Två middag från Linas
Knasigakorvspett med pastarör och tomatsås
Ingredienser
- bratwurst
- champinjoner
- gul lök
- gul paprika
- körsbärstomater
- passerade tomater
- pastarör
- vitlöksklyftor
- grillspett
- honung
- olja
- salt
- torkad oregano
- torkad timjan
- vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär 4 bratwurst i stubbar och 1 gul paprika i klyftor. Trä korv, paprika och ½ ask champinjoner på grillspett (ca 8 st). Lägg i en ugnsform och pensla på lite olja & tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
Koka 4 portioner pastarör enligt anvisning på förpackningen..
Finhacka ½ gul lök och 2 vitlöksklyftor.
Fräs all lök i olja i en liten kastrull.Tillsätt 1 förp passerade tomater, 2 tsk honung, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 tsk torkad oregano, ½ tsk torkad timjan och ½ tsk salt. Låt sjuda i 8-10 min.
Lägg ner ½ ask körsbörstomater i tomatsåsen och låt allt bli varmt, eller servera tomaterna som de är till tomatsås, korvspett och nykokt pasta.
Krämig fläskfilépasta med paprikaringar
Ingredienser
- bananschalottenlök
- champinjoner
- créme fraíche
- fläskfilé
- gul paprika
- pasta
- persilja
- röd paprika
- vitlökfsklyfta
- kinesisk soja
- kycklingbuljong
- mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Koka 4 portioner pasta enligt anvignin på förpackningen.
Strimla ca 500 g fläskfilé. Finhacka 1 bananschalottenlök, kvarta ½ ask champinjoner och fräs allt i 2 msk smör i en rymlig stekpappa.
Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta, 1½ tsk kinesisk soja och 2 krm svartpeppar. Pudra över 1½ msk vetemjöl och rör runt.
Rör ner 1 dl créme fraíche, 2½ dl mjölk och 1 tärning kycklingbuljong i pannan. Koka ihop i 3-4 min och smaka eventuellt av med lite salt.
Skär 1 röd paprika och 1 gul paprika i ringar och lägg upp i en skål.
Strö 2/3 pkt persilja över fläskfilépannan och servera direkt till nykokt pasta och paprikaringar.
Trackback