Två middag från Linas

Knasigakorvspett med pastarör och tomatsås
 
Ingredienser
  • bratwurst
  • champinjoner
  • gul lök
  • gul paprika
  • körsbärstomater
  • passerade tomater
  • pastarör
  • vitlöksklyftor
  • grillspett
  • honung
  • olja
  • salt
  • torkad oregano
  • torkad timjan
  • vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär 4 bratwurst i stubbar och 1 gul paprika i klyftor. Trä korv, paprika och ½ ask champinjoner på grillspett (ca 8 st). Lägg i en ugnsform och pensla på lite olja & tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
Koka 4 portioner pastarör enligt anvisning på förpackningen..
Finhacka ½ gul lök och 2 vitlöksklyftor.
Fräs all lök i olja i en liten kastrull.Tillsätt 1 förp passerade tomater, 2 tsk honung, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 tsk torkad oregano, ½ tsk torkad timjan och ½ tsk salt. Låt sjuda i 8-10 min.
Lägg ner ½ ask körsbörstomater i tomatsåsen och låt allt bli varmt, eller servera tomaterna som de är till tomatsås, korvspett och nykokt pasta.
 
 
Krämig fläskfilépasta med paprikaringar
 
Ingredienser
  • bananschalottenlök
  • champinjoner
  • créme fraíche
  • fläskfilé
  • gul paprika
  • pasta
  • persilja
  • röd paprika
  • vitlökfsklyfta
  • kinesisk soja
  • kycklingbuljong
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Koka 4 portioner pasta enligt anvignin på förpackningen.
Strimla ca 500 g fläskfilé. Finhacka 1 bananschalottenlök, kvarta ½ ask champinjoner och fräs allt i 2 msk smör i en rymlig stekpappa.
Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta, 1½ tsk kinesisk soja och 2 krm svartpeppar. Pudra över 1½ msk vetemjöl och rör runt.
Rör ner 1 dl créme fraíche, 2½ dl mjölk och 1 tärning kycklingbuljong i pannan. Koka ihop i 3-4 min och smaka eventuellt av med lite salt.
Skär 1 röd paprika och 1 gul paprika i ringar och lägg upp i en skål.
Strö 2/3 pkt persilja över fläskfilépannan och servera direkt till nykokt pasta och paprikaringar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0