Mot landet!

Vi har nyss ätit lunch ute på dagiset bakom oss och nu leker Kim och Willism för fullt.
Vi ska strax gå hem och hämta packningen och säga hej då till Kim som inte kan följa med.
Hoppas att det går lika bra att åka tåg idag som sist.
Ska bli skönt att få vara på landet med mamma näst sista veckan på hennes semester.
Ne nu ska jag kila och delta i leken!

Jobbig dag igår!

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig igår när skrutten äntligen kom hem.
Överlämningen var en mardröm och nästan resten av kvällen också.
William hade verkligen separationsångest när han helt plötsligt inte skulle vara med pappa längre efter två veckor, fullt förståeligt men jag trodde inte att han skulle bli så hysteriskt ledsen som han blev.
För att få honom på andra tankar så åt vi middag vid parken igår och var ute en stund.
Sedan blev jag sugen på glass, banan & chokladsås så då skulle vi gå och handla det men innan vi ens kom så långt så började william vela om ifall han skulle gå med Kim eller mig.
Han följde i alla fall med mig och först gick det bra men sedan utbröt kriget, han skulle helt plötsligt ha annan glass och sen nån godis men då fick jag nog och sa åt honom på skarpen om vad vi hade kommit överens om att köpa och att vi inte skulle ha något annat än det hur mycket han än skrek och grät.
Det var ett sånt ögonblick då man känner att allas blickar är på än men men.
När vi kom hem var det som om de aldrig hänt och han åt glassen så nöjd.
Senare när han skulle sova så började han gråta igen över hans pappa men somnade till slut.
Kim och jag hade också en diskussion som gjorde honom lite sur så han gick hemifrån medan William ändå hade fullt upp med att gråta över sin pappa.
Imorse runt sju-åtta så var han ledsen igen men det gick över väldigt snabbt, la mig bredvid och sa att vi sover en stund till så kan vi ringa pappa senare.
Jag tycker det är jätte jobbigt när han blir så ledsen men det finns inget annat jag kan göra än att försöka trösta och vara positiv.
Det var helt enkelt inte en enkel och bra överlämning igår.

Morgon!

Nu ska vi äta frukost och egentligen är det helt fel för jag borde äta lunch nu men men..
Sedan har Kim lovat mig en långpromenad & fika.
Sen ska vi städa lite och förbereda god middag för trollet som äntligen kommer hem ikväll!
Nu tjatar Kim om att han vill ha sällskap så måste kila.
Förresten såg vi Burlesque i förrgår och den var så bra!
Rekomenderar folk att se den om ni inte sett den än.

Onepice



Joinade familjen OnePice för ca en månad sedan, en väldigt dyr investering men helt klart värd pengarna.

Efter lägret & midsommar.

Så hade Kim semester så vi stannade kvar på landet och njöt av extrem värme!
Beklagade mig lite då och då över att det inte blev Peace & Love för mig men hade inte klarat av det just då i alla fall.
Anakin var självklart med oss och som vanligt så blev det massa bus mellan Wille och Anakin, men de har ju roligt ihop.
Måste vara med på grabben bara för han har en tendens att vara lite ful mot hunden fast det blir ju bättre och bättre.
Vi åkte och solade & badade, åkte in till Sala och handlade, åkte till Månsan och badade där, gick förbi banken och tog ut pengar då slarviga jag glömt mitt nya kort hemma.
Den dag då vi var i Sala och gick på banken så passade vi på att kolla huspriserna och vi blev ju lite smått deppiga när vi såg en jätte fin villa med sjötomt, egen brygga, bubbelkopp ute och rätt stor tomt med utgångspris på 1 mille.
Sånt hittar man aldrig i Stockholm för det priset men vi har helt ärligt faktiskt kollat lite i Norrköping då vi tycker det är fint där men det ligger i framtiden & vem vet vart vi köper hus då, om det blir hus fast det blir det förmodligen.
Blev en hel del glass ätande och grillat när vi var på landet.
När man är på landet så tar man var dag för sig och planerar inget jätte stort för man vet ju aldrig med vädret eller orken.
Vi åkte hem igen någon gång under andra veckan i Juli.

Beställde ny bil igår! :)

Nu är nya bilen beställd och på väg hem, la ordern på bilen i onsdags och bekräftade den igår då Kims föräldrar kommit hem från Öland. Var och provkörde den också, vet inte om man får göra så men vi körde till babyland och tog en helt ny vagn (sån som jag redan har) och bad om att få prova att ställa in den i bilen då vi ska köpa ny bil. Det gick hur bra som helst och den fick plats med god marginal så nu slipper vi tänka på det. Sedan har vi bestämt att William ska sitta fram i bilen och minstingen där bak för att William gnäller alltid om att han vill se bilarna bättre och av erfarenhet så vet jag att de små oftast sover bra när man åker bil. Sedan är William den som kräver mest uppmärksamhet just nu och därför känns det bäst att ha honom fram när man kör ensam. Dessutom är det bara att byta plats om de skulle visa sig vara bättre så. Bilens färg fick bli vit för det fanns bara två bilar kvar med det paketet som vi ville ha och då slapp vi vänta i flera månader. Jag hade dock aldrig köpt en vit bil för det tycker inte jag är sportigt eller snyggt men denna bil såg helt OK ut i vit. Så nu slipper jag äntligen höra allt tjat om bil hit och dit från Kims sida för han är hur nöjd som helst med köpet och så blir vi av med den nuvarande bilen på köpet! Bilen är hemma om tidigast två veckor trodde hon och om senast en månad.

Nya Renault Megane






Dagens planer

Idag när jag väl orkar gå upp ur sängen så ska jag fixa lite här hemma.
Måste diska, dammsuga och vika den rena tvätten och byta sängkläder.
Sedan ska jag åka förbi mammas lägenhet och mäta hur stor ligg och sitt vagnen är när den är ihop vikt eftersom vi ska åka förbi Bilia igen och kolla på de två olika bilarna.
Igår kväll satt vi faktiskt och pratade om vår bostadssituation och att det faktiskt går att göra om lite i lägenheten ifall vi inte skulle hitta en perfekt lägenhet.
Exempelvis så använder vi inte ens barbordet i köket så om man monterar ned det så kan man ställa en säng där och sedan sätta upp draperier som gör att det blir mörkt där på kvällen.
Då skulle William kunna sova där och så behöver vi bara ha spjälsängen bredvid vår säng, det går i alla fall om man bara vill och vi vill inte flytta vart som helst.

Bilder från lägret
















Ung mamma & barn läger.

Nu när jag satt och kollade i kalendern på telefon så kom jag på att innan midsommar så åkte ju faktiskt jag och William på läger.
När jag blev gravid med William och gick till barnmorskan så berättade hon om två vuxna som håller i en mamma grupp för oss som fått barn tidigt, 14/15-23 år för att vara exakt, så hon gav dem mitt nummer och sedan ringde dem och berättade lite om gruppen.
Sedan började jag gå dit och träffade andra mammor som jag blev vän med och nu då så ringde Gunilla som den ena personer heter som håller i gruppen och frågade om jag ville följa med på det här och jag sa ja.
Så jag och fyra andra mammor fick träffa dem som höll i lägret över en lunch och så berättade dem tanken med det hela.

Lägret var underbart, det var så himla skönt att få äta frukost och få äta upp allt och inte behöva avbryta frukosten för att springa efter William när han ätit färdigt.
De hjälpte nämligen oss med sånt för att vi skulle få slappna av lite och så hjälptes vi mammor åt att passa varandras barn när det behövdes.
Varje kväll hade vi något som kallades "en stund av ro" vilket innebar 25 min avkoppling utan barn för då passade några av ledarna barnen.
Så vi låg på yogamattor och fick lyssna på avkopplande musik och så läste den ena några väl valda meningar för oss ur en liten bok som vi fick där.
Näst sista kvällen så fick vi mammor gå på spa.
Vi fick massage, handmassage och målade naglar, det var himlen!
William somnade innan det var min tur så jag kunde verkligen slappna av och njuta av att bli lite extra uppvaktad.
Under dagarna när vi inte åt, för de kändes som att vi åt hela tiden haha, så gick vi promenader med barnvagnarna, gick till stranden, lekte på gården, gick till Boo gård och fikade.
Från början visste jag inte att lägret var för ensamstående mammor men det gjorde mig inget ändå för de är ju så, jag är ensam med William och hans pappa har blivit en helg pappa.
För hans sida är det inte ett val han gjort men det är faktiskt tack vare honom som det blev som de blev så enligt mig ska han inte tycka synd om sig själv.
Det var i alla fall nyttigt för mig att få höra de andra mammornas berättelser om vad som hänt för då kände jag att jag verkligen har tur som har så många människor i mitt & Williams liv.
Det var fyra fantastisk dagar och jag lärde känna underbara människor som jag hoppas fortsätta ha kontakten med.

Saknar att vara ute och köra..




Dagen som varit.

Idag har jag inte gjort så mycket, skjutsade som sagt en kompis till Nynäshamn och sen åkte jag tillbaka till Kims jobb.
Bilen låter som jag vet inte vad, det är verkligen så att man överväger att inte ta bilen för att slippa höra på oväsendet.
Stackars alla människor som går utanför och får höra det.
Men som tur är så är ju det problemet över snart.
Ny bil på ingång, en Reanault Megane Sport Tourer för att vara specifik.
Vi åkte till och med & kollade på bilen innan middagen.
Får se när det allt är färdigt men det ska bli skönt med en ny fungerande bil utan problem som rymmer hela familjen utan problem.
Är lite smått oense om vilken färg som är snyggast bara men vi kommer nog överens när de väl gäller.
Men då detta är en dyr investering så har vi börjat överväga om vi vill byta lägenheten till den vi var och kollade på förut då vi tycker det kommer bli lite dyrt eftersom den hyran var rätt hög.
Så vi kanske kollar efter fler alternativ innan vi bestämmer oss, det är ju inte kris direkt så vi känner ingen press med att nöja oss med första bästa.
Nu ska vi sova och imorgon ska jag kolla efter ett par nya gå skor till mig då jag har bestämt mig för att ta tag i träningen.
Vill inte bli fet under denna graviditet och vill ha en lika enkel förlossning som sist så då är det bara att börja röra på mig!
Natti natti.

God förmiddag

Har varit vaken i några timmar nu, ser på Systrar i jeans Andra sommaren, den gick ju på tv för ett tag sedan så pappa spelade in den åt mig.
Har läst alla böcker så därför vill jag också se filmerna.
Ska strax dra ihop lite lunch innan jag måste klä på mig och åka.
Ska hämta bilen på Kims jobb och sedan hämta en kompis och skjutsa henne till Nynäshamn då hon ska till Gotland och inte kom dit annars, snäll som jag är så ställer man ju upp.
Har lite ont i magen idag men hoppas att det går över snart..

God natt!

Nu är det dags för mig att krypa tillbaka efter att ha varit fastklistrad vid datorn och tvn.
Måste dock säga att blimamma.nu är en mycket bra hemsida för oss kvinnor, först föderska eller omföderska de spelar ingen roll.
Finns mycket bra dagboks inlägg som gör att man inte känner sig ensam om att känna vissa saker och bra frågor som folk tar upp som man själv kanske tänkt på & någon gång ibland så hittar man någon person som är i en liknande situation som än själv.
Vips så har man hittat någon att utbyta idéer med och bara prata om graviditeten med, som verkligen är intresserad av det man berättar.
Super kul faktiskt!
Vi hörs nog imorgon igen, nu ska jag slå på en film att somna till.

Midsommar

Jag måste ju börja någonstans så det får bli här.
Jag och min lilla familj valde att fira midsommar på mitt land där mamma & pappa också var.
Kims semester började då så vi ville komma bort lite så det blev perfekt.
Men jag var tvungen att bryta en tradition..
Det blev inget dansande kring någon midsommar stång detta år, jag var så otroligt trött & orklös och det såg ut att bli dåligt väder så jag ville inte få William att ens vilja gå ned till midsommar firandet.
För det första så var han upptagen med ved klyvandet med pappa och min morbror så för att ens komma iväg hade jag varit tvungen att avbryta honom.
För det andra så orkade jag inte ta mig ned för att det brukar vara så fruktansvärt långdraget och förra året var hemskt!
Vi fick till och med gå hem innan stången var rest tror jag eller innan de hade börjat dansa och sjunga för William hade fått syn på en moped så det var rena kaoset.
När moped kaoset lagt sig så var det något annat han fick syn på, så till slut orkade vi inte vänta längre utan beslutade att det blev lugnast att gå hem.
Men vi hade det trevligt ändå så det gjorde inget att de inte blev någon "riktigt" midsommar firande detta år.
Anakin följde självklart med oss och som vanligt så är ju livet på landet för honom rena himlen.
Det var självklart inte bara glada miner då William har varit väldigt trotsig till och från nu under sommaren.

Ingredienser;

Bulgur
Kidney bönor
Svarta bönor
Vita bönor
Gurka
Plommontomater
Soltorkade tomater
Fetaost
Pesto vinäger

Koka upp bulguret och låt koka i ca 20 min.
Skär ned grönsakerna i en skål, häll bort "saften" från alla bönor innan ni häller ned dem i skålen.
Skär ned soltorkade tomater till lagom stora bitar.
Vänta tills bulguret är färdigt, häll i bulgur i skålen och rör sedan om.
Häll på pesto vinägern, färdigt!

mums!


Ensam hemma..

så nu har jag äntligen(!) tid för att uppdatera och ladda upp lite foton.
Håller just nu på att göra en vegetarisk sallad, kan låta lite ironiskt men det jag menar är att jag inte har nå kött eller liknande i salladen.
Åkte hem med pappa från landet istället för med Kim för han kände sig lite stressad att komma hem i tid då han skulle se på fotbollen med sin pappa.
De ser i stort sett alltid på alla hemma matcher tillsammans, för de som inte märkt det än så är vi familjen AIK.
Kim och hans pappa har även AIK tatueringar så det säger väl en hel del om vilket lag som gäller, fotboll är favoritsporten som jag förstått det och efter det kommer hockeyn.
Jag och Kim tyckte att hans sista dagar på semestern skulle spenderas i lugn och ro så därför åkte vi dit i torsdags eller fredags, jag minns faktiskt inte..
Mitt minne som gravid är förfärligt!
Nu är salladen klar, bulguren till salladen menar jag så nu ska jag äta.
Blir nog fler uppdateringar om sommaren efter maten.

V.15+4




V.14+2




Filmmys

Ser på Babar och hans vänner och jag älskar verkligen gamla barnfilmer!
De är mycket bättre än det mesta som görs idag.
William ville dock inte se på filmen så länge så nu leker han med lego tillsammans med mamma.
ne nu ska jag se vidare på filmen, vi kanske åker hem idag om vi gör det så ska jag se på Harry Potter filmen ikväll.

Makes me happy!

Jag måste bara säga att det är så kul att läsa possitiva kommentarer om vad ni läsare tycker om min blogg!
Fortsätt att kommentera för all del :)
När vi är hemma igen och jag har tid för att uppdatera ordentligt så ska ni få läsa om min sommar och så ska ni få en förklaring till varför jag uppdaterat så dåligt senaste tiden.

Pojke eller flicka?

Idag är det exakt en månad kvar till UL! :)
Brukar skoja här hemma om att det måste vara en flicka för då behöver vi inte skaffa nå fler barn men tjae de vore ju kul med en till pojke.
En perfekt lekkamrat åt Wille om några år.
Fast jag vill jätte gärna ha en flicka denna gång, så länge bebisen är frisk så får det bli vad det blir :)
Men som jag och Kim har sagt så är jag ju så ung att vi kommer kunna få en sladd om tio år och då är jag fortfarande så ung att mina vänner förmodligen kommer få sina första barn.
Lite komiskt är det faktiskt men om tio år är jag 29, Kim 34, William 12-13 och den i magen 9år om jag har räknat rätt.
tror dock att det kommer bli fler barn men när det får vi se när det är dags, ska jobba lite innan fler barn ens kommer på frågan.

Bilder från landet












Tillbaka i storstaden.

Hej kära läsare!
Det var ett tag sen jag skrev något men jag har absolut inte glömt bort er, jag har bara varit på landet i en vecka och har haft fullt upp med en son i trotsåldern, en hund & mina hormoner.
Så därför har jag inte ens hunnit uppdatera från mobilen.
Det har varit väldigt skönt att vara borta från Stockholm ett tag, vi har haft mycket kul även om det har varit riktigt jobbigt med en del tjafs med William.
Nu ska jag och Kim se på film innan vi somnar men det blir en uppdatering och lite bilder imorgon.
God natt!

V.13+2




RSS 2.0