Ös på med tips?!

Eftersom min telefon dog så tar jag gärna emot tips från er läsare på mobiler som ni rekommenderar!
Har hittills läst lite om Nokia som är vattentålig och det ska även finnas någon Samsung som också är vattentålig.
Det jag letar efter är bra batteritid, relativt tålig, gärna snygg design, inte för stor & klumpig, bra kamera är ett plus.
Så nu har ni ju en vecka på er att kommentera detta inlägg.

Vi drar långt härifrån..

Efter att vi har hämtat min jacka ska vi börja packa väskorna och har jag tur hinner jag även ta upp lådor ur källaren med för små kläder och fylla dom med det som är för smått nu och kanske till och med organisera lite för då kan Kim ta upp dom lådorna när han åker.
För idag åker vi upp till landet över påsken, Kim åker upp på torsdag efter jobbet och därför åker vi upp idag så att vi hinner vara där längre, sedan åker vi hem med Viola på söndag (får se om Wille vill med) då det är någon match på måndagen som Kim vill se och så kommer William hem på måndagen om han inte åker med oss.
Ska bli skönt att komma iväg några dagar eller ja nästan en vecka och få andas frisk skogsluft, slippa alla stress, kunna gå ut som man vill, njuta av villa livet och låta min morbror träffa barnen.
Skidor ska med så det blir även lite träning för min del då jag inte åkt långfärdsskidor på riktigt riktigt länge, tror det är något år sedan sist om jag inte minns fel.
Imorgon åker nog jag och mamma in till Sala med Viola för att kunna fönstershoppa lite och bara strosa omkring, gå in på Linneskåpet när vi ändå är där och självklart lär vi handla mat också även fast min morbror skulle handla lite idag.
Resesängen kommer förmodligen inte få plats i bilen nu så det blir att prova två nätter i vanlig säng för hennes del, tänkte att hon får sova bredvid mig i dubbelsängen annars finns nedre sängen på våningssängen som hon kan testa att sova i.
William sov ju aldrig i spjälsäng och har haft vanlig säng i stort sett sedan han var liten när han inte kunde sova bredvid mig längre så det borde gå bra, enda som jag tänker på är att hon rör sig en del men det kanske hon inte gör då det vet vi ju inte.
Testa lär man ju göra för att få veta, om någon timme åker vi fast jag tänkte nog laga middag innan så att dom inte behöver åka halv hungriga.
 
Eftersom jag inte har någon telefon kommer det inte bli någon uppdatering på resten av veckan om jag inte får låna Kims telefon.

Vi är ett grymt team

Från idag är William påskledig i minst en vecka framöver och det är så himla skönt att slippa gå till dagis och så trevligt att ha någon hemma som man kan prata med och mycket mysigt att kunna göra saker.
Idag har vi dock ägnat hela förmiddagen till att tvätta i tvättstugan & hemma för att ha så mycket rena kläder som möjligt att kunna packa ner, sortera bort för små kläder och slippa tvättberget.
Har fått 6 maskiner tvättade och min vinterjacka så nu finns det massor av rena kläder här hemma.
Som belöning för att vi har varit så duktiga har vi nyss fikat på varsin bulle och Viola fick också en men hon åt inte ens en tredjedel av bullen så denna gång var hon väl inte sugen eller så var det inte så gott.
Vid tre tiden ska vi gå ner till tvättstugan för sista gången för att ta upp jackan som borde vara torr då eftersom den torktumlats i mer än 1 timme.
 

Våffeldagen var poppis här hemma!

Igår var det den omtalade våffeldagen och den kunde vi inte missa om vi så hade velat för någon har påmint oss hela tiden och räknat ned dagarna haha.
Så igår böjd jag och Viola över mamma/mormor på våffellunch eftersom jag behövde hennes hjälp med att följa med till Telenor butiken och även till butiken där jag köpte vagnen då jag undrade om jag kunde få nytt stänkskydd då det ena ramlade loss och jag råkade trampa sönder det där fästet satt.
Dom skulle åter komma då hon var ensam i butiken just då men det trodde hon eftersom vagnen inte ens är 2 veckor.
Viola glufsade glatt i sig några våfflor och sa "mm" högljutt när hon fick mosade hallon och grädde på sina, såg riktigt gott ut när hon åt!
 
När vi hade hämtat på dagis kollade jag om dom hade fått våfflor där för då hade Kim fått klara sig utan eller fått till kvällsmål men det hade dom inte så jag grädde våfflor till grabbarna.
Men det var William som blandade ihop alla ingredienser och det var även han som hackade ned korven i bitar helt själv till min och Violas korvstoganoff.
Han är så otroligt duktig i köket, pojken förtjänar en egen kockmössa och ett eget litet kök i hans höjd om vi hade haft utrymmet och pengarna.
William tyckte att det var "så otroligt gott", "himmelskt gott" & "fantastiskt gott" med våfflor sa han några gånger under middagen, väldens gulligaste pojke!

Jag är FÖR klantig ibland..

Efter att jag hade kommit hem i lördags natt så skulle jag bara gå på toa innan jag skulle lägga mig men då händer något jag alltid skrattat åt när det hänt andra.
Jag tappade min Iphone i toaletten...
Usch och usch igen vad äckligt.
Med tanke på sprickan genom hela skärmen och att det har lossnat en bit i ena hörnet så förstår ni ju själva att den fick total fnatt.
Under söndagen förde jag över allt från telefonen till datorn och tur var det för i måndags morse la telefonen av.
Så då lånade jag ena personalens telefon och ringde mamma för att be henne åka till mig så att jag kunde åka in till stan och lämna in den hos Telenor.
Nu är jag utan telefon och jag vet inte hur länge faktiskt, det beror på om jag ska hålla mig till Iphone eller om någon vill köpa den nya telefonen jag kommer få för jag är lite sugen på någon annan mer tålig telefon nu.
Blir utan telefon i minst en vecka och vill ni mig något finns jag på facebook och annars kan ni nå mig genom min mamma eller genom Kim.

En väldigt nöjd morsa!

Hemkommen efter en halv sen kväll och ska tvätta bort smink för att sova.
 

Girls night out!

För någon vecka sedan blev jag inbjuden till ett event på facebook, kände igen några av dom som hade tackat ja jag jag klickade ja utan att först kolla när det var.
Men sedan läste jag igenom eventets sida och såg att det var en mamma vän till mig som hade tagit initiativet till en träff utan barn och jag kände att det här kan bli kul!
Det bestämdes att vi skulle äta middag och sedan gå på bio, vi tänkte äta på Bröderna Olsson men när dom kom dit så var det 1-1½ timmes väntetid och det kände vi inte för då vi hade en bio att passa.
Jag kom tio minuter sent så dom andra tjejerna gick till restaurangen och kollade väntetiden för dom hade mailat och frågat om man kunde göra en reservation för 9 personer men det gick inte utan svarade att vi kunde gå dit och sitta i baren medan vi väntade.
Istället bestämde vi oss för Medis kök & bar och där hade vi tur för vi fick bord på en gång när vi kom fast ena tjejen fick sitta på kanten men det gjorde nog ingenting.
Vi hade väldigt trevligt och jag är så himla glad över att jag blev medbjuden!
Visseligen hade vi helt sjukt oflyt med maten och våra beställningar och notan..
Det blev fel i köket så dom började med att komma ut med 7 beställningar kyckling när det var 1 av oss som hade beställt det, jag fick mina två sista rätter när dom andra hade ätit upp, efterrätten blev väldigt sen, notan var fel med säkert 500kr om inte mer.
Men ärliga som vi var så betalade vi för oss själva istället för att bara dela på notan och gå.
Dom bad om ursäkt och bjöd på kaffe/te (lite halv snålt kan jag tycka..dom hade kunnat bjuda på drickan också) och förklarade att dom testade ny personal idag och hade haft fullt upp i köket.
Nåväl så kan det vara och nu hade dom tur att vi var snälla kunder som kom, åt, betalde och gick utan bråk över allt som var.
 
Vi åkte sedan till Sergel då det var enda biografen som visade filmen och hade 7 biljetter bredvid varandra och nu i efterhand var det bra att dom bokade bion 21:30 för annars hade vi aldrig hunnit!
Det blev Oz - The great and powefull fast inte i 3D.
Jag tycker faktiskt att den var bra och rekommenderarer er absolut att se den och gärna i 3D om ni gillar det för då blir nog effekterna ännu bättre.
Jag hade en riktigt bra kväll rakt igenom och ser fram emot nästa gång ett tillfälle dyker upp att umågs med vänner och bekanta utan barn.

Första bullen!

I lördags vaknade jag väldigt tidigt och för att hinna med något under dagen gick jag upp & åkte och handlade med William trots att Kim blev jätte grinig över att han inte fick sova längre än halv nio, lite smått otacksamt tyckte jag då tröttheten var självförvållad eftersom han satt uppe och spelade i fredags..
Men när han hade vaknat till och förstod att jag valde bästa tidpunkten bad han ursäkt, det var faktiskt för att han skulel få en mys morgon med bara Viola som jag åkte med William som gillar att handla.
När vi kom hem så åt vi lunch och sedan skulle Viola sova så då spelade grabbarna Super Mario kart medan jag plattade håret.
Det var tänkt att vi skulle fika medan Viola sov men Kim lade sig på mig i sängen och det blev en enda hög av mos i Williams säng så någon fika hann vi inte med men bus & mys blev det istället.
Fikat råkade bli när Viola hade vaknat och då kändes det så elakt att hon inte skulle få något så det blev bulle & saft för henne också så nu har hon fått smak för det men äsch hon är så duktig på att äta annars så jag är inte oroad.
Det såg väldigt gott ut när hon åt!
 

En fredag fylld av mys

Hann ju aldrig uppdatera om slutet av förra veckan men nu har jag tid att göra det.
William hade först sagt att han ville vara hemma men ändrade sig så det blev dagis ändå men jag och lillan skulle i alla fall till öppna förskolan och eftersom det var öppet under lunch tid var vi tvugna att ha med matlåda.
Så efter jag hade gett dom frukost ställde jag mig och lagade lunch till oss då jag vill undvika alla onödiga kostnadet, sedan gav jag William instruktioner och hoppade in i duschen.
Väldigt ovanligt att jag hann med så mycket under morgonen utan att bli super sen, med nytvättad hår & matlåda med i skötväskan hann vi med bussen som gick tjugo över nio vilket innebar att vi 'bara' kom en halvtimme sent fast det gjorde ingenting.
Efter att vi hade lämnat på dagis så skyndade vi oss till tunnelbanan för att möta upp Ebba & Abbe då vi skulle göra sällskap till öppna förskolan då hon inte pluggade.
I fredags var det väldigt många på öppna förskolan, det som alltid har varit så lugnt på fredagarna men jag kände det på mig för det hade pratats lite i en grupp på facebook om att ses på öppna och tydligen var det många som verkligen kom.
Väldigt kul att få ansikten på dom man brukar prata med i de olika grupperna men jag hann inte riktigt prata så mycket med alla så jag tog initiativet att vi skulle försöka ses en annan dag också dom som ville.
När öppna förskolan stängde så gjorde vi sällskap med Nathalie och hennes barn på tunnelbanan & så fick det bli en tidig hämtning på dagis för jag orkade inte åka hem för att vara tvungen att gå hemifrån bara en kort stund efteråt.
För att slippa massor av tårar när jag hämtade tidigt så mutade jag honom med fika och det underlättade en hel del, fult gjort kanske men äsch det var ju ändå fredag haha!
 
Det var ju match på tvn så svärfar kom över då och tittade med Kim, jag frågade om han skulle äta middag med oss men Kim var säker på att han skulle äta hemma men icke då för sedan säger Kim att han tydligen skulle köpa med mat på vägen.
Snacka om dålig koll vi som åt så god mat dessutom, lövbiff & potatiskroketter med fetaost sallad.
På kvällen var jag dock jätte trött vilket kanske inte var så konstigt med tanke på det höga tempot dagen hade bjudit på och jag skrev ju att jag gick och la mig väldgt tidigt trots att svärfar var här men oj vad skönt det var att få sova ut.

"Det är snöstorm ute"

Det sa William och tar sedan på sig skidglasögonen. Han hade bråttom så glasögonen hamnade snett haha.


Bus och mys hos grannen

Några bilder från dagen.


På väg till grannen

Idag ska vi träffa Jacob och äta våfflor så nu ska vi gå över gatan, skönt det är med grannar!


Uppe med tuppen

Jag hade tänkt gå upp på toa snabbt och sedan sova vidare men icke det gick inte alls något bra så jag låg bara i sängen och drog mig innan jag gick upp till William som redan var vaken.
Nu ser vi på barnprogram och jag funderar starkt på om vi ska klä på oss & åka och handla medan grisarna sover eller om vi ska gå ner till tvättstugan och slänga i några maskiner tvätt.
Skulle också vilja baka bröd men får se om det hinns med idag.
Jag är förvånad över att Viola inte har vaknat än faktiskt, hon som har börjat vakna tidigt senaste tiden men inte idag och just idag kunde jag inte sova ut.
Måste bero på att jag la mig så tidigt igår kväll.
Ne nu ska jag fixa lite här hemma, uppdaterar senare.

Tidig kväll för mamman

Är olidligt trött nu och även fast svärfar är här och tittar på matchen så har jag lagt mig.
Ska berätta imorgon varför jag är så otroligt trött nu.
Kommer behöva energin imorgon för då blir det ingen tidig kväll inte!
God natt på er.


Heldag på öppna förskolan

Idag hämtade jag grabben tidigt på dagis för att åka till öppna och hinna dit till sångstunden.
Nu blev lämningen så dålig imorse så hade vi inte åkt till öppna förskolan hade jag hämtat tidigare ändå..
Vi var där till två ungefär och hann med sångstunden, det är så mysigt att se hur duktig Viola har blivit på att följa med i rörelser till dom olika sångerna.
Ännu mysigare är det när vi sjunger Hästen Plopp, som dom fullkomligt älskar båda två, då sitter dom & hoppar på mina benen och skrattar så att dom nästan kiknar!
Idag hade jag tagit med mig piroger till mellanmål, bullar & så köpte jag oss varsin donut att mumsa på.
Kände för att skämma bort Wille idag med massor av kärlek och mys.
Bullarna hann vi dock aldrig äta upp så nu kan vi fika på dom imorgon och dessutom träffade vi mormor en kort stund på öppna, hon skulle lämna en viktig sak till mig.
Vi stannade på middagen idag och då kom Ida dit med hennes pojk.
Det pysslades lite idag och William gjorde ett påsk kort & målade två mini ägg och limmade på fjädrar.
Viola och jag gjorde en påsk present till svärfamiljen.
Dom åt båda två väldigt bra av kycklingsoppan och den var rätt god men lite stark vilket William påpekade.
Strax efter att vi hade ätit upp så började vi göra oss i ordning för att åka hem och eftersom Kim hade gymmat blev vi hämtade vid Södra station.
Eftersom William inte åker vagn och vi inte ens äger någon billig begagnad syskonvagn så tycker jag det är elakt att åka kommunalt hem.
För så fort vi skulle sätta oss ner på varsitt säte kommer han bli trött, efter några stationer sover han säkert och att då sen behöva väcka honom för att gå hem i kylan..nej usch det är tortyr enligt mig.
Så det passar bra att han gymmar på torsdagar och att vi äter där när vi känner för det.
Hur som helst somnade William i bilen på vägen hem och sov vidare i sängen efter att jag hade klätt av honom alla kläder.
Men Viola den lilla räkan hon var vaken hela vägen hem och somnade sedan i sängen, tror dock hon hade somnat i bilen om hon hade haft napp.
Så vid tjugo i åtta hade vi två sovande barn och hela kvällen för oss själva.
Det var rätt givet att vi skulle se två avsnitt av SoA och sedan lägga oss.
Nu ska jag sova för imorgon blir det öppna förskolan under förmiddagen och William får bestämma om han vill till dagis eller inte, hur som måste vi hämta ryggsäcken.
Sov så gott allihopa!


Lilla älsklingen!

Hon är ju för tokig ibland haha!
När hon lyckades resa sig upp sa hon "Yee".


Väntar på bussen


Det är mycket nu igen..

Ni märker ju att jag skriver lite men det finns en anledning till det och de är att det är ganska rörigt just nu.
Vi har många bollar i luften och några garnnystan att reda ut här hemma, går inte in på några detaljer just nu men så att vi inte går och tror fel.
Vi har inga som helst diskussioner om att gå ihop eller 'ta en paus' utan detta rör annat.
Sedan är ju Viola inte liten längre vilket gör det svårare att hinna blogga på dagarna och ibland börjar jag ett inlägg men hinner aldrig skriva färdigt..
Föredrar att skriva på datorn men det har inte blivit så mycket tid framför den heller eftersom vi är helt fast i vår serie just nu.
Men imorgon ska jag försöka hinna för då gymmar ändå Kim och sen är det säkert någon match på TVn på kvällen och ingen serie som jag följer.
Nu ska jag sova för imorgon blir en fartfylld dag, god natt!


Såhär blir pärlan ihopfälld!

Har fälld ihop den på övre bilderna med sittdelen på, bakåtvänd & framåtvänd.
Nedre bilderna är chassit ihopfällt först och sittdelen ovanpå både med 'rätt' sida upp och med 'fel' sida uppåt.
Mycket mindre än Brio Happy Kombi som vi hade innan men som vi nu försöker få såld.


Myser med Ben & Jerry

Vi hade det lite mysigt nu under kvällen framför två avsnitt av Sons Of Anarchy med lite glass.


Åh gott med piroger!

Sådär efter någon timme är jag äntligen färdig med pirog bakandet.
Det blev med taco fyllning, köttfärslimpa fyllning & två med jordgubbar och hallon.
Väldigt udda men kanske är gott ändå, testade helt enkelt något nytt och tömde kylskåpet på rester samtidigt.


Äntligen stabiliserat mig!

Vägde mig igår när vi var på BVC och än så länge har jag fortfarande inte gått ner i vikt.


Piroger står på schemat

Äntligen har jag tagit tag i det och bakar piroger idag fast med taco köttfärs fyllning.


Storebror premiär kör vagnen


Umgås med mormor

Matar änderna nere vid långbro.


På väg till fruängen

Lillan har sovit så gott sen hav tolv och sover än.


Vilken duktig hjälpreda!

Helt chockad över hur bra William var på att skära gurka och hur försiktig han var med kniven!
Hjälpte till med grönsakerna till tacosen.


Tillökning i familjen

Det fick bli en Emmaljunga Ozone pp black/red då vi gillade den färgen mest & den fanns i lagret.
Hon satt inte alls så bra i nitron så valet var inte alls svårt.
Det är som om jag blivit kär på nytt, fast i en vagn denna gång.


Mys nere vid sjön med grannarna


Här ska det byggas räls


Uppe med tuppen igen..

Vet inte om detta är en slump eller om det alltid tänker vara så här nu men klockan är kvart över åtta och dom åt frukost för tjugo minuter sedan.
Dom var vakna innan sju eller däromkring fast då behövde jag tack och lov inte gå upp för dom lekte tillsammans i säkert en halvtimme.
Fast visst är det lite skönt att vakna tidigt för man hinner så mycket mer under dagen då och det är ju bra att vänja mig.
Detta kommer ändå vara vardag i sommar och höst skulle jag tro och beroende på vad jag börjar jobba med när hon går på dagis kanske det blir ännu tidigare morgnar.
Kim får sovmorgon idag för han kom hem sent efter en kväll med grabbarna.
Idag ska vi ned till sjöön som ligger i vår skog med våra grannar och leka, grilla korv & umgås.
Kommer nog bli jätte roligt för barnen eftersom grabbarna älskar varandra och nu går ju Viola så då hänger hon nog med på ett hörn.


Det fanns en anledning

Jag vet att jag uppdaterade uselt förra veckan om jag ens skrev något på hela veckan? det kanske bara blev bildinlägg.
Hur som helst så blev det så för att jag fortfarande mådde lite halv dåligt efter missfallet och hade ingen lust med att skriva utan hade nog med att få ihop vardagen kändes det som.
Har försökt undvika det på något sätt, lite som att det som man inte pratar om finns inte/har aldrig hänt men det funkar inte så.
Sedan jobbade jag även förra veckan måndag till onsdag och sedan åkte jag med vår gemensamma kompis mellan onsdag till torsdag när han jobbade natt och fy sjutton vad jag har saknat att åka lastbil.
Verkligen älskar känslan av att sitta så högt upp och köra något så stort, tungt och långt. Nu satt jag visserligen bara bredvid och hjälpte till vid lossning men ändå.
Nog för att jobbet som telefonförsäljare har bra tider men det är en helt annan känsla att jobba med det än att vara ute och köra.
Nu har han jag åkte med faktiskt riktigt schyssta tider så hade jag haft liknande tider hade jag inte klagat, 02-12/13 skulle innebär tidig hämtning för barnen och inga monster långa dagar.
Efter han hade slutat så mötte jag upp mamam och var på öppna förskolan med barnen & stannade även på middagen och blev hämtad av Kim efteråt så det var full rulle hela tiden från onsdagen till torsdag kväll när jag fick sova.
På fredagen åkte vi till öppna förskolan på morgonen, sedan hem till Calle på eftermiddagen och ordnade mig en ny tatuering & sedan myste vi till det på kvällen eftersom Kim inte var hemma.
Lördagen minns jag faktiskt inte vad vi gjorde just nu men förmodligen inget speciellt.
På söndagen åt vi middag hos min svärfamilj och det var faktiskt svärmor som påpekade att jag hade uppdaterat dåligt för hon hade inget att läsa haha, då kände jag att när till och med svärmor påpekar det så måste jag ta tag i det.
Nu mår jag i alla fall mycket bättre och känner mig gladare än förra veckan!

Jag är kär..

Innan syrran hade slutat jobba så gick vi till en barnvagnsbutik jag inte minns namnet på just nu för att klämma lite på Emmaljunga vagnar och jämföra med den Brio jag hade fastnat för innan och helt plötsligt blev jag kär igen, i en Emmaljunga Ozone.
Så nu har jag äntligen bestämt mig för vad det ska bli för vagn efter flera månaders letande efter den perfekta vagnen!
Jag har alltid hatat dom ergonomiska sitsarna men i och med det ställbara fotstödet så känns denna vagn nästintill perfekt och hon satt bra i den, sov bra i den då jag lyckades lyfta henne mellan vagnarna och hon sov vidare ändå, den hade otroligt skönt gung, lagom små hjul fram och möjlighet att byta till vinterhjul & knäledshandtag som kunde ställas så att William också kunde köra vagnen.
Nu ska jag få Kim att klämma på vagnen i helgen så att vi kan bestämma oss för att köpa begagnad eller beställa helt ny, oh jag är så lycklig haha.
 
Denna vagn ville jag ha fram tills idag.
 
Denna vagn kommer det bli. (kanske inte just den färgen men får Kim bestämma så blir det helsvart..)
 
 
Som dessutom har TPU-hjul, läs mer om dom här.

Du är så tokig ibland!

På bilden när hon vänder sig bort har hon ett raseri utbrott över nåt dom inte gick som hon ville.
Sekunden senare var det frid och fröjd som ni ser.
På sista bilden försöker hon gömma sig från kameran.


Det är så frestande att göra tvärtom

Jag bad honom att försöka att inte titta på gubben som hade fått i sig för mycket vuxen dricka men det gick sådär haha!
Råkade själv titta för att se om han satt kvar och då väser William "men mamma titta INTE dit", ja han lyssnade ju på vad jag sa i alla fall.


Vilken underbar fredag

Förutom att Viola vaknade med tuppen imorse vilket aldrig händer annars och att detta var den enda dagen vi verkligen hade kunnat sova ut och dra oss i sängen eftersom dagis var stängt idag så har vi haft det så mysigt idag.
Började med en lugn god frukost utan någon som helst stress och tittade sedan på barnprogram en stund, satte sedan på musik och började klä på oss för att komma iväg.
Skulle ha gjort sällskap med Nathalie från tunnelbanen till öppna förskolan men dom var mycket snabbare än oss med att komma ut så dom åkte i förväg när och så sågs vi där istället.
Idag var det ganska många där ett tag men ändå så gick det jätte bra idag och vi hade det super mysigt, åt lunch och hade sångsamling sedan fick William spela lite på paddan för att han inte skulle börja med dumheter & komma ned lite i varv.
Passade på att ta varje tillfälle i akt att få mysa lite med Malins 5 veckors bebis men vi är några stycken som hemskt gärna kastar oss över henne, som hungriga gamar i öken haha.
Vi åt varsin smörgås vid halv ett och några havrebollar som Hanna bjöd på då hennes yngsta son fyllde 1 år igår, dom var verkligen jätte goda!
 
Igårkväll hade jag och en kompis bestämt oss för att vi och en till mamma skulle ses hos henne och äta middag, ta det lugnt och mysa lite med barnen då hennes kille skulle åkt iväg men tyvärr blev det ändrade planer då jaktsäsongen tydligen slutade idag och han blev hemma.
Så för att ändå göra något utav dagen och kvällen så hade jag turen att mamma ringde mig & hade köpt en kalender åt oss så vi bestämde oss för att mötas upp i stan så jag kunde få den efter öppna förskolan stängde.
Det var väldigt uppskattat av William och han sa sedan att det var väldigt mysigt att möta mormor idag och dessutom även syrran efter att hon hade slutat jobbet.
 
När vi kom hem hade jag egentligen ingen som helst lust att laga mat då jag var inställd på att inte behöva det ikväll så vi bestämde oss för tacos först (enkelt, snabbt och gott) & ringde Bella för att fråga om hon hade några planer ikväll eller om hon ville komma över.
Hon var tyvärr upptagen och Kim blev rätt sotis när jag sa att vi tänkte äta tacos idag så jag ändrade mig och lagade lövbiff & potatiskroketter som barnen fullkomligt älskade!
Jag fick höra att "den här rosa såsen i köttet är ruskigt god mamma", vem blir inte varmt i hjärtat av att få höra sånt?
Men hade William fått bestämma hade det blivit blodpudding..tack och lov för att han är ett litet barn så att jag kunde köra över honom för det vägrar jag äta som fredagsmat.
Efter middagen blev det massa lek och bus och dans till musik som numera är vardag här hemma, vart tvungen att duscha Viola då hon hade kletat mat i håret och sedan sprang tiden iväg som vanligt och vi åt ett lättare kvällsmål innan jag la dom.
Läste törnrosa och halva snövit idag innan jag själv somnade i sängen men vaknade sedan av Violas skrik så efter att ha gått in till henne några gånger sov hon också.
 
För att summera fredagen så har jag älskat den rakt igenom & ett extra plus i kanten blev det när jag hann prata en kortis med en gammal nära vän idag och fick hans nya nummer.

Morgon mys i soffan

Vi ser på barnprogram nu efter frukosten och för en gång skull går det något bra.
Först var det byggare Bob & nu är det Nicke nyfiken.
Viola tittar inte direkt utan hoppar i soffan, läser bok, pratar högt & sen sitter hon ibland och tar det lugnt.


Vilken storebror!

Så himla gulligt att han klär av henne när vi kommit in och så duktig han är som lyckas och även hon som inte skriker.


Varför gör man ens så?

Hade ställt mitt alarm på att ringa vid två tiden för det hade varit perfekt att vakna då men då trodde jag att jag kunde ligga en liten liten stund till med avstängt alarm.
Förstår inte varför jag ens fick för mig att göra så och hur kunde jag tro så bra om mig själv.
Självklart vaknade jag halv tre istället och har fått stressa med att klä på oss och något mellanmål hann vi inte med.
Hon fick lite vindruvor medan jag klädde mig mig men något mer hann vi inte.
Hann inte med bussen som går fem i tre utan tog den som gick tio över men vi träffade på Nathalie och hennes två fina flickor på vägen mot bussen.


Åh så mysigt

Nu ska vi sova lunch efter att ha myst i sängen i fyrtio minuter ungefär.
Hade tänkt bara piroger nu men det får vänta för jag känner mig lite trött & kommer behöva extra energin eftersom Kim gymmar idag efter jobbet och kommer då hem senare.


Dessa eviga bluffmejl...

När ska dom sluta, känns som att jag får dom dagligen om allt möjligt skumt.
Oftast från "Swedbank" men nu har jag koll på mina saker så jag öppnar inte ens sådana mejl utan kastar dom direkt.
Lider med alla dumma människor som går på allt detta och riskerar att få konton hackade och tömda.
Var på er valt och var kritisk mot konstiga email!


Snart sover jag på balkongen...

Eller i badkaret det funkar ju det med!
Är så otroligt trött på gnäll under kvällen/natten när jag ska sova.
Först hade vi det jobbigt när hon fick sin 5e tand och nu är det jobbigt för att hon är förkyld.
Nu har förkylningen börjat släppa lite men då hostas det istället.
Stackars liten såklart men blir helt knäckt av sömnbristen, tack och lov för att William sover på nätterna!
Tror dock inte att Kim hade uppskattat om jag hade börjat sova någon annanstans för då skulle han få gå upp och leta napp varje gång hon gnäller.
Anledningen till att jag väljer badrummet eller balkongen är för att det är dörr dit så ja kan stänga ut/in mig haha.
Börjar bli lite övertrött känner jag och då blir jag en aning flamsig & oseriös men det bjuder jag på nu.
Nu låter det som att hon sover djupt igen så då ska jag passa på.
Imorgon blir ännu en fartfylld dag för oss som det ser ut nu, natti.


Snabb god middag

Recept på het korvstroganoff

Ingredienser :
Gul lök
Vitlöksklyfta
Olja
Svartpeppar
Grillkrydda
Matlagningsgrädde
Tomatpure
Falukorv
Ris
(Morötter)


Koka 4 portioner ris enligt anvisning på paketet.
Hacka 1 gul lök & 1 vitlöksklyfta
Bryn löken i olja samtidigt som du hackar ned korven i mindre bitar och ha sedan i korven.
Ha i 2-3 msk tomatpure och 1-2 dl chilisås, strö över 1 tsk svartpeppar & 1 tsk grillkrydda och rör runt.
Tillsätt sedan 2,5-3 dl matlagningsgrädde, rör runt och låt puttra i ca 3 min.
Servera med nykokt ris & sallad om så önskas (lämpligtvis riven morotssallad)

Eftersom jag inte går på mått när jag lagar mat har jag gjort en uppskattning på hur mycket jag tror att jag har i av allting.
Så ni får smaka er fram till det rätta för er.

William ville ha korvstroganoff så de fick bli det idag.
Så enkelt och snabbt men gott!
Köpte hem het chilisås idag istället för den vanliga och nog blev den lite het i munnen.
Men ändå åt båda barnen två portioner var så det måste ha varit gott också.


Jobbig dille jag har fått..!

Har blivit helt besatt i The Sunds och tre av deras låtar, dom tre högst upp på listan på bilden.
Gärna med mycket bas och hög volym!
Tur att barnen älskar musik och dansar så fort musik spelas haha.


Ett litet förtydligande..

För att ni läsare ska förstå detta bättre så ska jag göra det tydligt för er så att ni inte tror jag är någon hitler.
Det här med att William har kissat på sig två gånger sedan helgen och att det inte är några olyckor även om han säger det.
Anledningen till att jag säger så är för att när han har råkat kissa på sig så har det varit lite och han har berättat det på ett helt annat sätt än nu.
Dessutom så när han blev blöjfri vid 2,5år så kan jag räkna tillfällena han kissade på sig på händerna.
Plus att då stört grät han för att han så gärna ville kissat på pottan/toaletten och nu grät han verkligen inte
Alltså känns det inte så troligt att han råkar kissa på sig två gånger på några dagar när han är 4år.
Och absolut inte så att byxorna är helt dygnsura!
Men det finns säkert någon anledning till detta så vi får se till att luska fram den och se ifall han slutar då.


Älskar effektivitet!

Jag har sagt det förut och säger det igen, jag fullkomligt älskar dagar då jag får typ tio saker gjorda.
Idag har vi lämnat kim på jobbet imorse, hämtat upp mamma, lämnat på dagis & sedan åkte vi tjejer till Sickla och handlade.
Efteråt kollade vi på vagnen jag kärat ned mig i och jämförde med andra vagnar.
Men efter lite tråkig fakta igår så tänkte nog mamma gå förbi Brio butiken imorgon när hon ändå ska in till stan så får hon fatta sig en egen uppfattning.
Vi åkte även till Barnens hus för att jag hade hoppats på att dom sålde Emmaljunga då Lekia inte gör det men icke.
Verkar bara vara Babyproffsen som gör det tyvärr..
Efter handlingen lämnade jag av mamma i Gullmarsplan och åkte hem.
Viola sov då så jag passade på att dammsuga hela lägenheten & skura golven i hallen, Willes rum, köket och toaletterna.
Sedan har jag diskat och när jag var klar hade det blivit dags att hämta pysen så jag fick väcka Viola och gå till bilen.
Hämtade på dagis och när vi kom hem skulle jag bara förbereda middagen fort för att sedan åka igen men då skickade Kim sms och sa att han får skjuts hem idag.
Så nu har vi fikat och jag ska börja förbereda middagen men har inte riktigt bestämt mig för vad jag är sugen på idag.
Jo men juste vid två tiden kom en tjej och köpte vår gamla bilbarnstol så nu tar inte den heller någon plats.
Bara hoppas på vagnen för nu när den är rengjord & ny servad vill jag inte använda den mer men jag kan heller inte låta Viola gå till dagis..
Hoppas på att hon som tittade på vagnen igår hör av sig idag.


Går omkring i butiken

Prinsessan fick gå lite när jag och mamma handlade mat.


Vilket kaos!

Igår efter vi kom hem från dagis blev det inte riktigt som jag hade tänkt utan raka motsatsen faktiskt.
Vi skulle ha fikat och så tänkte jag göra rent vagnen medan dom åt eftersom en tjej skulle komma & titta på vagnen.
Det första som händer när vi kommit hem är att William kissar ner sin toalett, han hävdar att det var en olycka men nej det gjorde han med flit, så han fick vackert torka upp det själv.
Samtidigt klädde jag av Viola och tog upp det jag handlat till middagen.
Börjar göra rent vagnen & kollar med jämna mellanrum till grabben som tar alla möjligheter som finns till att högljutt klaga.
Hade satt på musik så Viola skulle vara på bra humör och gick sedan in i badrummet för att göra rent hjulen till vagnen.
Av någon anledning känner inte William för att berätta att det ringt sex gånger så till slut ringer hon på dörren.
Då var han färdig med sin toa så jag bad honom duscha medan jag visade vagnen.
Men nej det ville han inte heller göra så han stod och gnällde i badrummet samtidigt som Viola gick omkring och ibland även ut till mig.
Dessutom pratade hon inte svenska så det tog lite tid när hennes mamma fick översätta allt för henne.
Skulle höra av sig idag när hon pratat med sin man så får vi se om dom köper den eller inte.
Middagen blev försenad och båda blev gnälliga då så jag kände mig helt sönderstressad igår!
Men bullen får vi äta idag istället för vi hann inte fika på kvällen för klockan blev så mycket.
Självklart berömde jag honom som städade sin toa så duktigt!


På väg till mormor

Även fast hon är dunder förkyld så måste hon få gå lite så vi passade på medan vi väntade på bussen.
Sedan fick hon sitta på eget säte men slutade i gnäll & skrik så nu sitter hon i vagnen så nöjd och glad.
Vi ska bara hämta en sak och sen ska vi hemåt igen fast jag ser nu att det nästan är lunch tid så vem vet om mamma bjuder på lunch.
Viola kommer nog bli jätte glad när hon får se mormor.


Tolkar detta som att den är godkänd

Fick hem nya bilbarnstolen till Viola förra tisdagen och invigde den i söndags.
Det blev en maxi cosi mobi och imorgon får jag förhoppningsvis vår gamla Britax såld.
När man somnar i bilen efter bara en stund tar jag det som att hon tyckte stolen var skön.
Älskar att den är så lätt att reglera lägena på så man kan ändra när hon ska sova eller har vaknat och vill sitta mer upprätt.


Så fin i nya tröjan från Me&I


Årsdag och bullbak

Igår hade vi varit förlovade i två år så det uppmärksammades med god mat.
Kim hade önskat kanelbullar så jag och barnen bakade det & sedan bakade jag även rostbröd.
William längtar så tills han slutar och får äta bulle idag.


Lördagsmys innan läggning

Viola får äta majskrokar och vi andra har ätit några godisar, bulle & läsk.


Fina dom är i öronmuffar


Svar på kommentar

Jag fick en anonym fråga om vilken öppen förskola jag går till.
Även en undran om den goda fikan.

Jag går på Stadsmissionens öppna förskola för unga föräldrar som ligger inne i stan vid Södra station.
Åldersgränsen är 23år men man får ju komma förbi och hälsa på när man fyllt 24år så det är inte så att man aldrig mer får gå dit sedan.
Den är verkligen inte som en vanlig öppen förskola tycker jag utan där känner jag mig hemma sedan jag började gå där.
Visserligen är det ju vi föräldrar tillsammans med Daniel & Sanna som har skapat den känslan.
Även vi tillsammans som har kommit på trivselregler som blev till en tavla, just att man har koll på varandras barn & blir som en enda stor familj när man är där är otroligt mysigt!

Angående fikat så brukar dom köpa lite bröd, pålägg & dryck som dom bjuder på men när det har varit något speciellt så har det hänt att dom bakat något.
När barn har fyllt år har dom föräldrar som gick där när jag hittade det bakat/köpt något som dom tagit med och bjudit på.
Vilket är otroligt uppskattat av både föräldrar, barn & personal!


Utslagen tjej

Snuttan är också helt slut idag så snart har tystnaden lagt sig helt i lägenheten för nu kryper jag också ned.
God natt på er!


Så söt när du sover!

Mammas älskling somnade i soffan framför Björnbröder men hann i alla fall äta två godisar innan.


Lyx kvällsmål till mig och grabben

Upptäckte på tok försent att räkorna var slut så jag testade att ta kräftstjärtar istället.
Inte riktigt samma sak men det var gott ändå.


Viola glufsade glatt i sig sin hamburgare

Dock slet hon bort halva salladen efter en stund..


Välkommen till familjen

Barnen satt som änglar till en början & såg på film men efter en stund tröttnade dom.
Men dom höll sig ändå i sängen hela tiden så överlag skötte dom sig utmärkt!
Det är ingen synvilla att det har blivit ett litet mellanrum mellan prec och is men det är mitt fel då jag klantade mig när jag skrev.
När jag hade upptäckt det så ville jag inte ändra för det kändes ännu personligare så, dessutom är det typiskt mig och nu syns min klantighet på armen.
Dessutom tycker jag det var festligt att jag inte lyckades stava rätt på lapparna jag skulle tagit med utan det blev presic fyra gånger innan jag gav upp.
Därför frågade jag Calle en extra gång samtidigt som jag skrev och där måste mellanrummet ha uppkommit.
Jag är väldigt nöjd i alla fall och det är det viktigaste!

Jag har tänkt att både barnen och Kim ska ta åt sig av denna tatuering.
Passande nog firar vi två år som förlovade på måndag så det ska bli spännande att se vad Kim kommer säga om tatueringen när han kommer hem.


Barnen på öppna förskolan igår

Viola tittade ilsket efter en till banan haha.
William börjar bli så stor ser jag på vissa bilder, mammas pojke!


Go fika på öppna igår

Praktikanten Eva hade sin sista dag på öppna förskolan igår så då var det några tjejer som bakade kakorna, som var läskigt goda!
Och Eva hade bakat choklad tårtan som också var väldigt god.
Väldigt lyxigt med sån fika en vanlig torsdag.


Mums!


Så fruktansvärt trött!

Känner mig helt slut nu efter några jobbiga nätter då Violas femte tand spruckit igenom & nu är sjätte också på väg.
Sedan jobbar jag just dessa dagar så det har inte blivit någon vila på dagen heller.
Men det är bara att bita ihop, imorgon är sist dagen för veckan för min del.
Sedan ska jag köpa en kalender & skriva in när mamma kan ta Viola oh när Milla kan så att jag därefter kan göra ett schema.
Fast först ska vi ta helgen och fundera på en del saker som rör det här med jobb nu när Viola är hemma.
Nu ska jag sova och eftersom mamma sover över behöver jag bara ordna för mig & pysen imorgon.
Så det blir lugnare än att behöva ta med båda till dagis utan jag lämnar William på vägen till jobbet imorgon.
Natti!


Hemmalagade mini pizzor

Världens snabbaste maträtt och gott var det också!


Nytillskott i familjen

Imorgon eller på onsdag finns denna att hämta ut på Ica!
Den var nedsatt med ca 1000kr i lördags så då köpte vi den eftersom vi ändå tänkt köpa ny stol & varför vänta när den var nedsatt nu.


Viola vill bli biff!

Så hon snodde pappas nya flaska för Kim har ju varit och köpt sig ett gymkort idag.
Ska bli spännande att se hur flitigt det kommer användas och ifall han hunnit lägga på sig lite muskler tills sommaren.
Han är också väldigt smal precis som mig & går aldrig upp i vikt hur mycket han är äter.


Det gör så fruktansvärt ont..

Att bryta av nageln lågt ner än för hemskt, alltså det svider & gör så himla ont hela tiden!


Kladdgrisen äter lunch


Pappa och dotter mys!

Å vad jag älskar er och William!


Lilla grisen imorse


Men lägg av nu..

Blir så irriterad på kroppen just nu för helt plötsligt har jag så in i h*lvete ont i magen/ryggen.
Känns ungefär som mensvärk fast enbart i ryggen, som den svidande känslan vid förlossningen och så har ja börjat blöda lite igen.
Jag som var så glad över att det slutade så fort men jag tog visst ut glädjen i förskott.
Har legat i fosterställning i soffan i snart en timme men inte känns det bättre för det så nu tänker jag trösta i cola & ballerina kex.
Kändes allvarligt nästan som om jag skulle spy av smärta för ett tag sedan men nu när Kim äntligen är färdig med snuset ska han få leta rätt på vetekudden och värma den.
Några avsnitt SoA (Sons Of Anarchy) kanske gör susen och ett hejdundrande träningspass imorgon!
Mina planer på mys ikväll gick minst sagt upp i rök för nå kramar känner jag inte för just nu..
Stackars Kim men vi får ge varandra komplimanger istället, sånt är viktigt & värmer ens hjärta.


Kan bara inte sluta läsa!

Rekommenderar denna bok till alla mina vänner som är föräldrar, gå till ett bibliotek och låna boken imorgon eller när ni kan.
Ju tidigare ju bättre, faktiskt bra läsning & en del saker känner man ju igen.


RSS 2.0