Recept på ytterligare två middagar från Linas
Pizzalåda med osttäcke och gröna pinnar
Ingredienser:
- Créme fraiche
- haricots verts
- kassler
- mozzarella
- pasta
- tomater
- vitlöksklyfta
- mjölk
- svartpeppar
- tomatpuré
- torkad oregano
- torkad timjan
- vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Skriva ca 500 g kassler och 2 tomater. Varva skivorna i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen i 10 min.
Koka 4 portioner pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt ½ påse haricots verts (frysta) koka med den sista minuten.
Rör ut 1 msk vetemjölk i ½ dl mjölk i en liten kastrull. Vispa ned ½ dl mjölk, 1 dl créme fraiche, 2 msk tomatpure, ½ pressad vitlöksklyfta, 1 tsk oregano, ½ tsk torkad timjan och 1 krm svartpeppar.
Koka upp tomatröran under omrörning i någon minut.
Ta ut kasslerlådan ur ugnen och häll på tomatröran. Dela 1 förpackning mozzarella i mindre bitar och strö över. Tillaga mitt i ugnen i ytterligare 4 minuter.
Servera pizzalåda med nykokt pasta och harocits verts.
Mangokycklinggryta med ris
Ingredienser:
- creme fraiche
- gul lök
- gul paprika
- röd paprika
- haricots verts
- kycklinginnerfilé
- mango chutney
- ris
- kinesisk soja
- kycklingbuljong
- olja
- svartpeppar
Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv ½ gul lök. Skär 1 gul & 1 röd paprika i stora klyftor.
Fräs allt i 2 msk olja i en rymlig stekgryta. För paprikan åt sidan i grytan och stek ca 600 g kycklinginnerfilé. Krydda med 1 tsk kinesisk soja och 1 krm svartpeppar.
Tillsätt sedan 1 dl mango chutney, 2 dl vatten, 1 dl créme fraiche och 1 tärning kycklingbuljong. Låt puttra i ca 5 min eller tills kycklingen är genomkokt.
Värm ½ påse haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
Servera mangokyckling med nykokt ris och haricots verts.
Trackback