Recept på ytterligare två middagar från Linas

Pizzalåda med osttäcke och gröna pinnar
 
Ingredienser:
  • Créme fraiche
  • haricots verts
  • kassler
  • mozzarella
  • pasta
  • tomater
  • vitlöksklyfta
  • mjölk
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • torkad oregano
  • torkad timjan
  • vetemjöl
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skriva ca 500 g kassler och 2 tomater. Varva skivorna i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen i 10 min.
Koka 4 portioner pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt ½ påse haricots verts (frysta) koka med den sista minuten.
Rör ut 1 msk vetemjölk i ½ dl mjölk i en liten kastrull. Vispa ned ½ dl mjölk, 1 dl créme fraiche, 2 msk tomatpure, ½ pressad vitlöksklyfta, 1 tsk oregano, ½ tsk torkad timjan och 1 krm svartpeppar.
Koka upp tomatröran under omrörning i någon minut.
Ta ut kasslerlådan ur ugnen och häll på tomatröran. Dela 1 förpackning mozzarella i mindre bitar och strö över. Tillaga mitt i ugnen i ytterligare 4 minuter.
Servera pizzalåda med nykokt pasta och harocits verts.
 
 
 
Mangokycklinggryta med ris
 
 
Ingredienser:
  • creme fraiche
  • gul lök
  • gul paprika
  • röd paprika
  • haricots verts
  • kycklinginnerfilé
  • mango chutney
  • ris
  • kinesisk soja
  • kycklingbuljong
  • olja
  • svartpeppar
 
Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv ½ gul lök. Skär 1 gul & 1 röd paprika i stora klyftor.
Fräs allt i 2 msk olja i en rymlig stekgryta. För paprikan åt sidan i grytan och stek ca 600 g kycklinginnerfilé. Krydda med 1 tsk kinesisk soja och 1 krm svartpeppar.
Tillsätt sedan 1 dl mango chutney, 2 dl vatten, 1 dl créme fraiche och 1 tärning kycklingbuljong. Låt puttra i ca 5 min eller tills kycklingen är genomkokt.
Värm ½ påse haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
Servera mangokyckling med nykokt ris och haricots verts.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0