniel rekommenderade butiken och sa att han som jobbar där kan allt om säkerhet och bilbarnstolar, bäst i test och det låter lovande.
Så jag tror nog att han kommer kunna hjälpa oss i denna djungel för vi vill ha det bästa om det så innebär flera månaders letande och prövande av stolar.
Vi åker ändå ganska mycket bil och William älskar att åka bil så därför är det viktigt att stolen är skön och säker.
Sedan hoppas jag att han kommer kunna få åka med mig någon gång i framtiden för det har han sagt att han hemskt gärna vill.
Jag var ju helt säker på Maxi Cosi Air Protect men när sedan FeroFix är nedsatt så blev jag osäker, ska man satsa på isofix eller inte?
Sedan googlade jag lite och så blev jag ännu mera osäker eftersom det finns massor av andra märken så nu hoppas jag att jag får hjälp med att bestämma mig.

Jag älskar sovmorgnar

Nu har vi vaknat och ska gå upp och äta frukost innan vi ska till öppna förskolan och sommar avslutningen.
Viola vaknade åtta och har legat så fint bredvid mig när jag sovit och nyss så kom William och kröp upp i sängen.
"Vi måste sträcka på oss och mysa lite innan vi går upp" säger han när jag säger att vi måste äta frukost snart.
Jag behövde verkligen denna sovmorgon!
Eftersom det är avslutning på öppna förskolan idag så är William ledig.

Film mys

Efter lite av en kris mellan mig och min kära tidigare idag så ska vi nu se på film och mysa.
Dock någon konstig film med fula gubbar och massa action men ändå det får duga för han struntar i fotbollen idag för min skull.
När vi pratade under dagen så kom vi båda på att vi behöver mer partid och inte bara vara småbarns föräldrar och dessutom bröllopsplanerare.
Vi var ganska duktiga på det när Viola var nyfödd men sedan har de blivit mindre tid ihop som par och det är ganska viktigt att få göra saker tillsammans.
Jag är helt säker på att det kommer kännas mycket bättre från och med nu och jag önskar verkligen att jag tyckte om fotboll för då skulle allt vara mycket enklare.
Får nog helt enkelt försöka lära mig att tycka om det även fast det tar emot, vad gör man inte för sin livspartner ?
God natt nu!

Sen middag

Helt stört att vi precis ätit middag men någon gång gör det ju inte att allt blir sent, de beror förmodligen på att vi vaknade så sent.
Åt feukost när vi borde ätit lunch och han sov när han borde varit vaken och då blev mellanmålet försenat och sedan även middagen.
Men sova gott borde han i alla fall göra och han borde heller inte vakna sju-halv åtta och vara jätte hungrig.
Eftersom hela dagen varit sen så får vi se när han somnar ikväll, inte så sent hoppas vi haha.
Bella har även varit här innan middagen och hämtat Kims gamla telefon då hennes gått sönder och hon behövde en akut.
Hennes var ännu mera trasig än vad min var.

Det rullar på

Vi var ute lite tidigare idag när Kim duschade och då gav sig William på cykeln igen.
Denna gång lyckades han komma iväg själv men då jag ena hjulet inte är som det ska vara (ser det ut som) så är det svårt för han att cykla rakt.
Så ikväll när han somnat ska jag och Kim kolla på hjulet.
Han är så himla duktig annars och jag längtar tills vi är på landet så att han får visa Anders hur duktig han blivit sedan sist han var där.

Dags för lunch

Nu ska jag börja göra lunch och idag blir det pasta med champinjoner och franska örter creme fráíche, super gott och enkelt!
Men vilken sovmorgon vi fick idag, kvart i tio vaknade jag och då hade både Viola och William varit vakna ett tag men inget gnäll och William låg och lekte i vår säng.
Så då bytte jag blöja och sedan lade vi oss i sängen igen och myste allihopa och åh så fina mina barn är ibland. William låg och pussade på henne, kramades, höll henne i handen, kliade henne på ryggen, klappade på kinden och sa till henne att han älskade henne.
Mamma hjärtat blir så varmt när de är sådär söta ihop!

Inte okej att ta stryptag!

Tyvärr så fick vi inte ha en hel dag bra från morgon till kväll utan i bilen på vägen hem så hände såklart en sak.
Jag trodde William ville dra mig mot sig för att ge mig en puss men han tog tag i halsen på mig jätte hårt och sen släppte han och gjorde likadant och sa "jag stryper"..
Han är väldigt stark så det gjorde ju verkligen ont och jag frågade såklart vad han fått det ifrån, ifall någon gjort så eller om han sett det någonstans och precis som sist han gjorde så, för ja det har hänt en gång tidigare men då tog han tag i mormor, sa han att "R gör så, han gör så mot F och V"
Då sa jag "va har han gjort så mot F också?!" men då ändrade han sig och sa "mm eller nee mot V"..
Jag vet att det är mer eller mindre sant då jag ringde R sist och berättade vad han sagt och fick till svar "ja vi kanske har låtsasbråkat eller något" men kan tillägga att han skrattade först..
Hur kan man inte veta exakt om det inträffat eller inte när han varit där!?
Som att det inte räckte med att han gjorde så utan sedan började han sparka mot mig och slå mig och då sa jag hela tiden att sluta för det gör ont, man gör inte så, nu är du inte en snäll kompis mot mig, du gör illa mig nu och jag blir ledsen, jag vill att du slutar nu men inte lyssnade han på något utav det..
Till sist puttade jag bort hans fötter och armar och nästan skrek "SLUTA NUU!" då blev han tyst och sedan sa jag "jag vill inte prata med dumma barn så nu tänker jag vara tyst".
Då blev han nog lite paff över att jag inte pratade med honom längs resten av vägen och fick inga andra svar än något enstake "mm" eller "aha..".
Tack och lov hade vi åkt en bit så jag behövde inte sitta sådär så länge.
Vi stannade hos mamma för att ge William kvällsmål så att det inte gjorde något om han sedan somnade i bilen och då berättade jag för mamma vad som hänt i bilen innan grabbarna kom upp.
Hon blev ju helt paff och skit f*rbannad över att det hänt igen men höll sig lugn undertiden vi var där för det är inte Williams fel att hans bio-far inte har varit/är en bra förebild för honom.
Men ja vad gör man i såna situationer, han struntar ju helt klart i allt jag säger till honom eftersom han fortsätter ?
Det kom ju verkligen från instanstans för precis innan hade vi gullat och busat och tittat på lastbilar vi körde förbi.

Å vad lyckat!

Igår åkte vi som sagt var till Kolmården och fy jag ångrade mig några gånger längs vägen då regnet öste ned men när vi var framme så regnade det knappt och efter ett tag kom solen fram och sken på oss resten av dagen.
Så vi hade faktiskt väldigt bra väder att vara där under för de var lagom med folk där och inte så långa köer som det var förra året vi var där då det var jätte soligt och varmt.
Det var som jag sa sist tredje gången gilt men denne gång var vi inte på skansen då men vilken lyckad dag de var, båda va glada och William lyssnade bra nästan hela tiden.
Kan ju inte förvänta oss att han ska lyssna på allt som någon robot men i det stora hela så skötte han sig verkligen bra och vi har fått en bra upplevelse av att åka och göra en sån sak så nu känner jag mig inte lika anti längre.
Vi åkte även den där saken som åker omkring i luften i 28min och William var en aning mer intresserad för djuren denna gång än förra året.
Tittade nog på nästan alla djur men undvek bamses land och lekparker då vi inte ville fastna vid dem för då hade vi aldrig fått gå därifrån utan protester.
Dessutom så höll han sig vaken i bilen hela vägen hem och det berodde nog på att han sov i bilen på vägen ned.

Kolmården nästa!

Blev inte riktigt så som jag hade tänkt denna dag när Kim frågar om vi vill åka till Kolmården med Bella och Robin men jag tyckte bara det var kul att äntligen göra något hela familjen!
Lite chockad blev jag faktiskt över frågan då jag satt och tänkte på lunch när han frågade men sånt säger man inte nej till.
Vi har klätt på oss, packat bilen och tankat på en timme och det är ganska bra för att vara oss.
Så nu är vi på väg och vi trotsar vädret men jag känner att vi kanske borde haft regnbyxor också men det löser sig.
Fördelen med lite sämre väder är att det är mindre folk där.

Grannarna är laddade inför matchen..


William har de mysigt


Utbränd?

Å jag är så förskräckligt trött och har ont i kroppen, jag känner mig verkligen helt slut som person.
Med lite och dålig sömn på det så blir man inte pigg i första taget heller.
Har även ont i huvudet och jag råkade slurma till tio-tjugo minuter runt sex tiden när Kim var hemma, vem somnar vid sex? Nej det känns ju inte så bra.
Jag vet inte riktigt vad det är med mig för jag har varit så här trött till och från i perioder, känner mig nästan lite utbränd och det är ju allvarligt.
Får sluta tänka på så mycket saker samtidigt, ta det lugnare och sluta stressa och be om hjälp oftare så borde det bli bättre.

Skorna!

Skorna kom idag så jag hämtade dem och prövade dem nu under kvällen, de är super sköna och jätte fina! :)
Men nu när jag tittar på bilderna så ser jag att ena bandet saknar de små rosorna... så nu får jag ju skicka tillbaka dem och få hem ett par nya som är rätt då.
Men först ska jag ringa dit och höra efter så att det blir rätt.
Trist med sånt men ja ja inget jag kan få ordnat genom att beklaga mig här så jag får helt enkelt ta itu med det imorgon.
Skorna är i alla fall köpta på nätet från have2have.


Blommjakt

Nu sitter jag med mamma på telefonen och googlar efter blommor till brudbuketten.
Jätte mysigt faktiskt och kul att leta lite för att få en tydligare bild om hur jag vill ha buketten.
Ska även träffa Thessan på tisdag och få lite hjälp av henne med buketten.

Pyssel införskaffat

Nu är jag med Ebba och Abbe i stan och har köpt pyssel till korten.
Jätte kul och mysigt att kolla på sånt och jag hoppas det blir så fint som jag tänkt mig men det tror jag.
Så ikväll eller imorgon har jag att göra när barnen sover eller om jag pysslar tillsammans med William.

Fortfarande inte...

Appen fungerar fortfarande inte för mig och de är så trist, nu blir bloggandet inte lika enkelt som det annars är och några bilder blir det inte heller.
Hoppas de fixar detta under dagen!
Hur som helst så hade vi en toppen start på dagen och lämningen gick jätte bra, en sån dag då jag saknar min prins jätte mycket!
Hoppas på en lika mysig eftermiddag och kväll.

Minns du?

Såg denna fråga i en grupp på facebook och tyckte faktiskt det var en bra fråga så jag frågar er här också.
Vem satte på den första blöjan och vem bytte första blöjan, du eller din partner/den som var med?

För oss så var det Kim som satte på första blöjan och vi bytte första blöjan tillsammans.
Med sonen så var det jag som satte på och bytta första blöjan tror jag, de kan hända att vi hjälptes åt men vad jag kommer ihåg var att William kissade ned golvet när vi skulle byta. Ska höra med R ifall han minns hur det var.

Smakportion

Idag fick Viola sin andra smakportion och det gick lika bra som sist men denna gång fick hon inte lika mycket för jag gav nog för mycket första gången även om hon ville ha.
Det blev gröt denna gång för när vi var på BVC i tisdags så sa hon att man kunde variera och inte alls göra så som man skulle göra när William var bebis.
Då skulle man ge vit,gult, grönt & rött vilket motsvarar potatis,palsternacka, majs, ärtor, broccoli & sist morötter, tomat som även skulle blandas med lite bröstmjölk till en början.
Hon högg mot skeden när jag förde den mot munnen, det är synd att det inte finns på film för jag kan inte riktigt beskriva det men de var så gulligt.
Först gjorde hon något ljud och var lite otålig och sedan vred hon snabbt huvudet  från vänster till höger två-tre gånger och sedan högg hon mot skeden och så satt hon och små pratade under tiden och gjorde ljud som lät som "mmm" "mmh" samtidigt som hon log lite.
Åh mammas och pappas älskling!
Tog några foton men de går som sagt inte att ladda upp via telefonen så de får vänta..

Ett steg längre

Igår kom Kim som sagt var hem med ett exemplar av korten och nej vi är inte nöjda så imorgon ska Kim göra om det och förhoppningsvis blir det bra då.
Jag tänker be honom att skriva ut ett kort tidigt under dagen om det är möjligt och så fota det och skicka till mig så jag kan göra en snabb bedömning om det blir bra eller inte för om det blir bra så kan han fixa alla kort så att vi kan skicka ut dem till familj & släkt innan sista tömningen imorgon.
Sedan har vi även skrivit ned de personer vi förmodligen tänker bjuda på tårta efter middagen.
Kim vill inte ha så många och jag tycker det är jätte jobbigt att välja mellan mina vänner för som det ser ut nu har han väldigt få på sin lista och jag har några fler.
Men eftersom han inte vill bjuda för många så tycker jag att vi ska bjuda lika många även om det innebär att jag får välja vilka som är lite viktigare och det tar emot, för jag vill inte att någon ska känna sig bortglömd eller oviktig.
Ska höra med honom om vi kan kompromissa när det kommer till antalet vänner vi bjuder men annars vet jag vilka jag kommer bjuda om han vägrar gå med på min idé, som faktiskt är bra haha.
Fast om någon av våra vänner tar på sig att ge oss varsin svensexa/möhippa så finns ju chansen då att våra vänner som inte blir bjuda får fira oss ändå så vi får väl se om någon känner sig manad till den uppgiften.
Annars är det absolut ingenting vi bryr oss om så utan mer som en bonus om det händer.
Dessutom så har vi blivit klara med menyn och det var det enklaste av allt.
Vi har väldigt lika tankar kring vad vi vill bjuda på för mat och därför var det super enkelt att komma överens om en fin och tilltalande meny.
Jag berättade för mamma vad vi ska bjuda på och hon tyckte det lät jätte gott och bra!

Usch!

Loggade nyss in från datorn och ser att de gjort om hela hemsidan och det ser så konstigt ut, hitta inte som förut och kommentarerna ser hel knasigt ut när man klickar på det.
Blir faktiskt lite irriterad över att de inte kan skriva på första sidan att de gör om lite och att de kanske kommer fungera sådär under tiden.
För idag IGEN så har jag inte kunnat logga in på bloggen på appen!
Så nej jag har inte struntat i att uppdatera er utan jag har bara inte kunnat och det går fortfarande inte..jag som ville ladda upp lite foton men jag är för lat för att först lägga över dem på datorn.
Nej fy jag tycker de får fixa så att appen fungerar igen.

Stress & kaos

Det blev hemskt stressigt när mamma skulle ta barnen och kaos med allting.
Jag fick ta barnen och springa till tunnelbanan för att inte missa den jag senast kunde ta och då tog jag mammas åkkort precis innan.
Men jag glömde det viktigaste, ge henne nycklar hem till oss!
Så jag frågade två vänner ifall de möjligtvis var i stan men båda var hemma, annars hade de varit så att de kunde mött upp mig och fått nycklar och sedan mött upp mamma.
Blev så ledsen och besviken på mig själv att jag nästan började gråta när jag ringde mamma från unga station.
Hade ju lagt fram recept på middag de kunde göra och tagit fram mjölk men men.
Det löste sig ändå, mamma köpte en remsa och åkte hem till sig med barnen.
Sedan efter kursen så tog Kim tunnelbanan hem och skyndade sig för att se fotbollen..
Själv så tog jag bilen och åkte & hämtade Viola.
För William bestämde med mormor att han skulle sova där så honom fick jag inte med hem.
Men jag fick massa pussar och kramar innan jag åkte, söt pojken!


Håret fixat

Idag när vi gick och kollade på klänningar i olika butiker så gick vi också förbi min frisör.
Så nu har jag bokat in två tider i juli, så jag ska först färga det så att utväxten inte syns och sedan permanenta & klippa topparna.
Under morgonen den 11e så åker jag in till frissan och får håret tvättat och sedan hjälper hon mig med uppsättningen.
Det blir förmodligen en knut med några fina hårnålar eller en enklare tiara och så slöjan fäst runt knuten om jag inte ändrar mig.
Egentligen hör det till klänningen men det är så tunt och enkelt att jag lika gärna kan ha den som slöja.
Känns så skönt att ha det ur huvudet och fortsätta tänka på tårtan, smink, fotograf och buketten.
För maten har vi redan bestämt vad det ska bli och även dryck och dekoration till lokalen.
Åh dessa underbara små fjärilar! :)


Denna SKA jag köra!

Innan jag dör måste jag köra denna bil fast helst en 25,25 under natten så att alla lampor syns.
Får abstinens besvär bara av tanken.


Söta flickan!


Brudklännings jakt

Nu är vi med Ebba och Ingela och har gått i lite butiker och hjälpt Ingela med klänningen.
Så himla mysigt och roligt att titta på klänningar och jag är så glad att jag har letat färdigt.
Ingela har prövat två väldigt fina klänningar och folk i butikerna är så trevliga!


Vilket j*vla start på dagen!

Jag kände seriöst för att begravs mig i sängen nästan direkt när jag vaknade.
Tyckte det var jobbigt inatt med Viola och så men det är ju synd om henne för hon hade förmodligen ont någonstans.
Men när William sedan börjar protestera efter första skålen med yoghurt då blir jag bara så irriterad.
Alltså han bad om mer och fick mer men jag blandade två yoghurtar för att få päron yoghurten att räcka längre.
Det gick ju bra några skedar men sedan fick han ett knäpp ryck och började skrika, gråta, slåss, kasta saker & vara riktigt odräglig!
För då ville han inte äta mer men det ville jag och han vet att man inte kan äta så lite och sedan orka med dagis.
Så när de lade sig började han gråta om att han inte hittade strumpor fast tvätt ställningen står i vardagsrummet fullt med strumpor & underkläder.
Plus att jag säger till honom att se sig omkring och speciellt i vardagsrummet men nej.
Så när jag är färdig med allt och Viola sitter i vagnen så hjälper jag honom att välja strumpor och få med skor till dagis.
Men först fick han ett utbrott över att jag tyckte han skulle ha sandaler fast han ville ha gymnastikskor.
Ah men ni förstår ju, man blir ju trött i huvudet för mindre haha!
På tunnelbanan tog vi igen den dåliga starten vi fick under morgonen.


Bilder på brudskor

De tre första bilderna är på klassiska brudskor varav den sista oftast används till vinterbröllop.





Dessa ska jag ha :)


Usch...

Fy vilken jobbig natt det har varit.
Jag är hur trött som helst och undrar hur jag ska orka med dagen men söndag antar att man har mer energi än man tror.
Viola har varit väldigt gnällig under natten och väckt oss flera gånger.
Hon var lite varm igår kväll så det kanske är lite feber ändå.
Å jag hoppas innerligt att kvällen blir bättre.


Klick klick

Nu är brudskorna beställda och betalda, längtar så tills de kommit hem så att jag får pröva dem!
De är jätte fina och lagom höga och inte för mycket helt enkelt och inga klassiska groteskt fula brudskor.
Ursäkta mig men jag tycker verkligen att vanliga brudskor är jätte fula :/
Funderar på att lägga upp en bild på ett par klassiska skot och på de jag köpt, eller ska det vara en hemlighet? Hmm.
Ni som är gifta, vad hade ni på fötterna?


Mys i sängen


Klantigt

Åkte tydligen hemifrån idag med dåligt batteri vilket resulterade i att telefonen la av vid ett-två..
Men men de kanske är bra för telefonen att ladda ur ibland?
Till råga på allt så skrev jag ned fel nummer till en vän igår kväll så hon fick aldrig mitt sms imorse.
Jag som undrade varför jag aldrig fick något svar.
Så klantigt, fick fel ordning på de två sista siffrorna..
Men förhoppningsvis ses vi imorgon istället och då ska jag följa med när hon ska prova brudklänningar inför sitt bröllop.


Åh mys

Har Viola liggandes i knät nu och hon ligger och skrattar åt William som bara sitter vanligt i soffan.
Så himla mysigt, mina guldklimpar!


Hel nöjd tjej


BVC besöket

6560g & 64cm är prinsessan nu :) <3
Inte gått upp och växt så mycket tack vare magen förut..
Hur stora var era vid 5mån ? (ni som helammade då) känner mig lite orolig..
Vaccination på det och hon är så jävla cool!
Gnällde lite bara och ett halv gråt sedan vart hon tyst och fick mat :) <3
Hur reagerade era på sprutorna?


Vilken min! :)


Precis det svar jag hade väntat mig


Första hjälpen

Fick nyligen ett sms från Sanna på öppna förskolan om att det fanns tre lediga plaster till kursen imorgon.
Så då var jag snabb och anmälde oss till kursen så imorgon 17:30-21:00 ska vi på första hjälpen kurs.
Tur att inte Sverige matchen var idag för då hade det blivit krig hemma eftersom jag tycker Kim skulle struntat i början på fotbollen och det hade inte han velat.
Så nu blir båda nöjda och glada för jag tycker denna kurs är ett måste när man ska vara hemma med barn.
Speciellt eftersom den normalt kostar väldigt mycket att gå och nu får vi gå gratis via öppna .
Man tackar & bockar över deras generositet!


Frukost

Idag äter William havregrynsgröt med sylt och mjölk och apelsinjuice till det.
Själv äter jag yoghurt och dricker apelsinjuice.
Blir nog en smörgås längs vägen också för jag vill ha något av fast konsistens också.


Blocket

Har en annons ute på några saker jag vill bli av med, kolla gärna in annonsen!
Är två par brudskor och en klänning, klänning på bild 3 är såld.
klicka här så öppnas det i en ny flik.

Bilder på olika brudbuketter










Brudbukett

Har som sagt var varit förbi blomsterbutiken hos oss och pratat lite om brudbuketten och blev så sporrad att kolla efter brudbuketter på internet så det gjorde jag med William som tyckte det var jätte kul.
Nu har jag fått några idéer men ska kolla om de blommorna blommar i augusti eller inte.
Kan ladda upp några foton på en del av buketterna, ni får gärna kommentera och säga vad ni tycker om dem.
Har en kär vän som gick florist linjen så jag skrev till henne och vi bestämde att vi ska höras i slutet på veckan och bestämma när i kommande vecka som vi ska ses så skulle hon försöka hjälpa mig.
Annars tycker jag det är svårt för att bestämma mig hur buketten ska vara formad och vilka blommor det ska vara samt dekoration på buketten och färger på blommorna.
Ni som är gifta eller ska gifta er, hur såg era buketter ut?

Fotboll..

Svärfar är som sagt här och tittar på matchen och de är så kul att se hur de håller på.
De är verkligen lika, verkligen pappas pojke när de kommer till sport.
Avbryter nästan varandras meningar och turas om att låta "va fan träffa bollen då!" , "men vilken jävla sopa, va gör han på planen ens?!" eller "JAAAA!!".
Fast än så länge har de inte blivit några mål i matchen men ändå.
När första halvlek är spelad så ska jag be Kim att ladda ned en film åt mig för så roligt är det inte att jag känner att jag vill sitta uppe tills matchen är slut.
Men de sitter och gottar sig och tycker det är jätte intressant så de får gärna sitta här, fördelen med att ha TV i sovrummet.
För er som inte är insatta i sport så är det EM och Ukraina - Sverige och det står 0-0 nu.

Redo för fotbollen!


Tårt problem

Nu har vi kommit till ett viktigt steg i bröllops planeringen och det är den vackra och goda tårtan.
Beställa tårta eller baka själv, vad tycker ni?
Någon som isf kan tipsa om ett bra konditori och som kanske vet ungefär vad det kostar? (i sthlm)
Mamma insisterar på att baka oss en tårta men jag tvekar..
Ska prata mer om detta med Kim när han är hemma så får vi se vad han tycker.


Älskling


Åå så fult..


Hämtning nästa

Nu är jag strax vid dagis och ska hämta min stora vilda buse.
Idag blir det nej i parken innan vi går hem för det är så bra väder.
Jag har varit i stan med mamma och hämtat ut telefonen, kollat efter vaxduk och bilbarnstol.
Men nya stolen till William hade nedsatt pris på barnbutikens nätsida och inte i butik.
Så det blir att beställa den senare ikväll när Kim är hemma.


Sovande skönhet


Stylat vagnen


Upp & hoppa din lilla loppa

Nu är det full rulle och redan är det trotsigt här, men jag vann som jag oftast gör & Wille äter nu sin frukost.
Ska klä på Viola nu och sedan packa vagnen för idag är det yoga som gäller.
Sedan ska jag även hämta ut nya telefonen som pappa ska ha, då kommer mamma äntligen få en hi-tech telefon och det ska bli så roligt att se hur det kommer gå.
Är på strålande humör idag och så j*väla lycklig för idag är det exakt två månader kvar!


The Vow

Nu blir det mys i sängen framför en förhoppningsvis bra film som jag valt.
Någon som sett denna och vill tycka till?
Kommentera i sådana fall.
God natt!


Konstnären William


Dags för mat!

Idag har Viola fått sin första smakportion och hon verkade älska det!
Hon stört bölade när jag tog bort tutten för att ge henne potatismos (var tvungen att få henne att suga för att kunna blanda mjölken med potatisen) men så fort hon fick mat i munnen så vart hon tyst.
När det tog slut och jag skulle ta mer på skeden så grät hon emellan men efter tre skedar så förstod hon att det kommer mer.
Hon fick sex skedar sedan fick det vara nog så imorgon får hon smaka igen.
Intresset verkar finnas där för hon försökte ta tag i skeden och trycka in den i munnan haha.
Nästa gång är det Kims tur att ge henne mat men de råkade bli så att jag fick ge eftersom hon först åt och sedan skulle jag blanda ut det då så nu är de inte mer än rätt att han får ge nästa gång.
Jaghoppas att det går bra för magen och att hon slipper få ont för jag minns inte hur det var sist, ni som har barn och minns - hur blev era barn i magen när ni började med smakisar?
Det känns så kul att hon äntligen blivit så stor för att börja exprimentera med mat för jag tycker de är roligt att laga mat, dels till oss och sedan åt henne.
För burkmat ratar jag rakt av, usch de är så äckligt!
Bara de att en oöppnad burk kan hålla i 1år ungefär gör mig äcklad..Men självklart får det duga om vi glömmer mat någon gång eller om det blir kris, nöden har ingen lag helt enkelt.
Men jag satsar helt klart på att göra all mat själv och frysa in samt göra egna fruktpureer istället för att köpa.
Dels för att det är dyrt i längden och sedan för att de känns fräschare med färska varor som inte innehåller nåt annat.

Bilder från igår

image description

image description

 


Första smakisen!


"#%%&¤&#!?!%

Ååå jag blir så irriterad, först så fungerar inte appen och sedan när den äntligen gör det så går det fortfarande inte att ladda upp foton!
Sedan när jag försöker via datorn så går vissa bilder inte att rotera så att de hamnar åt rätt håll.
Det är visserligen en bagatell men jag hade ju räknat med att kunna fixa med fotona på datorn eftersom det inte fungerar nå vidare via telefonen.
Men icke sa nicke och nu är jag så irriterad på teknik så de finns inte, dumma dumma!
Vill egentligen slå på datorn och telefon som att det skulle få sk*iten att fungera men så kan man ju inte göra så jag låter bli..oj vad barnsligt det här måste verka och det är det nog också men ändå.. *ja jag tycker synd om mig själv*.
Tack och hej!

Tummen ned!

Riktigt stor "diss" på blogg.se appen som för min del total strejkat sedan sista inlägget igår..
Har försökt lägga upp foton från gårdagen i ganska precis ett dygn nu!
Det är inte första gången som appen strular för mig så jag känner mig smått irriterad över det..
Något som Blogg.se verkigen borde ta och se över för jag tvivlar på att det är fel på min telefon då den bara är två veckor plus att det var likadant på den jag hade innan.
Ne BUU säger jag på det.

Dagens middag

Lasagne à la Kim med färska lasagne plattor.


Vila!

Nu ligger jag och har vila med William som tok vägrar att somna..
Jag som verkligen ville att han skulle sova men aja det får funka ändå.
Själv har jag sovit nästan hela tiden och det är så skönt!
Efter vilan så ska vi duscha och klä på oss innan vi måste åka.
Viola har redan badat och sover nu & Kim duschar nu så vi är allihopa utvilade och redo för kvällen.
Åh nu tror jag att han somnade ändå, jaa!
De blir perfekt för då får han sova till tre ungefär.
Han får sova medan jag duschar så får vi se hur lång tid det tar.
För han måste äta mellanmål innan vi åker annars blir det kaos i bilen..


Mina fina grabbar


Gårdagens picknick lunch


Dagens lunch


Morsning!

Nu har jag precis skickat ut gänget så att William får leka lite medan jag ska städa och laga lunch.
Vi har myst lite under morgonen med båda barnen i sängen och det är så skönt att slippa hoppa upp ur sängen när någon vaknat.
Kim är ju inte så förtjust i "dåligt" väder så han var inte överlycklig över att få gå ut själv.
Men det är bara att vänja sig eftersom han ska vara hemma i ett halvår och i barns värld finns det inget dåligt väder.
Dessutom klarar Wille inte riktigt av att vara inne en hel dag så för husfridens skull måste man pallra sig ut i minst en timme.
Nu ska jag njuta av tystnaden med att spela hög musik & städa!
Mammalyx kallar jag det för, ingen som går i vägen eller grinar över att han inte får dammsuga och diska.


Off mode...

Känner mig väldigt off och ur spel just nu, rent utav lite låg men jag orkar inte gå in på det nu.
Men när jag är på dåligt humör så uppdaterar jag inte så mycket och det kanske ni märkt.
Så jag hoppas att ni har lite överseende med det, tack.


Åh äntligen!

Nu verkar Viola vara helt frisk för hennes avföring har normal färg & lukt igen.
Inget gnäll heller och sover nästan bättre än innan så jag har i alla fall ett barn som uppför sig exemplariskt.
Hon har inte ens gnällt fast jag åt en cheeseburgare i onsdags och tacosås igår och det är de lök i.
Kanske börjar magen tåla det nu? Hoppas det för jag har då aldrig trott att jag skulle sakna att kunna äta lök.


Envisa Wille

Innan vi ens kom till tunnelbanan så blev det krig och jag tänkte först åka raka vägen hem men ändrade mig.
William vet hur man ska bete sig i närheten av bilar och vilka regler vi har men ändå fick han ett ryck och sprang ifrån mig precis när vi gått från dagis.
Bad honom att stanna minst tre gånger innan jag fick skrika innan han stannade och kom tillbaka.
Å jösses vad ledsen och arg han blev när jag sa till honom för han vet att det är en av få saker som gör mig riktigt arg.
Tog ju sedan en stund innan han lugnade sig för han visste att jag inte skulle låta en sådan sak vara utan en förklaring till varför jag blev så arg.
Där är vi riktigt lika, vi är båda extremt envisa och tjurskalliga.
När tillräckligt med tårar var spillda och jordgubben höll på att försvinna så tog jag honom och myste i knät på tunnelbanan.
Efter dagis så åkte vi i alla fall och köpte present till Camilla och det gick faktiskt ganska snabbt att hitta en bra present.
Sedan åkte vi tillbaka till högdalen och umgicks med de andra en stund.
Kim hämtade oss där efter jobbet så vi slapp åka tunnelbana hem.
Han höll självklart på att somna i bilen på vägen hem eftersom han inte hade sovit på dagis men jag lyckades hålla honom vaken.
Idag fick han fiskpinnar till middag så har var riktigt glad och efteråt fick han se på film.
Dessutom nattade Kim honom så han har somnat med ett leende på läpparna.
Min lilla buse!


Jordgubbs William


Införskaffa present

Nu är vi på väg till dagis och sedan ska vi införskaffa present till Milla som fyller 30år.
Imorgon ska vi hem till dem och fira henne, hoppas på att vi får två snälla barn som vaknar och är på glatt humör!
Efter presenten är köpt så kanske vi åker tillbaka till högdalen och leker i parken med de andra om de fortfarande är kvar.
Jag har haft det otroligt trevligt idag och sådana här små saker uppskattas så himla mycket.


Mys i tältet


Picknick dags!

Nu har jag precis packat vagnen med allt som ska med och steriliserat Violas flaskor samt slängt i en maskin tvätt.
Hon äter just nu och sedan borde hon sova i minst två timmar eftersom hon varit vaken sedan imorse.
Ska inte glömma soltältet denna gång!
Det ska bli så trevligt att få umgås med fina vänner och deras barn i några timmar.
Tur verkar vi ha med vädret och jag hoppas att det inte slår om.


Mot dagis


Go kväll

Nu är dags att sova för imorgon blir det picknick med fina mammor & barn i någon park.
Sov gott alla!


Williams nya skor

Har precis överfört pengarna då de borde komma i början på nästa vecka.
Har höga förväntningar då det är Ecco så jag hoppas att jag slipper bli besviken.


Lägger på ett kol

Nu har vi precis kommit hem och ska laga middag.
Kim fixar köttfärsen och jag det andra plus att jag ska städa undan det värsta och packa en maskin tvätt.


Grattis till studenten!

Vill bara säga grattis till alla mina vänner och övriga personer som tar studenten i år!
Lycka till med jobb, karriär, kärlek & allt annat, må ni få många glada stunder i livet den kommande tiden.
Hoppas även att ni slipper vara arbetslösa alltför länge.
Idag var jag på utspringet på min famla skola då jag ville önska några lycka till och säga grattis.
Tur att jag åkte dit och att Terese påminde mig för annars hade jag ångrat mig!
Extra skönt var det att jag fick ta bilen dit så att jag slapp åka buss.
William ville inte följa med så han stannade med mormor undertiden och Viola följde med.
Hon hade ändå somnat i bilen och sedan vaknade hon när jag tog upp henne och lade henne i vagnen.
Hon var så snäll hela tiden och gnällde aldrig.
Fick höra att hon var väldigt söt och det är lika kul att få höra det varje gång!


Lek hos mormor


Sovmorgon!

Nu har viola precis vaknat, snacka om sovmorgon!
Mycket uppskattat från min och Williams sida då vi hunnit mysa.
Hon borde dessutom vara på bra humör eftersom hon har sovit så bra inatt.


Åh jordgubbar!


Hemma med mamma, mys!


Kul start på dagen

Vaknade runt sex tiden för att Viola skulle äta och då fick jag för mig att kolla telefonen.
Så då läste jag min mejl, kollade Facebook och mitt saldo.
Då blev jag jätte låg.. Jag hatar att leva på lägsta föräldrapenningen just nu för det blir inga pengar över när det är saker som behöver köpas inför bröllopet.
Nu då så var det klänningen och sedan skorna och efter det hår & makeup samt naglar.
Jag längtar så sjukt mycket efter att få en vanlig lön och lägsta pengen borde höjas med minst två tusen!
Vilken människa klarar av att leva på de här pengarna utan att klaga?
Kunde inte somna om efter det och sedan förstörde Kim morgonen ytterligare genom en onödig kommentar innan han gick..


Gos ungen!


Uuääh...

Är så himla irriterad just nu, på allt och alla känns det som.
Så blir till att sova nu och hoppas på att jag får vakna med glatt humör imorgon & barnen också.


Violas egna bodyguard

Nu ligger Hugo och sover eller vilar men idag har han tassat omkring vagnen hela tiden.
Precis som att han vaktar henne och det är så gulligt.
Vid ett tillfälle låg han under vagnen en kort stund och det tyckte han nog var skönt.


Vilken fotograf föredrar ni?

Av dessa fyra då.
http://rickarderiksson.com/category/wedding/
http://www.kickifotograf.se/brollop01.html
http://www.bicho.se/stilltemporary/
http://tobiasfischer.se/


Kim åker kommunalt


På G ;)

I bilen på väg till svärföräldrarna.


Smaka på Stockholm

Idag ska vi umgås med mina svärföräldrar och åka in till stan och gå omkring på restaurangernas dag så nu ska jag platta håret och göra mig fin.
Ska även laga lunch om en stund så att vi har ätit innan vi åker och idag satsar vi på att åka i tid så att vi slipper stressa.
Om ni trycker här så kan ni gå in på hemsidan och läsa om allting som finns att göra.
Hoppas att det förblir uppehåll så att vi slipper gå i regn eller blir tvugna att åka om det regnar alltför mycket.

Natti natti!

Nu kom vi precis hem och ska sova.
Hämtade Kim i stan längs vägen hem och fick vänta i 30min!
Nästa gång så åker jag efter tio..
Ska bli skönt att få sova för jag är trött och imorgon väntar nya äventyr.
God natt Stockholm & övriga Sverige.


Somnar i mormors famn

Snuttan! :)


Puh!

Nu kom vi precis hem och ska äta middag.
Tog mig i kragen och åkte förbi henne ändå, hon fick en flaska vin, snus, ett kort & balkonger.
Jag var så sjuk nervös!
Skakade om benen och tänkte vända längs vägen och innan hon kom ut..
Men det gick bra och hon verkade glad.
Jag väckte William som hade somnat för jag vågade inte gå själv, stackarn hehe.
När jag läser vad jag skriver så låter hon som en förälskelse eller ett ex typ haha men hon är en mycket speciell person helt enkelt.
Eloge till mig säger jag bara!


Mina älsklingar


Men vad är problemet?!

Ja det kan man ju fråga sig, hur i hela fridens namn kunde jag åka hemifrån utan regnjacka?
Tog på mig leggings, klänning, sneakers & fleecetröja..var jag full kan man ju undra? Nej ordentligt nykter!
Så hur kunde jag då göra denna klädmiss, bra fråga.
Korkat var det i alla fall och jag hoppas verkligen att det slutat regna ikväll när jag ska hem.
För bilen kommer jag ha tills jag ska hem, då lämnar jag bilen i stan till Kim så att han tar sig hem ikväll/inatt.


Nyduschad mamma


Saknad...

Idag om ganska exakt 1 timme och femton minuter så springer en av de närmsta vännerna jag haft under livets gång ut, tänk att det har gått så fort!
Det känns som igår hon gick i 1an men de kan bero på för att vi gled isär efter det och har inte setts under de 2 senaste åren..
Dels för att jag flyttat och sedan för att vi inte pratat på hundra år, det har sina anledningar till att det är som det är och de tänker jag inte skriva om men det känns ändå så lustigt att inte delta i denna stund.
Hon var heller inte närvarande när jag tog studenten och det va jätte trist det med och så har hon ju missat senaste graviditeten & Viola.
Vi satt nämligen ihop förut, bästa vänner verkligen men jag var inte den bästa vän som jag borde varit och mycket för att jag fick barn så tidigt med "fel" person och det hände så mycket undertiden jag var tillsammans med honom.
Mestadels negativa saker och de gjorde nog så att jag blev för upptagen av mitt egna kaos för att kunna finnas för henne så som hon fanns för mig.
Fast hon vet redan allting för förvånansvärt nog så började vi prata igen för ett tag sedan och då lättade vi båda på hjärtat & pratade om varför det blev som det är nu.
Hur som helst så verkar hon få tur med vädret med tanke på att himlen pissat regn de senaste dagarna så snälla låt det vara uppehåll undertiden de åker flak för det blir inte riktigt lika roligt när de regnar.
Jag sprang nämligen ut förra året under den enda regniga dag som fanns och bara två timmar senare sken solen igen..
En del av mig vill ta bilen och åka till hennes skola för att se henne springa ut eller köra förbi hennes hem och lämna två ballonger & en chokladask typ utanför med ett kort men så kan man nog inte göra?
Jag vill träffa henne men samtidigt inte för jag vet inte om hon skulle uppskatta det och jag vill inte förstöra(?) hennes dag.
Det är så att hon bor kanske tio minuter ifrån mamma och jag ska ändå hämta William varav min idé att lämna någonting där hon bor.
Men det känns som en fin tanke som inte kommer bli till verklighet.
Å jag saknar i alla fall denne person så otroligt mycket och jag önskar att det vore som förut och att de blir bättre med tiden.
Jag hade en bild av hur de skulle vara i framtiden för några år sedan, ungefär som att hon kunde vara barnvakt åt mina barn (hon är grym med barn!) när man skulle på föräldramöte eller sådana saker och hur vi skulle få resa utomlands någon gång tillsammans, åka och göra roliga saker tillsammans och bara kunna äta god mat och dricka vin hos någon.
Men vi får se hur det blir i framtiden helt enkelt..jag saknar i alla fall dig och jag hoppas du får en jätte fin dag!

Morsning!

Nu ska jag strax gå upp och äta frukost innan jag dör här i sängen.
Viola vaknade kvart i nio så sova har man fått göra även idag, skönt!
Har sovit som en sten inatt och jag tror att Viola inte har ätit så ofta inatt för det känns inte som det.
Jag känner mig nämligen ganska utvilad idag.


"Gone"

Faktiskt en bra film men jag är så himla känslig för skräck och thriller då jag blir så rädd.
Oftast för att de är i skogen, vid stora hus, vid vatten eller på andra kusliga ställen..
De gör mig skrämd eftersom jag själv vill bo i hus och för att vårt landställe är lite smått skrämmande nattetid.
Dock inte lika mycket sen de högg ned nästan hela skogen bakom huset..men ändå.
Har ni inte sett den så se den!


Mums


Chokladtårta

Tänker göra en chokladtårta nu till kvällen då vi ska se på film.
Fast utan hallon och med jordgubbar istället då jag köpte det idag.


Din buse, de är tomt nu

Å sådan tomhet och tystnad William lämnar efter sig när han inte är hemma.
Ingen som sprider leksaker i hela lägenheten, som tjatar om att få se på Nalle Puh, ingen som busar med en, är allmänt jobbig eller pratar konstant eller äter frukost med mig.
Han ville sova hos mormor idag igen så det fick han självklart göra.
Han har i stort sett aldrig bett om att få vara hemma från dagis sedan han började så jag kunde bara inte säga nej när han frågade så fint i telefonen tidigare idag.
Imorgon ska jag åka till mamma och vara där med honom samtidigt som jag tänkt kolla upp lite saker inför bröllopet men det beror på om jag kan ta bilen eller inte för Kim ska till en kompis inne på Söder imorgon.
Så om det är okej för honom att jag lämnar honom där och sedan lånar bilen och hämtar honom när han vill hem så ska jag fixa lite saker innan jag åker till mamma.
Men annars så tänker jag åka dit så tidigt som möjligt för att få vara med Wille innan R kommer och hämtar honom.
Han ska nämligen vara där under nationaldagen och då blev det bäst att han sover där tisdag till onsdag och sedan kommer han hem onsdag kväll.
Å jag har ju knappt träffat min grabb sedan helgen började men jag överlever.

En till trött tjej :)


Nervositeten gör mig trött

Åh hjälp jag är olidligt trött just nu, skulle kunna somna sittandes så därför tänker jag passa på att vila medan Viola sover.
Fast jag knappt har gjort något ansträngande idag och William inte är hemma så känner jag ändå så här.
Det kanske är tack vare all nervositet inför bröllopet som jag blir lite extra trött när jag väl slappnar av.
Idag har jag även hittat ett par fina brudskor som jag förmodligen kommer köpa så sedan behöver jag inte tänka något mer på det där.
För då är allas kläder & skor färdiga, återstår bara för Kim att fixa korten på jobbet på torsdag & sedan planera menyn.
Längtar efter att ha alla kort hemma och få pyssla på kuverten, jag har en liten idé om hur jag vill att det ska bli när det är färdigt.
Ni som är gifta/ska gifta er kan ni inte kommentera om hur ni kände innan det var dags, timmarna innan, hur planeringen gick till, vad ni hade på er och allt som hör till själva bröllopsdagen? :)
Vill så hemskt gärna höra lite om hur andras bröllop blev/ska bli.

Blä för ilningar i tänderna..

Jag har nog alltid haft ilningar i tänderna till och från under hela mitt liv och för några dagar sedan var det hemskt!
Kunde knappt dricka vatten och det gjorde så ont efteråt.
Är det någon som läser bloggen som också lider av dette, i sådana fall vad har du/ni gjort med det?
Jag har använt någon Sensodyne tandkräm mot ilningar och då blev det genast bättre men jag tänkte ifall det finns något annat knep mot det.
OM ni har något dunder knep förutom tandkräm så kommentera gärna!

Tack tack!!

Å jag är så glad över att jag hittade denna öppna förskolan för unga föräldrar.
De är så himla underbara människor som arbetar där och så får vi alltid så mycket saker.
Som nyss då vi fick plocka på oss barnmat, välling och badskum.
Sist var det stickade kläder och innan det tandborste, tandkräm och efter det shampo & sånt.
Jag har haft sådan tur att hitta bra ställen att gå till när jag fått mins barn.
Sist gick jag på en mamma grupp i liljeholmen för unga och jag hade sån tur med de personer som gick där då och personalen.


På väg från öppna


El grand finale!

Nu är det dags för finalen i Big Brother så jag och Kim är såklart bänkade framför TVn.
Viola somnade innan nio så nu är det lugnt och det blir massa mys framför TVn.
Bäst av allt är att Kim är ledig imorgon och på tisdag plus att det är röd dag på onsdag.
Ha en bra söndag kväll alla fina!


Ny TV igen


Skrutten då!

William är för rolig han.
Efter att vi hämtade honom så säger han i bilen att han är törstig och eftersom jag bad Kim köra förbi mamma så säger han att hon ska komma med vatten.
Jag lät nämligen klänningen vara kvar i bilen för att kolla en sak i centrum och det var stängt.
Så då fick det bli att jag lämnade klänningen hos mamma.
Hur som helst så säger William att han vill sova hos mormor.
Men jag kunde inte säga ja förens jag hade pratat med henne och hon sa ja.
Så vi åkte och hämtade honom från pappa för att lämna honom hos mamma haha.
Tack och lov för att vi kollade på tv annars hade vi åkt hela vägen i onödan.
Han sa även så här när jag sa att det är dagis imorgon "jag vill inte gå till dagis för ***** rivs bara".
Så på tisdag när han ska dit så får jag ta upp det med fröknarna då det gäller en speciell person som William har en väldigt speciell relation till.
Men jag vet att William utnyttjade situationen för att få vara med mormor när vi ändå körde förbi henne.
Jag tackar dock inte nej till en till sov morgon och ingen stress imorgon.


Upp och iväg!

Nu ska vi åka och hämta grabben hos morfar.
När jag säger morfar så menar jag min pappa för att förtydliga det.
Men först ska vi köra förbi SIBA och kolla på ny tv.
När vi kommer hem så har jag lovat William att se på film om han fortfarande vill det.
För jag hade annars tänkt att vi ska måla och göra fot och hand avtryck.


Vilken lättnad!

Nu är klänningen köpt och det kändes så himla rätt!
Den ligger kvar i bilen och jag ska lämna den hos pappa för jag vill inte ha den hemma.
Känns som att det bringar otur..
Å den är så himla fin och jag känner mig som en brud i den.
Hon som jag köpte klänningen av var gravid och haft BF just den 11 augusti, samma dag som vi gifter oss!
Ni förstår ju att det var menat att jag skulle köpa just den klänningen.
Jag gav henne lite råd inför förlossningen innan jag gick och hon va så himla trevlig.
Hon blev gravid under smekmånaden och jag hoppas verkligen att jag också får bli det.
En sista gång.


Busar i sängen


God morgon

Jag fick i alla fall en liten sovmorgon idag men det gör ingenting för jag är en sån människa som måste äta frukost.
Annars blir jag så grinig och tråkig för det är långt till lunch.
Vid elva ska jag prova klänningen jag skrev om och Viola får följa med för lagret på mjölk är slut nu.
Tar bilen eftersom det är så trist väder och Kim sover nog mer än gärna ut idag.
Han satt och nördade vid datorn och lade sig tjugo i ett..
Åh vilken mysig lördag kväll vi hade igår...eller inte.
Usch jag blir så irriterad bara jag tänker på det, han spelade i stort sett hela dagen med några uppehåll.
Hur som helst så tvingade Kim mig att parkera i garaget i måndags och jag har nog aldrig parkerat sämre än då.
Så nu hoppas jag på att det går bättre att ta mig ut men det är ju oftast enklare enligt mig.
Jag hoppas verkligen att klänningen sitter bra!


Lördags lyx

Idag till middag blev det pizza, beställd via nätet.
Denna gång blev det med tomatsås, ost, oxfilé, paprika, champinjoner & bearnaisesås.
Det är sån lyx att inte behöva laga mat jämt för när det var middags tid så var vi inte hungriga.
Då är det skönt att inte behöva laga mat för att William måste äta utan vi kunde strunta i det och ta tag i de när vi blev hungriga.


Gos i sängen


Söt pojken!

Imorse när jag och William åt frukost så hade jag sms kontakt med hans pappa och det blev inte så som vi hade bestämt..
Så vi pratade och då frågade jag om han kanske ville vara med morfar för det var så länge sedan han var där och det ville han.
Han bad mig ringa och fråga om det gick bra och då fick jag reda på att pappa skulle sitta i telefon möte imorgon bitti så då sa jag att morfar tydligen ska jobba lite imorgon och det visste inte jag.
Då säger han "Ska han jobba hemma eller? Om han ska jobba hemma varför kan jag inte åka till han?".
Precis efter att jag skickat det till pappa så ringer han & efter att ha pratat en stund så förklarar jag för William att morfar måste jobba imorgon bitti så då måste han vara tyst och vänta på att han ska bli färdig.
Snabbt svarar han "aa annars kommer ni och hämtar mig fort" och sedan säger han att han ska ju inte jobba nu ikväll och sedan går det ytterligare en stund innan han säger "aa så då måste jag vara tyst, jag kan ju ligga i min säng och sova undertiden".
Min otroligt smarta älskade pojke!
Han är ju så otroligt gullig ibland och vid såna tillfällen märks det hur väluppfostrad han är som vet att man måste vara tyst när man ringer viktiga samtal.
Han blev i alla fall hämtad runt lunch tid och de åkte och handlade på vägen hem & han var så glad över att de bara skulle handla så lite att han fick köra lill vagn.
Vi fick allihopa varsin hej då puss och sedan gick han ut till bilen med sin ryggsäck och vinkade utanför vid bilen, det blåste så mycket att det nästan såg ut som att han skulle blåsa iväg.

Trött tjej


Dagens lunch


God morgon

Nu ligger jag i sängen och lyssnar på hur barnen leker eller ja William leker och Viola pratar.
Snart utbryter det nog i gnäll och gråt för Viola men storebror vad duktig och gav henne nappen i tid.
Jag funderar lite på om William ska få åka till R idag eller inte för han är tydligen ledig.
Dessutom gick det bra sist men han har varit sjuk i veckan och William får absolut inte bli sjuk så att han kanske smittar Viola som fortfarande inte är helt bra.
Fast R vart tydligen osams med sin mamma så vi får se hur det blir..
Nu säger min mage att det är dags för frukost, mums!


Natti natti!

Nu säger vi god natt, jag försöker få Viola att somna nu innan hon blir olidligt övertrött.
Men det går inge vidare så får väl vara vaken ett tag till.
Fast jag vill så hemskt gärna sova nu eller bara slippa lyssna på gnäll och få njuta av lite tystnad.
Eller bara få lite uppmärksamhet från min man..


Vem nattade vem?

Fick vinkla gardinen för att kunna fota.


Bilder från vernissagen

Bjuder på några bilder från idag


Hej då TVn

Idag runt ett så kom Kim och en arbetskamrat hem helt plötsligt.
Tydligen så är TVn sönder så han har lämnar tillbaka den nu.
Får se om han kommer hem med en ny eller om vi kollar på ny tv imorgon.
Män och elektronik alltså..


Fläskdoris i hoppgungan


Åh snälla snälla!

Har hittat en jättefin brudklänning som jag vill prova, har mejlet tjejen som säljer den och väntar nu på svar.
Det är en kopia av en Maggie Sottero klänning men vilken ävslöjar jag inte än, dock så tycker jag att denna klänning är ännu finare än "originalet"!
Om den passar så blir det den som jag gifter mig i, har små fjärilar i magen nu och väntan på svar känns olidlig.
Om hon redan sålt den kommer jag med säkerthet att grina..
Sedan kolla vad Maggie Sottero klänningen kostar och kolla om det är möjligt att sy om den lite så att den blir som den andra.
Jag hoppas verkligen att vi får sol och strålande väder på vår dag!

Tar det lugnt

Idag passar jag på att ta det lugnt eftersom vädret är så trist.
Så jag har slappat hela förmiddagen och nu ska jag äta lunch och sedan kolla i kokboken om recept på ugnspannkaka och vad jag kan ha i den.
Lillan har sovit sedan vi kom hem tills nyss.
Det är så himla skönt att ha sådana här dagar ibland, utan en massa tider att passa eller måsten.
Visst skulle jag behöva städa lite MEN det är inte panik så då kan det faktiskt vänta.
Det är ju ändå bara köket som ja behöver städa i och plocka lite i William rum och återigen sortera Violas kläder men de största problemet är att hon skulle behöva en större byrå.
Hon har så sjukt mycket kläder verkligen, hon får kläder hela tiden så vi hinner knappt använda allting innan det är för litet så det är lite trist.
Men jag och Kim tycker inte det känns så givande att fixa så mycket i lägenheten eftersom det ändå bara är en hyresrätt.
Det hade varit så kul om vi hade ägt lägenheten för då hade vi fixat mera men det kommer med tiden.

Klädd efter vädret


Regnet de bara öser ned!

Ser hur regnet smattrar mot rutorna och hur blött det är utomhus.
Idag är det regnkläder och gummistövlar som gäller, då är det tur att jag köpt så bra stövlar på Stadium.
Men jag skulle vilja ha ett par låga också för det är lite skönare att gå med såna när man inte ska vara i skogen eller fiska.
Det enda tråkiga med detta väder är att de ska ha vernissage och knytis på dagis idag.
Blir ju inte lika roligt när det inte är bra väder eftersom det är utomhus.
Så jag hoppas verkligen att regnet avtagit tills i eftermiddag och helst att solen kanske tittar fram.
Men det blir nog bra ändå.
Dock så är ju inte Kim så jätte förtjust i dåligt väder men han får allt pallra sig dit efter jobbet ändå.
Jag har köpt honom bra kläder och skor så han kommer inte att frysa heller.
William har i alla fall bestämt att vi ska göra ugnspannkaka att ta med oss.
Vilket barn äter inte pannkaka? Precis, de flesta.


Dumma mardrömmar

Nu är det andra eller tredje natten som jag drömmer om att Kim lämnar mig..
Helt sjukt orealistiskt eftersom vi ska gifta oss men fortfarande obehagligt.
Varför dessa drömmar?
Usch kom inte tillbaka!


RSS 2.0