Rostbröd står på schemat idag

Har googlat fram detta recept så nu ska vi se om det blir lyckat eller inte!
 
25 gram jäst
3,5 deciliter mjölk ljummen
3,5 deciliter vatten ljummet
1 ägg
1 matsked honung
1 matsked salt
2 matskedar olja
2 liter vetemjöl

Smula ner jästen I degbunken och rör ut den med mjölken och vattnet.
Tillsätt ägg, honung, salt och mjöl. Observera ta inte allt mjöl på en gång utan spara 3-4 deciliter och tillsätt inte mer än att degen precis håller ihop.
Arbeta till en inte alltför fast deg (nästan lite klibbig)
Låt jäsa cirka 1-2 timmar under bakduk.
Smörj 2 stycken 1 ½ liters bakformar.
Ta upp degen och knåda den med lätt hand.
Dela I 2 lika delar och lägg I formarna.
Täck med bakduk och låt jäsa cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 200 grader och grädda bröden cirka 30 minuter ta ut bröden ur formarna och grädda upp och ned  cirka 10 minuter så att de får lite färg på undersidan.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0