Jag älskar att ha egentid på kvällen

William sov runt halv åtta så efter det har jag ätit kvällsmål & nu ska jag börja leta efter usb-sladden nu igen, gah jag blir galen!
Vart kan den vara, jag dör nog om min kära son har slängt den i papperskorgen och någon har kastat soporna sen för jag är osäker på om det går att köpa en ny sladd då kameran är köpt i USA.
Sen ska jag nog ha lite spa innan jag ska sova, jag älskar att ha spa. Alla borde ta sig tid för att ha lite spa minst en gång i veckan, bara fixa naglarna i lugn och ro & sedan få se på tv i lugn och ro är rena rama avslappningen.
Tror det blir en ansiktsmask, dusch eller ett bad om jag hinner med det och så ska jag fixa naglarna sen får vi se vad klockan är när jag är färdig. Antagligen sängdags.
Ha en bra kväll och önska mig lycka till i jakten på sladden.

Läggdags eller lekdags?

Eftersom det blev knäppt med juniors sömn när vi åkte hem så är han vaken nu & springer omkring. Men med tanke på att han inte har sovit borde han sova fast jag tror jag struntar i att försöka få honom att vila innan middagen och nattar honom direkt när han verkar vara trött efter middagen även om det innebär att han missar kvälls gröten.
Så nu ska vi väl leka på, hörs till kvällen skulle jag tro!
Ha en trevlig dag allesammans.

Min lilla pepparkaksgubbe!

Från luciafirandet på dagis

Hemma hos svärmor

Mässa och barn dop

I morse efter att jag äntligen hade tagit mig upp ur sängen (jag minns att jag var måttligt irriterad när klockan ringde o var lite butter ett tag) och kom hem som jag gjorde någon gång efter tio så bytte jag bara kläder och sen bar det av till Nacka Strand, Factory där Bröllops Mässan hålls i helgen.
Det var lite mysigt att kolla på ringar, tårtor & klänningar men det känns väldigt avlägset just nu.
Men när dagen väl är kommen med rätt person så vill jag att det ska bli perfekt, jag har en liten bild i huvudet på hur jag vill att det ska se ut etc och jag tror inte jag är ensam om att ha den tanken.
Vi stannade bara i en timme eftersom jag och William skulle på barn dop vid halv två.
Så det blev hem, byta kläder & åka igen.
Grabben hade verkligen växt, när jag senast såg honom var han cirka 6-7 veckor gammal och nu var han väl runt 3 månader så det var stor skillnad.
Det var trevligt och bakelserna satt inte helt fel de heller. Jag måste ta mig tid att träffa de från unga mamma gruppen oftare så att vi inte tappar kontakten bara för att jag är tillbaka i skolan på heltid & William har börjat på förskola.

Vi gillart!

Oj oj vilken oslagbar kväll , de var länge sen jag var vaken så länge och man kan nog säga att jag gick och la mig när vissa gick upp för dagen. Så det blev inte många timmars sömn inatt inte men ikväll har jag planerat att somna i tid och få sova i minst sex-sju timmar annars tror jag nog att jag kommer dö imorgon!
Hade jag haft en usb-sladd hade det blivit lite foton men jag får fortsätta leta och jag hoppas innerligt att någon inte har kastat den i soporna utan att någon har märkt det!

fredag kväll.

Nu har jag varit hos frissan och är äntligen fin i håret igen. Vi gillart!
Är med Emma L nu & ska sova hos henne medan Robin ligger hemma och sover med jr, tack för den delen, ni kanske undrar varför jag inte sover hemma.
Svaret är så simpelt som inplanerat bästis mys sedan säkert en vecka tillbaka & dessutom ska jag och mina prinsar förmodligen på bröllops mässan imorgon förmiddag som Robins födelsedags present eftersom han inte önskar sig något så då tänkte jag att det kunde vara en rolig grej och sen ska jag & William på en vänninas dop.
Det ska bli jätte trevligt för jag saknar mina mamma vänner nu när min mamma ledighet är slut och vi inte ses varje måndag längre så det ska bli jätte roligt att få se hur den lilla grabben har växt till sig.
Ne men nu ska jag vara social, god natt!

Sparade det bästa till sist...

Glömde nästan berätta för er kära läsare att jag har varit med i en telefonintervju och intervjun kan ni läsa om här och här.
Nej då jag glömde det inte jag drog ut på det bara.
Trevlig läsning!

Ledig men ändå inte

Har egentligen ledigt idag eftersom jag har svets men jag ska till skolan i alla fall eftersom jag vill plugga lite teori och sen har jag ändå lämnat William på dagis idag så då ska jag passa på att få lite gjort!
Emma följer med till skolan för hon är också ledig och hon sov över igår kväll efter träningen.
Nej nu ska jag klä på mig..kul får åka i mina varselkläder eftersom mina jeans och skor ligger i Dannes bil eftersom jag la de där igår innan vi i klassen åkte iväg på mörker inväning eller vad jag ska kalla det för.
Vi blev helt enkelt påminda om hur viktigt det är med reflexer, så använd reflexer!!
Bara för att vi bilister ska lämna företräde åt de gående innebär inte det att de alltid går att stanna. Det finns faktiskt något som kallas reaktionstid-bromssträcka.

Inget internet på 1-2dagar=inga inlägg.

Där har ni förklaringen på varför jag inte har bloggat i helgen, internet tog semester från min dator haha.

Jag tror nästan att jag skulle kunna stå upp och sova..

Efter en rätt så rolig helg med alldeles för lite sömn är det snart dags att kompensera lite. Har faktiskt unnat mig lite egen tid på kvällarna i helgen och inte somnat innan tolv och nu känner jag hur tröttheten har smugit sig på mig.
Känns riktigt härligt att få krypa ned bredvid min son, han är det absolut bästa jag har.
Killar de kommer och går och kärleken är upp & ned men kärleken till min son den är det absolut vackraste som finns!

BE HAPPY DON'T WORRY!

Ett feting happyface på den här dagen, måste tacka Mr.D som skjutsade mig till Fruängen idag igen- det går så mycket snabbare att hämta plutten på förskolan då.
Säg till när jag ska tvätta bilen bara.

Stressigt stressigt..

Nu sitter vi och äter middag och jr får kycklinggryta utan något till för det hann jag inte göra då vi har lite bråttom. Nej jag brukar absolut inte låta honom få mat utan tillbehör så som ris/pasta/potatis men nu är det inte så där jätte gott om tid då jag ska på träning och hinna lämna William till mamma innan tjugo över fem.
Samlingen är halv sex så jag har lagom bråttom om jag ska hinna äta något själv,klä på oss och hinna med bussen som jag inte vet när den går.
Men det är det värt för att få träna och svettas lite, tjingeling så länge!

Dålig framförhållning är bland det värsta som finns!

Kul att ingen påminner eller talar om när man börjar. Det är tydligen så att de som har valt svets i tvåan har det den här veckan och det fick jag reda på när jag kom hem från skolan & hade hämtat William på dagis av en kamrat i skolan.
Jag blir riktigt irriterad på att våra lärare tydligen har sådan dålig framförhållning att min lärare glömde bort att säga till klassen att de som valt svets kommer ha det hela nästa vecka (alltså den här veckan), sånt ska man inte få höra i andra hand av ens kompisar.
Och att dessutom planera prov och muntliga redovisningar den här veckan är också helt absurt, jag som har valt svets ska alltså missa provet imorgon för att min lärare bestämde idag att proven skulle vara imorgon istället för idag då vi knappt var några elever i skolan idag.
Nej nu är jag lagom irriterad!
- Det kan vara så att transport & maskin har svets nästa vecka enligt en annan liten fågel och det skulle ju förklara saken så jag hoppas att det är så för det verkar ju mera logiskt och genomtänkt.
-
Sen hade någon klant lyckats välta med sin bil efter rondellen vid skolan fast med fel sida i marken (?) men ja du det är ju bara att kolla på hur vissa kör så kan man nästan förstå att sånt händer.
Den silvriga bmw har ju ingen stötfångare bak längre, allt är så gott som borta, den svarta 740 är krockad lite överallt  & sen hade vi killen som nästan körde in i en lyktstolpe när han skulle parkera och styrde lite knasigt men det här är nog sånt som hör till när man är i körkortsåldern.
Det är ju tack vare sådana incidenter som försäkringarna för oss unga är så himla dyra.

musik

Audioslave - Be Yourself

Kommer dålig syn och förvirring med mamma rollen eller?

Haha sitter här med mammas läsglasögon och pluggar, skriver en funktionsbeskrivning på manöverdelen +en del av den mekaniska delen och ska strax gå och lägga mig så att jag kan gå upp tidigt och ta en tidigare buss och fortsätta i skolan.
Innan jag blev gravid kan jag inte minnas att jag hade dålig syn men det kanske är all omställning i kroppen som gjort att det underlättar med ett par svaga läsglasögon när jag sitter vid datan, tvn och läser.
Får se om det blir något bättre.
Natti natti ska som sagt strax krypa ned bredvid min ängel.

Äkta vänskap är guld värt.

"Förstår bästis & det är väl ditt val men fortfarande, jag tycker det är lite tidigt men det är ju inte jag som ska **** mig, det är du. Och jag kommer alltid stötta dig i det du blir lycklig av och det du tror på men jag vill bara säga lite som jag tänker eftersom det är mitt jobb som bästis och även om det inte skulle hålla eller om något skulle hända så kommer jag alltid att stötta dig och finnas där för dig i vått och torrt.
Jag älskar dig av hela mitt hjärta du är min bästa kompis och jag skulle inte klara mig utan dig. Så vad du än väljer står jag bakom dig oavsett vad, älskar dig & kommer inte prata med mina päron ;) <3."

Gott med mellis

Nu har jr nyss ätit yoghurt och sen slank det ned lite nyponsoppa, han verkar inte ha något stopp eftersom jag hämtade honom från dagis efter mellanmålet. Så nu är han belåten och sitter och leker med hemtelefonen. Puh har nyss bytt en bajsblöja så nu är han riktigt nöjd med sig själv!
Ska sätta på lite musik och diska & klura på vad man ska laga för middag.
Hej så länge.

Slumra in slumra in, det är dags att sova.

natti natti.

Jag är fortfarande hög..

På adrenalinkicken jag fick av att träna haha. Känns helt underbart att äntligen få träna, nu får det vara nog med sjukdomar.

Familjen Annorlunda

Eftersom William somnade för ungefär en halvtimme sedan får jag njuta av familjen annorlunda utan skrik & någon som stänger av tvn titt som tätt.
Jag beundrar verkligen hur familjerna orkar med alla barnen, det är ju inte få direkt!
Nej nu ska jag fortsätta titta och plugga i pauserna, hej!

dags för en funkis om matardelen..

Nej nu ska jag strax skriva en funktionsbeskrivning på matardelen och eventuellt manöverdelen (om det hinns med) för jag borde ju kunna det ganska bra eftersom jag har ägnat hela dagen till att plugga på det & jag tror förhöret gick strålande. Ibland tror jag att jag har fotografiskt minne för jag ritade det precis så som jag hade ritat upp det på tavlan på förmiddagen under förhöret på eftermiddagen.
Hade däremot glömt bort att vi också skulle skriva syftet med de olika delarna (matar, manöver & mekaniska) så det blev inte så utförligt där och jag skrev heller inte vad de olika delarna i matardelen hade för funktion.

Avatar var verkligen inte min eller Robins typ av film..

Det var falskt alarm han sov som en stock haha men om ett tag borde han ändå vakna för nu har han sovit sen någon gång efter tolv.
Om ett tag kommer Emma över och då blir det väl disco efter att jr har ätit mellanmål sen ska jag berätta en liten rolig sak för henne som ni andra kanske kommer få veta med tiden. Tro ingenting nu för då tror ni antagligen fel.
Sen kan ju Robin ha det så kul nu för han lär ju få sitta i telefon kö ett tag då han ska ringa försäkringskassan, lycka till älsk!

Jag måste bara tillägga en sak.
Igår kväll försökte jag och älskling desperat hitta någon film att se och tack vare online delning eller vad det nu kallas för så kunde vi börja se på Avatar.
Men varken jag eller Robin kan se tjusningen i blå människor/aliens/gubbar som befinner sig i en helt overklig miljö och som springer omkring med jätte fula vapen & tror att de är skit coola, som möter på helt overkliga odjur/djur.
Jag förstår inge meningen eller poängen med den filmen fast jag kan dock inte säga att jag försökte förstå filmen heller.
Och det kallas ju fantasy av en anledning men hur som helst, jag fattar inte varför alla säger att den är så himla bra?
Den var ju totalt värdelös!
Robin såg kanske en timme och jag stod ut i tjugo minuter innan vi stängde av filmen.
Hade jag betalat pengar för att se den på bio hade jag antagligen blivit arg efteråt så jag tackar internet delning/fildelning för att ha besparat mig en hundra kr som jag nu kan spendera på något vettigt.
Jag är ingen fantasy-älskare så ni kan ju tänka "men varför ser man då filmen?" och svaret är väl helt enkelt att vi ville se vad det var för film och det är ju ändå gratis så varför inte.
Om det däremot är någorlunda verkligt tycker jag att det kan vara kul med fantasy, jag har ju sett Harry Potter & Sagan om Ringen men de filmerna känns inte som fantasy på samma sätt som Avatar.
Har någon sett Avatar och i så fall vad tyckte du om filmen?

vilken seg söndag..

Nu har jag pluggat både till svenska provet på tisdag och till förhöret på matardelen imorgon, jag är faktiskt mest nervös inför förhöret imorgon eftersom jag inklusive hela klassen borde kunnat det här för flera veckor sedan.
Men då Anders blev sjuk stannade allt upp ett tag så nu har vi Kristine och ja det går som de går, jag hoppas att jag minns alla delar och kan beskriva vad de har för uppgift någorlunda bra.
Svenska provet är så stort att det känns ganska omöjligt att kunna häftet utantill, det är på romantiken & allt möjligt (ingen vet eller kom ihåg exakt vad provet är på så jag har läst igenom allt) men jag hoppas på ett G i alla fall.
Sen har jag till och med hunnit plugga lite teori och om jag hinner tänkte jag läsa lite lastbils teori på måndag & hoppas på att jag blir godkänd på fas b.
Ja jag vet att jag ligger en aning efter i teorin men jag har inte varit i skolan lika mycket som alla andra så därför ska jag plugga järnet fram till praktiken.
Ne men nu har någon vaknat tror jag, tjingeling!

svar på tal

Om anonyms lilla kommentar på mitt inlägg Kortaste dagen i skolan på väldigt länge.
Jag skulle absolut inte säga att det var ett misstag att jag/vi skaffade barn för då hade vi varit betydligt noggrannare med ev preventivmedel/skydd. Så att skriva som du skrev anser jag är omoget, speciellt när du är anonym.
Sen ser jag det inte som ett misstag utan snarare som en välsignelse.
Det finns de par som försöker skaffa barn i flera år och som testar på alla möjliga tekniker/metoder som finns för att bli gravida men som aldrig lyckas och att vi då utan att ens försöka skaffa barn blev gravida är något som jag som kvinna är väldigt tacksam över.
Att det gick så "fort" att bli gravid är dessutom inte särskilt konstigt när man är som mest fertil i ungdomens år och kroppen är som gjord för att föda barn i ung ålder, de säger dem till och med på MVC.
Så jag är enbart tacksam över att jag har barn trots min unga ålder & att han föddes frisk och kan omöjligt se mitt liv utan detta "misstag"..
Dessutom skulle jag heller inte säga att det blev min systers problem för att hon fick passa William i 1½ timme för att jag var tvungen att åka till skolan en snabbis, för om hon ändå är hemma en hel dag kan jag inte förstå varför hon inte skulle kunna ägna en timme av en hel dag till att leka med honom när vi ändå åkte hemifrån när jag kom tillbaka.
Man ger och man tar.
Gör hon något för mig så gör jag givetvis något för henne när tillfälle dyker upp.

bilder från nyår


eftermiddagen

Efter min tur till skolan så åkte jag och William hem till Vikki och det var lite oturligt att jr somnade när jag nästan var hemma hos henne men jag lyckades väcka honom så att han somnade efter lunchen men han var riktigt svår väckt.
Inte ens när jag tog av honom overallen så rörde han en min utan såg så belåten ut, jag brukar inte väcka honom men nu hade det blivit helt knas om han hade somnat på tom mage så det var enbart för att fortsätta få tillbaka alla rutiner som jag väckte honom.
Efter han hade ätit så satt vi och pratade lite, sen drog vi och åt pizza och fortsatte vårat prat på Preem hehe.
Sen hämtade vi hennes son på vägen hem och när vi var hemma så hade jr såklart somnat så då fick vi leka med Elias, Robin hämtade oss när vi skulle hem så jag slapp ta tåget och bussen hem.
Det var trevligt att träffa henne för vi ses inte så ofta men det får vi nästan ändra på, vi kan ju inte ses en gång om året när det tar sådan kort tid att åka till varandra.
Nej nu ska jag börja med middagen, det bli fin förrätt idag. Det är ju faktiskt fredagsmys.

Kortaste dagen i skolan på väldigt länge

I morse tänkte jag skita i skolan eftersom min syster igår kväll tänkte vägra att passa honom men sen övertalade mamma henne att passa honom i ca en timme på morgonen. Så jag åkte dit och sa att jag ska ha körtiden på fredag morgonrar klockan halv sju haha, tänk er att gå upp vid fem-halv sex kanske för att sitta och köra lastbil.
Ja jag går i alla fall hellre upp tidigt och får sluta lite tidigare än börjar senare och får sluta senare,
det blir bäst så för Williams del också för då lämnar mamma honom på fredagarna och det är bäst för henne också eftersom de har rullande fredagar och det innebär att då slipper samma person drabbas varje vecka av att hon antagligen kommer komma lite senare när hon har lämnat honom.
Sen missade jag bussen och då lyckades jag se till att de som övningskörde fick köra hem mig så det tackar jag för.

dags att sussa lite

Efter en jobbigt dag eller jobbig nej det var den verkligen inte men det var jobbigt att ta sig upp ur sängen imorse, ställde klockan på kvart över sex och snoozade till halv sju sen dröjde det ytterligare fem-tio min innan jag var på benen.
Hur som fick jag och William i oss frukost och med oss allt vi behövde för att klara dagen i skolan.
Vi hann med bussen men fick springa hela vägen (jag vågade inte chansa på att jag skulle hinna om jag gick eftersom snön som hade kommit under natten gjorde det segt för oss att ta oss fram) och kom alltså i tid till skolan.
Men det känns ändå som att vissa blir lite konstiga när jag är tvungen att ta med jr även fast jag sa anledningen det första jag gjorde på morgonen, menmen det är inte mitt problem att de är så oförstående.
Det gick i alla fall bra att ha med honom, han var vaken fram till lunch och sen sov han tills vi slutade och då vaknade han & sen åkte vi hem.
Nu ska jag sova så att jag orkar upp imorgon, får se hur jag gör. Funderade på att stanna hemma eftersom jag inte orkar ta med honom imorgon också men jag kanske åker dit en timme på morgonen och åker hem sen så får min syster passa honom en stund.

Vad hände med min skink smörgås med senap..?

Nej fy vad trist det kan vara ibland att natta.
Jag minns att när jag låg inne i sängen bredvid jr så tänkte jag "skönt nu sover han då ska jag bara ligga här en stund till för att försäkra mig om att han verkligen sover och så ska jag gå upp sen. Ta mig en skink smörgås kanske eller ta en melon bit." Men tror ni inte att jag somnar? jo självklart gör jag det!
Jag vaknar av att mamma helt plötslig står bredvid sängen och säger något om att det har ringt, min första tanka är självklart
"Jaha och? jag sover så det kan ringa bäst det vill" men sen ser jag vad klockan är och går upp av ren ilska.
Vad i hela fridens namn hände med se på tv med mamma och äta skink smörgås, argh.

Aja nu ska jag göra i ordning allt inför morgon dagen eftersom skolan börjar då & William börjar inte på dagis igen förens på måndag så han ska med imorgon och så hoppas jag på att det förhoppningsvis räcker med att vara där fram till lunch. Hoppas på ett bättre skolår i år för förra var verkligen inte bra.
Känner mig lite nervös dock eftersom jag inte har hunnit plugga varken teori eller något annat under lovet på grund av all sjukdom och vi går ändå på praktik efter sportlovet så fram till dess ska jag plugga flitigt.

Ny design..

Wiie nu har jag äntligen fixat mig en riktigt fin design, hittade den via google och den var gratis och jag har inte stulit den så nu är jag glad.
Den får stanna ett tag tills jag tröttnat och vill byta, tjejen som hade sidan där jag har hittade denna design hade flera stycken gratis man fick ta så det blir troligtvis en därifrån när jag byter nästa gång.
Hade tänkt ladda upp lite foton nu när min kamera är återfunnen men då är istället sladden borta, men om jag har tur(!)har Robin en likadan sladd till sin nya kamera så jag ska be honom ta med den imorgon.
Natti natti.

Varför inte börja det nya året med att vara sjuk..suck.

Nu är jag trött på att vara sjuk och torka spyor, har spenderat hela mitt lov till att vara sjuk tror jag.
I början var jag förkyld, sen blev William kräk sjuk eller något sånt, sen fick han ju ett återfall en vecka senare, sen blev jag dålig på nyår & till helgen turades jag & Robin om att springa till toaletten så nu kan vi väl ändå få bli friska!
Men så länge William är frisk ska jag nog inte klaga, men det känns inte bra när jag inte orkar leka med min son & knappt kan äta något..
Nej nu ska jag se på Bones och fortsätta vila, hej!

RSS 2.0